Twenthe uitvaartverzekering, lees er hier meer over! | Alles van A-Z op een rijtje!

Uitvaartverzekering Twenthe NV is een, de naam zegt het al, een uitvaartverzekeraar. Bij de uitvaartverzekering van Twenthe is het mogelijk om de uitvaart volledig in te delen naar eigen behoefte. Zo bepaal je zelf een uitvaartverzorger die bij je past en is het mogelijk om het verzekerde bedrag geheel te besteden naar eigen wens.

Twenthe biedt al sinds 1942 uitvaartverzekeringen aan en omdat zij zelf geen uitvaartverzorger zijn heb je de volledige vrijheid in het organiseren van een uitvaart. Daarnaast bieden zij diverse verzekeringen aan, waarbij je het verzekerde bedrag zelf kunt bepalen.

Bovendien hoeven de nabestaanden geen moeite te doen om de rekeningen te betalen, omdat Twenthe deze direct overmaakt naar de desbetreffende uitvaartverzorger. Verder lees je op deze pagina meer over de verschillende pakketten en de voordelen van de Twenthe uitvaartverzekering.

De verschillende pakketten van uitvaartverzekering Twenthe NV

De Twenthe uitvaartverzekering biedt 3 verschillende soorten uitvaartverzekeringen aan. Hierbij heb je de keuze uit een individuele uitvaartverzekering, een gezinsverzekering en een uitvaartverzekering op 2 levens. Deze 3 verschillende pakketten verschillen onderling in dekking, premie en uitkering.

Daarnaast is het mogelijk om een extra grafmonumenten verzekering af te sluiten voor een grafsteen of grafmonument. Hieronder lees je meer over de 3 verschillende uitvaartverzekeringen en de aanvullende dekking van Twenthe.

Individuele uitvaartverzekering van Twenthe

De individuele uitvaartverzekering geldt voor slechts één persoon. Hierbij heeft iedere persoon in het gezin een eigen polis met daarop zijn/haar eigen gekozen looptijd en verzekerde bedrag. Met deze dekking is er voor iedereen een passende verzekering voor ieder budget.

Gezinsverzekering van Twenthe

Heb je een gezin met kinderen? Dan kan de gezinsverzekering van Twenthe erg voordelig zijn. Zo betalen de ouders premie en zijn de kinderen tot 18 jaar gratis meeverzekerd. Dit pakket is ook mogelijk voor alleenstaande ouders met kinderen. Worden de kinderen 18 jaar? Dan kunnen zij opnieuw worden verzekerd zonder gezondheidswaarborgen, mits het nieuwe verzekerde bedrag niet hoger ligt dan voorheen.

Uitvaartverzekering op 2 levens van Twenthe

Woon je samen met je partner en zijn jou kinderen al uit huis? Dan kan het voordelig zijn om een uitvaartverzekering op 2 levens te nemen. Slechts één persoon betaalt dan de premie, maar 2 personen zijn verzekerd. Dit kan bijvoorbeeld handig zijn wanneer je een dubbelgraf overweegt. De kosten voor een dubbelgraf kunnen namelijk flink oplopen, maar met deze dekking ben je ervoor verzekerd. Bovendien wordt het verzekerde bedrag uitgekeerd bij overlijden van de eerste persoon.

Aanvullend grafmonumentenverzekering van Twenthe

Naast de 3 verschillende uitvaartverzekeringen is het mogelijk om een aanvullende grafmonumentenverzekering af te sluiten. Deze module dekt namelijk de kosten voor een grafsteen of grafmonument en kan gecombineerd worden met één van de 3 uitvaartverzekeringen. Bovendien is het zelfs mogelijk om deze dekking af te sluiten als je ergens anders een uitvaartverzekering hebt afgesloten.

De gezondheidsverklaring bij uitvaartverzekering Twenthe

Net zoals bij de meeste uitvaartverzekeraars is het bij Twenthe van belang dat je van te voren een gezondheidsverklaring invult. In deze verklaring geef je antwoord op vragen die gaan over jouw fysieke toestand. Door deze verklaringen in te vullen krijgt Twenthe een beeld van de gezondheid van een klant. (medische acceptatie uitvaartverzekering)

Op basis hiervan bepalen zij of ze een klant accepteren of weigeren. Heb je bijvoorbeeld een chronische aandoening of een onderliggende ziekte? Dan kan het zijn dat de verzekeraar je accepteert, maar wel tegen een hogere premie. Lees meer over uitvaartverzekering afsluiten tijdens ziekte.

Jaarlijkse indexatie van de kosten van een uitvaart

De afgelopen jaren zijn de kosten voor een uitvaart flink gestegen. Zelfs nu worden de kosten voor een uitvaart ieder jaar nog steeds duurder en daarom kan het zijn dat het verzekerde bedrag misschien niet meer hoog genoeg is om de kosten van de uitvaart volledig te dekken.

Precies om deze reden zorgt Twenthe ervoor dat zij ieder jaar een indexatie maken van de kosten voor een uitvaart. Als gevolg van deze jaarlijkse indexatie wordt het verzekerde bedrag aangepast aan de prijsstijging, zodat jouw nabestaanden geen zorgen hebben over bijkomende kosten die net niet worden gedekt door de verzekeraar.

Lees ook: eenzaamheid na overlijden partner

De belangrijkste voordelen van de Twenthe uitvaartverzekering

De uitvaartverzekering van Twenthe biedt veel voordelen aan hen klanten. Hiermee zorgen zij ervoor dat klanten tevreden blijven en dat nabestaanden uiteindelijk bijna geen moeite hoeven te doen om een uitvaart te verzorgen. Hieronder hebben wij een aantal belangrijke voordelen voor jou op een rijtje gezet, zodat jij precies kunt zien waarom het verstandig zou kunnen zijn om een uitvaartverzekering af te sluiten bij Twenthe.

  • Bij de gezinsverzekering zijn kinderen tot 18 jaar gratis meeverzekerd
  • Nabestaanden kunnen ervan uitgaan dat zij persoonlijke aandacht ontvangen
  • Twenthe is geen uitvaartverzorger, waardoor je de uitvaart zelf kunt invullen naar eigen wens
  • Jijzelf en je nabestaanden kunnen de uitvaart precies laten verlopen hoe jullie dat willen
  • Er zij geen verplichte pakketten, zodat je zelf de volledige vrijheid hebt
  • Het verzekerde bedrag besteed je precies zoals jij dat wilt

Dit zijn een aantal belangrijke voordelen waar je gebruik van kunt maken. Benieuwd geworden? Wacht niet langer en neem snel een kijkje in onze onafhankelijke vergelijker.

Hoe ik de Twenthe uitvaartverzekering opzeggen?

Het afkopen of opzeggen van de uitvaartverzekering is niet zomaar mogelijk, mits de verzekeringsnemer blijvend verhuisd naar een land of staat die niet gebonden is aan de Europese Unie. Daarentegen is het wel mogelijk om een premie vrijmaking of afkoop schriftelijk aan te vragen bij de verzekeraar. Dit kan alleen indien de verzekerde minimaal 20 jaar oud is en de uitvaartverzekering al 5 jaar loopt.

Daarnaast kan dit verzoek alleen worden ingediend binnen 2 maanden nadat de verzekerde de premie aan Twenthe verschuldigd was. De kosten hiervoor bedragen tenminste €250,- per uitvaartpolis exclusief indexering.

Twenthe uitvaartverzekering review, wat vinden klanten?

Wanneer we gaan kijken naar reviews van uitvaartverzekering Twenthe komen we er al gauw achter dat de meeste klanten zeer tevreden zijn. Zo zijn klanten vooral tevreden over hoogte van de premie en de service die wordt geleverd.

Om jou een beeld te geven van wat klanten vinden hebben wij alvast een Twenthe uitvaartverzekering review voor jou gevonden, deze luidt als volgt: “Voor vragen kan ik er altijd terecht. Zeer tevreden geweest over hoe het is gegaan bij het overlijden van mijn ouders… netjes, en snel.” Aldus een klant die ervaring heeft met de uitvaartverzekering van Twenthe.

Waardering

9,6 / 10

★★★★★ 

Dienstpakket + geld bedrag

Combinatie verzekering t.w.v. € 9.000

Verdeling verzekerd bedrag

Vrij te besteden bedrag is € 3.000,-, hiermee kan je gedeeltelijk zelf bepalen hoe je uitvaart er uit komt te zien. Naast dit vrij te besteden bedrag kies je voor een dienstenpakket t.w.v. €6.000,-. Bereken simpel jouw premie voor een hoger of lager verzekerd bedrag door te klikken op de oranje knop.

Kinderen gratis?

Nee

Maandelijkse premie

€ 8,58

 Voordelige combinatie uitvaartverzekering

Premie is excl. eenmalige distrubitie- en polis kosten van €16,70 

Waardevaste premie

Waardering

8.6 / 10

★ ★★★★

Verzekerd Bedrag

€ 8.000

Kinderen gratis?

tot 21 jaar

Maandelijkse premie

€ 9,98

✓ Premielooptijd tot 85 jaar

✓ 10% extra budget bij Yarden uitvaartzorg

✓ Wensen tijdens looptijd aanpasbaar

Waardering

8.7 / 10

★★★★★ 

Uitvaartverzorger + geld bedrag

Combinatie verzekering t.w.v. € 9.000

Verdeling verzekerd bedrag

Vrij te besteden bedrag €7.000,-. De overige €2.000,- is gereserveerd voor een Monuta uitvaartverzorger. Voor een hoger of lager verzekerd bedrag raden we het je aan om gratis je persoonlijke premie te berekenen, druk op bekijken en wordt direct doorgestuurd naar de premie berekenaar.

Kinderen gratis?

tot 18 jaar

Maandelijkse premie

€ 10,57

✓ Combinatie uitvaartverzekering met hoge kwaliteit service

Premie is incl. distrubitiekosten van €64,00

Waardevaste premie

Waardering

8,9 / 10

★★★★ 

Geld bedrag

Kapitaal verzekering t.w.v. € 9.000

Verdeling verzekerd bedrag

De gemiddelde uitvaartkosten liggen onder nabij de €9.000,-. Met PCuitvaart spaar je en ontvang je 1% rente.

Kinderen gratis?

tot 18 jaar

Maandelijkse premie

€ 14,08

Niet online afsluitbaar

Waardering

0 / 10

★★

Verzekerd Bedrag

€ 9.000

Verdeling verzekerd bedrag

Combinatie verzekering waarbij een deel van het verzekerde bedrag wordt uitgekeerd in geld en het andere deel in diensten.

Kinderen gratis?

Nee

Maandelijkse premie

€ 17,24

Niet online afsluitbaar

Waardering

0 / 10

★★

Verzekerd Bedrag

€ 9.000

Verdeling verzekerd bedrag

Combinatie verzekering waarbij een deel van het verzekerde bedrag wordt uitgekeerd in geld en het andere deel in diensten.

Kinderen gratis?

Nee

Maandelijkse premie

€ 13,51

Niet online afsluitbaar

  • Deze vergelijking is tot stand gekomen via de volgende persoonlijke gegevens: geboortedatum 01-05-1995 (25 jaar), geen partner & kinderen, niet roker.
  • Klantwaardering is vastgesteld aan de hand van gepubliceerde klantbeoordeling op de website van de aanbieder. 
  • Betaalduur/looptijd: de gehele levensduur.
  • Laatste keer gecontroleerd: 31-05-2021
Laatst geüpdatet op