Mensenlinq, wat is dat nou precies? Vind alles over overleden personen!
Vroeger werd alleen de krant gebruikt voor het plaatsen en lezen van overlijdensberichten, vandaag de dag wordt er echter steeds meer gebruik gemaakt van Mensenlinq. Mensenlinq is een site die gebruikt wordt door mensen om overlijdensberichten te plaatsen zodat vrienden, familie en andere nabestaanden op de hoogte gebracht worden van de tragedie.
Je kunt op deze site overleden personen zoeken op naam of een overlijdensbericht zoeken. U hoeft dus niet meer iedere krant te doorzoeken naar een mogelijk overleden persoon die u kent, dit online platform verzamelt namelijk alle informatie over overleden personen voor u door middel van overlijdensberichten in kranten te sorteren, u heeft dus in een oogopslag de informatie die u wilt hebben. Wij gaan in dit artikel meer informatie geven met betrekking tot de Mensenlinq rouwadvertenties.
Overleden Mensenlinq: wat moet u er over weten?
Zoals eerder benoemd kunt u er voor kiezen om op Mensenlinq rouwadvertenties te plaatsen op het moment dat een dierbare komt te overlijden, u hoeft dus bijvoorbeeld niet per se op de ouderwetse manier rouwberichten in de Telegraaf te laten plaatsen over de begrafenis. U heeft echter wel de keuze bij Mensenlinq om uw overlijdensbericht, dankbetuiging of memoriam online of in de krant te plaatsen, het is ook mogelijk om beide te kiezen.
Naast het plaatsen van een overlijdensbericht kunt u ook een levensverhaal van de overleden persoon plaatsen, zo heeft u de gelegenheid om een realistischer beeld te schetsen over de betreffende persoon. Het is echter alleen mogelijk voor directe familie om zo’n levensverhaal te schrijven en te publiceren.
Overlijdensbericht plaatsen
Zoals eerder benoemd kunt u een overlijdensbericht plaatsen op Mensenlinq. Dit doet u echter niet via de site van Mensenlinq, hier wordt namelijk de site Familieberichtenonline.nl voor gebruikt. Dit is een site die u gebruikt op het moment dat u een rouwadvertentie in de krant wilt plaatsen. Wanneer u het bericht gaat plaatsen krijgt u de keuze of u het overlijdensbericht alleen in de krant wilt plaatsen of ook op de site van Mensenlinq.
Uiteraard kunt u er ook voor kiezen om het overlijdensbericht alleen op de site te laten plaatsen, u bent dus niet verplicht om het bericht in de krant te zetten. Zoals eerder benoemd kunt u naast het plaatsen van een overlijdensbericht er ook voor kiezen om een dankbetuiging of memoriam te schrijven. Vind u het moeilijk om zo’n dankbetuiging of memoriam zelf te schrijven? Dan kunt u er ook voor kiezen om deze taak over te laten aan de uitvaartverzorger.
Overleden personen zoeken op naam in Nederland
Overleden personen zoeken in Nederland, hoe doet u dat? De meeste personen maken in dit geval gebruik van Mensenlinq, zo kunnen zij makkelijker zoeken naar het overlijdensbericht van een specifiek persoon. Er zijn twee opties om overleden te zoeken in Mensenlinq, namelijk:
- Simpel zoeken: u kunt ‘simpel zoeken’ op achternaam, locatie, naam van de krant en de datum dat het overlijdensbericht gepubliceerd is.
- Uitgebreide tool: als u gebruik maakt van de uitgebreide tool kunt u ook zoeken op voornaam, geboorteplaats en provincie. Het is ook mogelijk om een periode te kiezen waar in een persoon mogelijk overleden is, u heeft niet alle cruciale informatie nodig voor het krijgen van een zoekresultaat.
Mocht het zo zijn dat u, na het zoeken in Mensenlinq, de overleden persoon als nog niet heeft kunnen vinden of niet de gewenste informatie verkregen heeft, dan kunt u nog verder zoeken op de site van Graftombe. Graftombe is namelijk een site die streeft naar het digitaliseren van alle begraafplaatsen in Nederland, zij bieden een overzicht aan van alle informatie die zij hebben met betrekking tot de begraafplaatsen van mensen.
Ook bij hen kunt u zoeken op naam, gemeente, provincie en de mogelijke begraafplaats van een overledenen zoeken. De service die Graftombe verleend is volledig gratis en dus toegankelijk voor iedereen.
Condoleance plaatsen
Als gebruiker en bezoeker van Mensenlinq heeft u de mogelijkheid om te reageren op overlijdensberichten van anderen. U kunt dit doen door bijvoorbeeld een tekst te plaatsen waar u uw medeleven laat blijken aan de nabestaande, u heeft ook de mogelijkheid om een foto te plaatsen als reactie, misschien dat u nog een mooie foto heeft met de overleden persoon als goede herinnering. Maar wat schrijf je als iemand overleden is? Druk op de link voor handige tips.
Het is tegenwoordig zelfs mogelijk om een video te uploaden waar u uw medeleven laat blijken. Uiteraard worden al de reacties die geplaatst worden gecontroleerd door medewerkers van Mensenlinq, zo willen zij voorkomen en controleren dat er geen kwetsende teksten geplaatst worden, dit is natuurlijk ongepast en wordt niet toegelaten. Wilt u geen openbare reactie geven maar stuurt u liever een persoonlijke kaart of boeket? Dat kan! U kunt dit via Mensenlinq regelen.
Heeft u op het moment geen inspiratie voor de condoleance kaart of vindt u het moeilijk om de juiste woorden te vinden? Op de site kunt u een aantal overlijdensberichten als inspiratiebron vinden, namelijk:
- Algemeen
- Kinderen
- Ziekte
- Plotseling
- Religieuze citaten
- Korte spreuken
- In memoriam
- Dankbetuiging
Adressengids van Mensenlinq
Zoals u ondertussen weet kunt u via Mensenlinq de berichten van overleden personen zoeken in Nederland. Deze site doet echter meer dan alleen het verzamelen en delen van overlijdensberichten. U kunt namelijk op de site een adressengids vinden, deze adressengids bevat gegevens van diverse organisaties die van toepassing zijn vóór, tijdens en na het overlijden van een persoon.
U kunt dus stellen dat vrijwel alle organisaties die werkende zijn in de uitvaartbranche in deze adressengids zijn opgenomen. Verschillende zaken die bijvoorbeeld geregeld moeten worden zijn de donorregistratie vóór het overlijden, de stervensbegeleiding tijdens het overlijden en de zaken die te maken hebben met de uitvaart ná het overlijden. Mensenlinq biedt deze adressengids aan zodat alles voor u makkelijker te realiseren valt en u zeker niks belangrijkst vergeet omtrent het overlijden van een dierbare.
Rouwboeket en verstrooiing van as
Zoals u weet probeert Mensenlinq, door middel van samenwerking met andere organisaties, de uitvaart en alles wat daarbij komt kijken zo makkelijk mogelijk voor u te maken. Dit is dan ook de reden dat zij ook samenwerken met Topbloemen Uitvaart en Urnenwinkel. Bij Topbloemen Uitvaart, de naam zegt het al, kunt u terecht voor diverse rouwarrangementen en rouwboeketten.
U kunt dus zelf kiezen welk boeket of arrangement u het beste vindt, u heeft ook de mogelijkheid om een rouwboeket bij iemand thuis of bij het uitvaartcentrum te laten bezorgen uit blijk van uw medeleven. Urnenwinkel daarentegen is een webshop die gespecialiseerd is in urnen, zij hebben een groot, divers aanbod van urnen.
Zo bieden zij klassieke, moderne en unieke urnen aan voor zowel mensen als dieren, zoals honden en katten. U kunt via Urnenwinkel ook een aantal sieraden kopen die bedoelt zijn om een klein deel van het as van de overleden persoon in te doen, zo draagt u uw dierbare altijd bij u.
Diverse kranten
Bij Mensenlinq kunt u er zelf voor kiezen of u het overlijdensbericht online zet, in de krant laat plaatsen of op beide platforms het bericht publiceert. Zo kunt u bijvoorbeeld in de Limburger overlijdensberichten plaatsen, uiteraard zijn er nog meer kranten waar u een overlijdensbericht kunt laten plaatsen, wij hebben voor u de meest gebruikte kranten voor een overlijdensbericht op een rijtje gezet:
- Algemeen Dagblad
- De Volkskrant
- De Telegraaf
- Het Parool
- Trouw
- NRC Handelsblad
- Het Financieel Dagblad
- Reformatorisch Dagblad
- Nederlands Dagblad
De kranten die hierboven vermeld staan zijn landelijke dagbladen in Nederland, dit zijn de dagbladen die het meest gelezen worden in Nederland. U kunt via deze kranten ongeveer 6,8 miljoen Nederlanders bereiken, de meeste mensen zullen op deze manier dus op de hoogte zijn van van het overlijden van een persoon. U kunt er natuurlijk ook voor kiezen om het overlijdensbericht te publiceren in een lokaal dagblad, overlijdensberichten in Leeuwarder Courant of NHD overlijdensadvertenties zijn hier voorbeelden van.
Wij hopen dat we u voldoende informatie hebben gegeven met betrekking tot Mensenlinq, overleden personen zoeken in Nederland en de verschillende mogelijkheden die er zijn op het gebied van overlijdensberichten. U weet nu precies welke opties u heeft op het moment dat er een dierbare komt te overlijden en hoe u de rest van Nederland op de hoogte wil brengen van deze tragische gebeurtenis.
Ook overledenen zoeken in Nederland hoeft dus niet langer meer moeilijk te zijn, u hoeft niet meer per se alle overlijdensberichten te lezen in de krant om er achter te komen of een oude bekende overleden is.
Wellicht ook interessant:
Direct het gehele aanbod van alle verzekeraars bekijken met o.a. premies, dekkingen & voorwaarden? Druk hier voor een totaal overzicht.
- Jasper Jansen