Hoe komt het dat de uitvaart jaarlijks duurder wordt? Lees hier hoe je hier mee om kunt gaan.

Waarom wordt de uitvaart jaarlijks duurder

Zoals we tegenwoordig wel gewend zijn, wordt alles steeds duurder. Zo ook uitvaarten. Dit heeft met meerdere zaken te maken en kan ervoor zorgen dat uw uitvaartverzekering niet meer is wat u dacht dat het was.

Mocht u nu een uitvaartverzekering hebben, die u al een lange periode geleden hebt afgesloten, is het belangrijk om te controleren of de voorwaarden hiervan nog toereikend genoeg zijn om uw uitvaart te kunnen betalen in de toekomst. Mocht dat niet zo zijn, dan kan het zomaar zijn dat uw nabestaanden bij uw uitvaart extra dienen te betalen.

Toenemende kosten

Mocht u vroeger een uitvaartverzekering hebben afgesloten, dan kunnen de toenemende lasten van de uitvaart van invloed zijn op uw uitkering.Hier dient dan wel rekening gehouden worden met welke verzekering u heeft gekozen.

Zo heeft u de keuze uit twee verschillende. Zo heeft u een natura uitvaartverzekering, hierbij worden de kosten van de uitvaart door de verzekering betaald.

Daarnaast heeft u ook nog de mogelijkheid om een kapitaal uitvaartverzekering te kiezen. Bij deze verzekering krijgt u bij overleden een vooraf afgesproken bedrag waarmee de kosten van de uitvaart kunnen worden betaald. Kosten van de uitvaart direct berekenen? Klik dan hier.

Snelle tips voor tijdens het onderzoeken

  • Kijk niet alleen naar een lage prijs, het is veel slimmer om een polis te kiezen die beschikt over een goede prijs-kwaliteitsverhouding.
  • Zorg er altijd voor dat je verschillende verzekeraars en het type verzekering goed langs elkaar legt tijdens het vergelijken.
  • Over het algemeen kun je het beste kiezen voor een polis met een lage premie en een hoog verzekerd bedrag, kijk ook nog even naar de voorwaarden die gelden.
  • Bekijk onze inhoudsopgave om direct overzicht te hebben in alle belangrijke onderwerpen bij het kiezen van de beste uitvaartverzekering.

Hoe kun je inspelen op een steeds duurdere uitvaart?

Als eerste is het belangrijk dat u nakijkt of de voorwaarden van uw verzekering nog wel overeenkomen met uw wensen. Mocht dit niet meer het geval zijn, neem dan contact op met uw verzekeraar zodat deze uw verzekering kan aanpassen. Daarnaast heeft u ook nog de mogelijkheid om u te laten verzekeren tegen de stijgende kosten van uitvaarten.

Dit doet u door voor een uitvaartverzekering met indexatie te kiezen. Hiermee kijken ze om de paar jaar naar wat uw huidige verzekering is en of uw wensen nog bekostigd kunnen worden hiervan. Mocht dit niet zo zijn, dan wordt u verzekering hierop aangepast. Er wordt wel verstandig aan gedaan om dit zelf nog even te checken.

Voor en nadelen van een indexatie uitvaartverzekering

Als u voor een uitvaartpolis met indexatie heeft gekozen, heeft dit zijn pluspunten en minpunten. Een groot pluspunt hiervan is dat, ook al nemen de kosten van de uitvaart toe, u hier altijd voor verzekerd bent. Dit omdat het bedrag dat wordt uitgekeerd toeneemt, als de kosten van een uitvaart ook stijgen.

Een minpunt hiervan is wel dat u dan ook meer premie gaat betalen gedurende de looptijd. Het kiezen tussen deze twee is een persoonlijke afweging. Als u voor deze verzekering heeft gekozen dan bent u er wel zeker van dat u uitvaart geregeld wordt zonder extra onkosten.

Wat is de beste optie om dure uitvaart te voorkomen

U heeft nu de mogelijkheid om voor 3 verschillende uitvaartverzekeringen te kiezen. Mocht u de keuze maken voor een natura uitvaartverzekering, bent u ervan verzekerd dat alle kosten rondom uw uitvaart gedekt zijn. Dit is dan ook de meest gekozen optie, omdat de nabestaanden geen verder nakijken hebben naar het regelen van de uitvaart.

Een kapitaal uitvaartverzekering is daarnaast ook nog een aantrekkelijke optie, mits alle kosten gedekt kunnen worden. Is dit niet het geval, dan kan het zomaar zijn dat uw nabestaanden nog extra hiervoor moeten betalen.

Je kunt de polis laten indexeren

Mocht u voor de indexatie uitvaartverzekering gaan, dan bent u er zeker van dat er genoeg kapitaal wordt uitgekeerd om uw uitvaart te betalen, maar betaalt u na verloop van tijd steeds meer premie. Er zijn vele uitvaartondernemers die dit voor u aanbieden. Dit kan allemaal geregeld worden door bijvoorbeeld DELA uitvaart, Nuvema uitvaart en Ardanta uitvaart.

Welke polissen kunnen steeds duurder worden?

Je kunt dus verschillende soorten polissen afsluiten, lees verder om er achter te komen of een bepaald type polis duurder wordt dan de ander of dat ze allebei steeds duurder aan het worden zijn.

Kapitaal uitvaartverzekering duurder?

Mocht u vroeger gekozen hebben voor een kapitaal uitvaartverzekering, dan is hierbij vaak een bepaalde geldsom afgesproken die wordt uitgekeerd als u overlijdt.

De hoogte hiervan is vastgesteld door te kijken naar wat bepaalde diensten kosten, op het moment dat u de verzekering afsloot. Omdat het hier gaat om een bedrag dat vroeger is bepaald en de kosten van een uitvaart aan het toenemen zijn kan het zomaar zijn dat dit bedrag niet voldoende is om de uitvaart te bekostigen.

Natura uitvaartverzekering duurder?

Als u vroeger gekozen heeft voor een natura uitvaartverzekering, dan is er hierbij vastgelegd welke diensten de verzekering voor u betaalt. Hierbij hoeft er niks geregeld te worden door uw nabestaanden, zodat zij zich volledig kunnen focussen op het verwerken van u verlies, de uitvaartverzorger doet dit voor u.

Hier is bij het afsluiten van de verzekering afgesproken wel producten en diensten er door uw verzekering worden vergoed, ook als nemen de kosten hiervan toe. Als u een dergelijke verzekering hebt afgesloten, dan hoeft u zich hier niet meer over druk te maken.

Uw polis controleren op de jaarlijkse toename in kosten

Als u uw verzekering al in een verder verleden heeft afgesloten, is het verstandig om deze te controleren. Let hier dan vooral op of de bepalingen die u toentertijd heeft afgesloten nog voldoen aan uw huidige eisen en kosten.

U kunt dan ook meteen kijken, rekening houdende met de stijgende prijzen, of u in de toekomst niet in de problemen komt met uw uitvaart. Om dit uit te voeren kunt u het beste contact opnemen met verzekeraar waar u deze hebt afgesloten. Niemand wil een dure uitvaart, klik hier om een artikel te lezen van RTL nieuws.

Bekijk alle mogelijkheden om een uitvaart te verzekeren

Waardering

9,6 / 10

★★★★★ 

Dienstpakket + geld bedrag

Combinatie verzekering t.w.v. € 9.000

Verdeling verzekerd bedrag

Vrij te besteden bedrag is € 3.000,-, hiermee kan je gedeeltelijk zelf bepalen hoe je uitvaart er uit komt te zien. Naast dit vrij te besteden bedrag kies je voor een dienstenpakket t.w.v. €6.000,-. Bereken simpel jouw premie voor een hoger of lager verzekerd bedrag door te klikken op de oranje knop.

Kinderen gratis?

Nee

Maandelijkse premie

€ 8,58

 Voordelige combinatie uitvaartverzekering

Premie is excl. eenmalige distrubitie- en polis kosten van €16,70 

Waardevaste premie

Waardering

8.6 / 10

★ ★★★★

Verzekerd Bedrag

€ 8.000

Kinderen gratis?

tot 21 jaar

Maandelijkse premie

€ 9,98

✓ Premielooptijd tot 85 jaar

✓ 10% extra budget bij Yarden uitvaartzorg

✓ Wensen tijdens looptijd aanpasbaar

Waardering

8.7 / 10

★★★★★ 

Uitvaartverzorger + geld bedrag

Combinatie verzekering t.w.v. € 9.000

Verdeling verzekerd bedrag

Vrij te besteden bedrag €7.000,-. De overige €2.000,- is gereserveerd voor een Monuta uitvaartverzorger. Voor een hoger of lager verzekerd bedrag raden we het je aan om gratis je persoonlijke premie te berekenen, druk op bekijken en wordt direct doorgestuurd naar de premie berekenaar.

Kinderen gratis?

tot 18 jaar

Maandelijkse premie

€ 10,57

✓ Combinatie uitvaartverzekering met hoge kwaliteit service

Premie is incl. distrubitiekosten van €64,00

Waardevaste premie

Waardering

8,9 / 10

★★★★ 

Geld bedrag

Kapitaal verzekering t.w.v. € 9.000

Verdeling verzekerd bedrag

De gemiddelde uitvaartkosten liggen onder nabij de €9.000,-. Met PCuitvaart spaar je en ontvang je 1% rente.

Kinderen gratis?

tot 18 jaar

Maandelijkse premie

€ 14,08

Niet online afsluitbaar

Waardering

0 / 10

★★

Verzekerd Bedrag

€ 9.000

Verdeling verzekerd bedrag

Combinatie verzekering waarbij een deel van het verzekerde bedrag wordt uitgekeerd in geld en het andere deel in diensten.

Kinderen gratis?

Nee

Maandelijkse premie

€ 17,24

Niet online afsluitbaar

Waardering

0 / 10

★★

Verzekerd Bedrag

€ 9.000

Verdeling verzekerd bedrag

Combinatie verzekering waarbij een deel van het verzekerde bedrag wordt uitgekeerd in geld en het andere deel in diensten.

Kinderen gratis?

Nee

Maandelijkse premie

€ 13,51

Niet online afsluitbaar

  • Deze vergelijking is tot stand gekomen via de volgende persoonlijke gegevens: geboortedatum 01-05-1995 (25 jaar), geen partner & kinderen, niet roker.
  • Klantwaardering is vastgesteld aan de hand van gepubliceerde klantbeoordeling op de website van de aanbieder. 
  • Betaalduur/looptijd: de gehele levensduur.
  • Laatste keer gecontroleerd: 31-05-2021
Laatst geüpdatet op