premievrije waarde, lees hier alle info

Wanneer u als een heeft gekeken naar een levensverzekering, dan bent u dit woord vast tegengekomen; premievrije waarde. Veel mensen vragen zichzelf dan ook af, wat betekent dit? Wij leggen het hieronder voor je uit.

Wanneer u ervoor kiest om uw polis stop te zetten, maar niet wil beëindigen, dan wordt de waarde van uw verzekerde kapitaal uitgedrukt in de premievrije waarde. Dus u kiest er niet voor om uw verzekering te beëindigen, maar om te stoppen met premie betalen aan de verzekeraar.

Start nu met vergelijken en geniet van de voordeligste premies!

Op 1 centrale plaats overlijdensrisicoverzekeringvergelijken

Betaal minder premie voor je overlijdensrisicoverzekering

Volledig onafhankelijk alle aanbieders vergelijken

Natuurlijk gaat de verzekeraar hierop reageren, uw verzekerde kapitaal wordt namelijk verlaagd, dit kapitaal blijft staan totdat de verzekeraar uit heeft gekeerd. Het kapitaal wat verlaagd is door de verzekeraar wordt ook wel premievrije waarde genoemd. U hoeft na deze acties geen premie meer te betalen.

Premievrije waarde bij de overlijdensrisicoverzekering

Zoals u heeft kunnen lezen is het mogelijk om gebruik te maken van de premievrije waarde, wanneer u gebruik maakt van een overlijdensrisicoverzekering. U kunt dan na een vooraf bepaalde periode uw overlijdensrisico verzekering premie betaling  stopzetten, dit zorgt ervoor dat uw overlijdensrisicoverzekering niet beëindigd is, maar u betaalt geen premie meer voor de rest van de looptijd.

Let er wel op dat dit enkele gevolgen kan hebben voor uw verzekerde kapitaal, het wordt namelijk verlaagd en de verzekeraar keert pas uit na einde looptijd van het contract. U kunt pas gebruik maken van deze premievrije waarde, wanneer u aan een bepaald aantal jaren voldoet. Bekijk de polisvoorwaarden om erachter te komen wat de voorwaarden zijn bij uw overlijdensrisicoverzekering.

premievrije waarde
premievrije waarde levensverzekering

Levensverzekering premievrij maken, pas op!

Uiteraard is het niet zomaar mogelijk om uw verzekering premievrij te maken, hier zitten een aantal voorwaarden aan verbonden. Zo kan het bijvoorbeeld zijn dat een verzekeraar uw aanvraag weigert, dit komt doordat u dan hoogstwaarschijnlijk pas een aantal jaren bent aangesloten bij de verzekeraar. Wilt u meer weten over de mogelijkheden over premievrij maken met uw polis? Bekijk dan snel uw polisvoorwaarden om achter de voorwaarden te komen.

Overlijdensrisicoverzekering premiedepot

Mensen die al eens hebben gekeken naar een overlijdensrisicoverzekering, hebben dit vast voorbij zien komen; premiedepot. Vaak wordt er bij een overlijdensrisicoverzekering gebruik gemaakt van deze premiedepots. Het is een bedrag dat wordt uitgekeerd bij voortijdige beëindiging van het contract van de verzekering. Zo zijn er genoeg redenen te vinden waarom mensen hun overlijdensrisicoverzekering beëindigen, we sommen ze hieronder voor u op;

  • U denkt dat de overlijdensrisicoverzekering niet meer van pas komt in uw verdere leven.
  • Uw levens situatie verandert drastisch door bijvoorbeeld een nieuwe partner of extra kinderen.
  • U kunt de maandelijkse premie niet meer betalen aan de verzekeraar.

Kiest u ervoor om dus het contract voortijdig te beëindigen, dan bent u vaak de premie die u heeft betaald kwijt. Echter is het dus wel zo, dat verzekeraars gebruik maken van een premiedepot. Deze premiedepot wordt gebruikt voor de mensen die hun contract vroegtijdig stopzetten, u krijgt dan dus ondanks de annulering een bepaald bedrag teruggestort op uw rekening.

premiedepot
premiedepot overlijdensrisicoverzekering

Er zijn verzekeraars die een premiedepot aanbieden bij overlijdensrisicoverzekeringen

Zoals net gezegd zijn er dus een aantal verzekeraars in Nederland die een premiedepot aanbieden voor hun klanten. Deze premiedepot waarde loopt over het algemeen op tijdens de eerste helft van looptijd van het contract. Wanneer de premiedepot zijn maximale waarde heeft behaald na de eerste helft, dan daalt die vervolgens weer tot een waarde van 0 totdat het einde van het contract is bereikt.

Veel verzekeraars noemen deze stijging van het premiedepot ook wel de premie spaarpot. Zo zijn er verzekeraars zoals Dazure, Nationale Nederlanden en Leidsche Verzekeringen die ervoor zorgen dat er een premie spaarpot beschikbaar is voor hun klanten. Ook kunt u gebruik maken van de premievrije waarde als u kiest voor een overlijdens risico verzekering bij veel verzekeraars in Nederland.

Geen premiedepot bij de meeste overlijdensrisicoverzekeringen

We willen u ook meegeven dat niet elke verzekeraar een premiedepot aanbiedt bij een overlijdensrisicoverzekering. Zo krijgt u bij sommige verzekeraars geen kapitaal terug, wanneer u kiest voor vroegtijdige beëindiging van uw overlijdensrisicoverzekering. Kijk dus goed naar de polisvoorwaarden en verzekeraar, wanneer u gebruik wilt maken van een premiedepot. Bekijk snel onze vergelijker om direct achter het goedkoopste aanbod te komen. Er zijn verschillende soorten verzekeraars die overlijdensrisicoverzekeringen aanbieden; FBTO, Aegon, Reaal en nog veel meer!

↬ 2% in Nederland kiest Nuvema

Nuvema biedt veel keuzemogelijkheden voor een persoonlijke en passende overlijdensrisicoverzekering.

↬ 11% in Nederland kiest Monuta

Meerdere keren op rij beste verzekeraar.

↬ 5% in Nederland kiest Ardanta

Ardanta geeft graag inzicht en helpt u bij alle vragen en wensen voor de overlijdensrisicoverzekering.

↬ 62% in Nederland kiest Yarden

Lage premies met goede voorwaarden.

↬ 20% in Nederland kiest DELA

Al meer dan 3 miljoen leden gingen u voor!

De website was overzichtelijk en ik kon snel een overlijdensrisicoverzekering regelen, de aanvraag was in 3 minuten geregeld.

Dries

Gelukkige website bezoeker

“Ik heb nog niet zoveel ervaring met overlijdensrisicoverzekering maar het aanvragen ging in ieder geval heel makkelijk. Toch hoop er eerlijk gezegd nog lang geen gebruik te hoeven maken van de verzekering.”

Tycho

Gelukkige website bezoeker

Wellicht vindt u dit ook interessant

Hieronder vindt u enkele artikelen die speciaal gericht zijn op overlijdensrisicoverzekeringen

Levensverzekering – Alles van A-Z!

U heeft de keus uit veel verschillende soorten en vormen van levensverzekeringen. Echter hebben ze een ding gemeen met elkaar, het draait in alle gevallen om het leven van de desbetreffende verzekerde. Een verzekeraar keert namelijk pas uit, wanneer de verzekerde...

Begin nu met het vergelijken van een overlijdensrisicoverzekering

x Gedeeld