UITVAART WORDT elk jaar DUURDER

Zoals we tegenwoordig wel gewend zijn, wordt alles steeds duurder. Zo ook uitvaarten. Dit heeft met meerdere zaken te maken en kan ervoor zorgen dat uw uitvaartverzekering niet meer is wat u dacht dat het was.

Mocht u nu een uitvaartverzekering hebben, die u al een lange periode geleden hebt afgesloten, is het belangrijk om te controleren of de voorwaarden hiervan nog toereikend genoeg zijn om uw uitvaart te kunnen betalen in de toekomst. Mocht dat niet zo zijn, dan kan het zomaar zijn dat uw nabestaanden bij uw uitvaart extra dienen te betalen.

Start nu met vergelijken en geniet van de voordeligste premies

Op 1 centrale plaats uitvaarten vergelijken

 

Betaal minder premie voor je uitvaart

 

Volledig onafhankelijk alle aanbieders vergelijken

 

Toenemende kosten

Mocht u vroeger een uitvaartverzekering hebben afgesloten, dan kunnen de toenemende lasten van de uitvaart van invloed zijn op uw uitkering.Hier dient dan wel rekening gehouden worden met welke verzekering u heeft gekozen. Zo heeft u de keuze uit twee verschillende.Zo heeft u een natura uitvaartverzekering, hierbij worden de kosten van de uitvaart door de verzekering betaald.

Daarnaast heeft u ook nog de mogelijkheid om een kapitaal uitvaartverzekering te kiezen. Bij deze verzekering krijgt u bij overleden een vooraf afgesproken bedrag waarmee de kosten van de uitvaart kunnen worden betaald. Kosten van de uitvaart direct berekenen? Klik dan hier.

Kapitaal uitvaartverzekering

Mocht u vroeger gekozen hebben voor een kapitaal uitvaartverzekering, dan is hierbij vaak een bepaalde geldsom afgesproken die wordt uitgekeerd als u overlijdt. De hoogte hiervan is vastgesteld door te kijken naar wat bepaalde diensten kosten, op het moment dat u de verzekering afsloot. Omdat het hier gaat om een bedrag dat vroeger is bepaald en de kosten van een uitvaart aan het toenemen zijn kan het zomaar zijn dat dit bedrag niet voldoende is om de uitvaart te bekostigen.

duurdere uitvaart
uitvaart duurder

Natura uitvaartverzekering

Als u vroeger gekozen heeft voor een natura uitvaartverzekering, dan is er hierbij vastgelegd welke diensten de verzekering voor u betaalt. Hierbij hoeft er niks geregeld te worden door uw nabestaanden, zodat zij zich volledig kunnen focussen op het verwerken van u verlies, de uitvaartverzorger doet dit voor u. Hier is bij het afsluiten van de verzekering afgesproken wel producten en diensten er door uw verzekering worden vergoed, ook als nemen de kosten hiervan toe. Als u een dergelijke verzekering hebt afgesloten, dan hoeft u zich hier niet meer over druk te maken.

Uw polis controleren

Als u uw verzekering al in een verder verleden heeft afgesloten, is het verstandig om deze te controleren. Let hier dan vooral op of de bepalingen die u toentertijd heeft afgesloten nog voldoen aan uw huidige eisen en kosten. U kunt dan ook meteen kijken, rekening houdende met de stijgende prijzen, of u in de toekomst niet in de problemen komt met uw uitvaart. Om dit uit te voeren kunt u het beste contact opnemen met verzekeraar waar u deze hebt afgesloten. Niemand wil een dure uitvaart, klik hier om een artikel te lezen van RTL nieuws.

Wat kunt u er aan veranderen?

Als eerste is het belangrijk dat u nakijkt of de voorwaarden van uw verzekering nog wel overeenkomen met uw wensen. Mocht dit niet meer het geval zijn, neem dan contact op met uw verzekeraar zodat deze uw verzekering kan aanpassen. Daarnaast heeft u ook nog de mogelijkheid om u te laten verzekeren tegen de stijgende kosten van uitvaarten.

Dit doet u door voor een uitvaartverzekering met indexatie te kiezen. Hiermee kijken ze om de paar jaar naar wat uw huidige verzekering is en of uw wensen nog bekostigd kunnen worden hiervan. Mocht dit niet zo zijn, dan wordt u verzekering hierop aangepast. Er wordt wel verstandig aan gedaan om dit zelf nog even te checken.  

Voor en nadelen van een indexatie uitvaartverzekering

Als u voor een uitvaartpolis met indexatie heeft gekozen, heeft dit zijn pluspunten en minpunten. Een groot pluspunt hiervan is dat, ook al nemen de kosten van de uitvaart toe, u hier altijd voor verzekerd bent. Dit omdat het bedrag dat wordt uitgekeerd toeneemt, als de kosten van een uitvaart ook stijgen.

Een minpunt hiervan is wel dat u dan ook meer premie gaat betalen gedurende de looptijd. Het kiezen tussen deze twee is een persoonlijke afweging. Als u voor deze verzekering heeft gekozen dan bent u er wel zeker van dat u uitvaart geregeld wordt zonder extra onkosten. 

Wat is de beste optie om voor te kiezen?

U heeft nu de mogelijkheid om voor 3 verschillende uitvaartverzekeringen te kiezen. Mocht u de keuze maken voor een natura uitvaartverzekering, bent u ervan verzekerd dat alle kosten rondom uw uitvaart gedekt zijn. Dit is dan ook de meest gekozen optie, omdat de nabestaanden geen verder nakijken hebben naar het regelen van de uitvaart.

Een kapitaal uitvaartverzekering is daarnaast ook nog een aantrekkelijke optie, mits alle kosten gedekt kunnen worden. Is dit niet het geval, dan kan het zomaar zijn dat uw nabestaanden nog extra hiervoor moeten betalen. Mocht u voor de indexatie uitvaartverzekering gaan, dan bent u er zeker van dat er genoeg kapitaal wordt uitgekeerd om uw uitvaart te betalen, maar betaalt u na verloop van tijd steeds meer premie. Er zijn vele uitvaartondernemers die dit voor u aanbieden. Dit kan allemaal geregeld worden door bijvoorbeeld DELA uitvaart, Nuvema uitvaart en Ardanta uitvaart.

dure uitvaart

Wellicht vindt u dit ook interessant

Hieronder vindt u enkele artikelen die speciaal gericht zijn op uitvaarten

Denk tijdig aan uw grafrechten

Het mag misschien raar klinken, maar ook nadat u overleden bent neem u nog steeds ruimte in beslag. Dit mag dan niet meer uw probleem zijn, maar u kan veel moeite besparen door alvast over u grafrechten na te denken. Zo voorkomt u dat uw nabestaanden nog voor...

Een uitvaartspeech houden, hoe moet het?

Bijna elke uitvaart wordt het gedaan, het geven van een uitvaartspeech. Voor de meeste mensen is dit moeilijk, en vergt veel emotionele kracht. Het is daarom verstandig om van te voren er over na te denken wat u wilt zeggen. Omdat u natuurlijk goed voor de dag wilt...

Resomeren | Lees Er Hier Alles Over

Tegenwoordig kun je niet alleen meer een begrafenis of een crematie houden als u bent overleden, maar zijn er ook nog andere mogelijkheden. Een van deze mogelijkheden is resomeren. Op deze manier wordt u lichaam niet verbrandt of begraven, maar ontbonden door water....

Verklaring van erfrecht

Een verklaring van erfrecht, is een verklaring die wordt opgemaakt door een notaris. Hierin vermeldt hij, na controle van de gegevens, wie er overleden is, of diegene een testament heeft opgemaakt en wat er in het testament staat. Daarnaast verklaart hij wie er...

Welke uitvaartondernemer moet je nou kiezen?

Het zijn vaak onderwerpen waar je helemaal niet meer bezig wilt zijn, in deze lastige periodes. Toch is het kiezen van een goede uitvaartondernemer een belangrijk iets, je wilt tenslotte altijd dat de uitvaart tot in de puntjes goed geregeld is. De uitvaart is een...

Hoe Werkt De Verdeling Van De Erfenis?

In deze periode is het voor nabestaanden en mensen in omgeving lastig om te denken aan bijzaken zoals bijvoorbeeld de erfenis. Toch zijn het dingen die geregeld moeten worden, mensen hechten soms veel waarden aan spullen van overledene, en in sommige gevallen wilde...

Begin nu met het bekijken van alle uitvaartpolissen

Beoordeel nu!
Laatst geüpdatet op