Mensenlinq, wat is dat nou precies? Vind alles over overleden personen!

Vroeger werd alleen de krant gebruikt voor het plaatsen en lezen van overlijdensberichten, vandaag de dag wordt er echter steeds meer gebruik gemaakt van Mensenlinq. Mensenlinq is een site die gebruikt wordt door mensen om overlijdensberichten te plaatsen zodat vrienden, familie en andere nabestaanden op de hoogte gebracht worden van de tragedie.

Je kunt op deze site overleden personen zoeken op naam of een overlijdensbericht zoeken. U hoeft dus niet meer iedere krant te doorzoeken naar een mogelijk overleden persoon die u kent, dit online platform verzamelt namelijk alle informatie over overleden personen voor u door middel van overlijdensberichten in kranten te sorteren, u heeft dus in een oogopslag de informatie die u wilt hebben. Wij gaan in dit artikel meer informatie geven met betrekking tot de Mensenlinq rouwadvertenties.

Overleden Mensenlinq: wat moet u er over weten?

Zoals eerder benoemd kunt u er voor kiezen om op Mensenlinq rouwadvertenties te plaatsen op het moment dat een dierbare komt te overlijden, u hoeft dus bijvoorbeeld niet per se op de ouderwetse manier rouwberichten in de Telegraaf te laten plaatsen over de begrafenis. U heeft echter wel de keuze bij Mensenlinq om uw overlijdensbericht, dankbetuiging of memoriam online of in de krant te plaatsen, het is ook mogelijk om beide te kiezen.

Naast het plaatsen van een overlijdensbericht kunt u ook een levensverhaal van de overleden persoon plaatsen, zo heeft u de gelegenheid om een realistischer beeld te schetsen over de betreffende persoon. Het is echter alleen mogelijk voor directe familie om zo’n levensverhaal te schrijven en te publiceren.

Overlijdensbericht plaatsen

Zoals eerder benoemd kunt u een overlijdensbericht plaatsen op Mensenlinq. Dit doet u echter niet via de site van Mensenlinq, hier wordt namelijk de site Familieberichtenonline.nl voor gebruikt. Dit is een site die u gebruikt op het moment dat u een rouwadvertentie in de krant wilt plaatsen. Wanneer u het bericht gaat plaatsen krijgt u de keuze of u het overlijdensbericht alleen in de krant wilt plaatsen of ook op de site van Mensenlinq.

Uiteraard kunt u er ook voor kiezen om het overlijdensbericht alleen op de site te laten plaatsen, u bent dus niet verplicht om het bericht in de krant te zetten. Zoals eerder benoemd kunt u naast het plaatsen van een overlijdensbericht er ook voor kiezen om een dankbetuiging of memoriam te schrijven. Vind u het moeilijk om zo’n dankbetuiging of memoriam zelf te schrijven? Dan kunt u er ook voor kiezen om deze taak over te laten aan de uitvaartverzorger.

Overleden personen zoeken op naam in Nederland

Overleden personen zoeken in Nederland, hoe doet u dat? De meeste personen maken in dit geval gebruik van Mensenlinq, zo kunnen zij makkelijker zoeken naar het overlijdensbericht van een specifiek persoon. Er zijn twee opties om overleden te zoeken in Mensenlinq, namelijk:

 1. Simpel zoeken: u kunt ‘simpel zoeken’ op achternaam, locatie, naam van de krant en de datum dat het overlijdensbericht gepubliceerd is.
 2. Uitgebreide tool: als u gebruik maakt van de uitgebreide tool kunt u ook zoeken op voornaam, geboorteplaats en provincie. Het is ook mogelijk om een periode te kiezen waar in een persoon mogelijk overleden is, u heeft niet alle cruciale informatie nodig voor het krijgen van een zoekresultaat.

Mocht het zo zijn dat u, na het zoeken in Mensenlinq, de overleden persoon als nog niet heeft kunnen vinden of niet de gewenste informatie verkregen heeft, dan kunt u nog verder zoeken op de site van Graftombe. Graftombe is namelijk een site die streeft naar het digitaliseren van alle begraafplaatsen in Nederland, zij bieden een overzicht aan van alle informatie die zij hebben met betrekking tot de begraafplaatsen van mensen.

Ook bij hen kunt u zoeken op naam, gemeente, provincie en de mogelijke begraafplaats van een overledenen zoeken. De service die Graftombe verleend is volledig gratis en dus toegankelijk voor iedereen.

Condoleance plaatsen 

Als gebruiker en bezoeker van Mensenlinq heeft u de mogelijkheid om te reageren op overlijdensberichten van anderen. U kunt dit doen door bijvoorbeeld een tekst te plaatsen waar u uw medeleven laat blijken aan de nabestaande, u heeft ook de mogelijkheid om een foto te plaatsen als reactie, misschien dat u nog een mooie foto heeft met de overleden persoon als goede herinnering. Maar wat schrijf je als iemand overleden is? Druk op de link voor handige tips.

Het is tegenwoordig zelfs mogelijk om een video te uploaden waar u uw medeleven laat blijken. Uiteraard worden al de reacties die geplaatst worden gecontroleerd door medewerkers van Mensenlinq, zo willen zij voorkomen en controleren dat er geen kwetsende teksten geplaatst worden, dit is natuurlijk ongepast en wordt niet toegelaten. Wilt u geen openbare reactie geven maar stuurt u liever een persoonlijke kaart of boeket? Dat kan! U kunt dit via Mensenlinq regelen.

Heeft u op het moment geen inspiratie voor de condoleance kaart of vindt u het moeilijk om de juiste woorden te vinden? Op de site kunt u een aantal overlijdensberichten als inspiratiebron vinden, namelijk:

 • Algemeen
 • Kinderen
 • Ziekte
 • Plotseling
 • Religieuze citaten
 • Korte spreuken
 • In memoriam
 • Dankbetuiging

Adressengids van Mensenlinq

Zoals u ondertussen weet kunt u via Mensenlinq de berichten van overleden personen zoeken in Nederland. Deze site doet echter meer dan alleen het verzamelen en delen van overlijdensberichten. U kunt namelijk op de site een adressengids vinden, deze adressengids bevat gegevens van diverse organisaties die van toepassing zijn vóór, tijdens en na het overlijden van een persoon.

U kunt dus stellen dat vrijwel alle organisaties die werkende zijn in de uitvaartbranche in deze adressengids zijn opgenomen. Verschillende zaken die bijvoorbeeld geregeld moeten worden zijn de donorregistratie vóór het overlijden, de stervensbegeleiding tijdens het overlijden en de zaken die te maken hebben met de uitvaart ná het overlijden. Mensenlinq biedt deze adressengids aan zodat alles voor u makkelijker te realiseren valt en u zeker niks belangrijkst vergeet omtrent het overlijden van een dierbare.

Rouwboeket en verstrooiing van as

Zoals u weet probeert Mensenlinq, door middel van samenwerking met andere organisaties, de uitvaart en alles wat daarbij komt kijken zo makkelijk mogelijk voor u te maken. Dit is dan ook de reden dat zij ook samenwerken met Topbloemen Uitvaart en Urnenwinkel. Bij Topbloemen Uitvaart, de naam zegt het al, kunt u terecht voor diverse rouwarrangementen en rouwboeketten.

U kunt dus zelf kiezen welk boeket of arrangement u het beste vindt, u heeft ook de mogelijkheid om een rouwboeket bij iemand thuis of bij het uitvaartcentrum te laten bezorgen uit blijk van uw medeleven. Urnenwinkel daarentegen is een webshop die gespecialiseerd is in urnen, zij hebben een groot, divers aanbod van urnen.

Zo bieden zij klassieke, moderne en unieke urnen aan voor zowel mensen als dieren, zoals honden en katten. U kunt via Urnenwinkel ook een aantal sieraden kopen die bedoelt zijn om een klein deel van het as van de overleden persoon in te doen, zo draagt u uw dierbare altijd bij u.

Diverse kranten

Bij Mensenlinq kunt u er zelf voor kiezen of u het overlijdensbericht online zet, in de krant laat plaatsen of op beide platforms het bericht publiceert. Zo kunt u bijvoorbeeld in de Limburger overlijdensberichten plaatsen, uiteraard zijn er nog meer kranten waar u een overlijdensbericht kunt laten plaatsen, wij hebben voor u de meest gebruikte kranten voor een overlijdensbericht op een rijtje gezet:

 • Algemeen Dagblad
 • De Volkskrant
 • De Telegraaf
 • Het Parool
 • Trouw
 • NRC Handelsblad
 • Het Financieel Dagblad
 • Reformatorisch Dagblad
 • Nederlands Dagblad

De kranten die hierboven vermeld staan zijn landelijke dagbladen in Nederland, dit zijn de dagbladen die het meest gelezen worden in Nederland. U kunt via deze kranten ongeveer 6,8 miljoen Nederlanders bereiken, de meeste mensen zullen op deze manier dus op de hoogte zijn van van het overlijden van een persoon. U kunt er natuurlijk ook voor kiezen om het overlijdensbericht te publiceren in een lokaal dagblad, overlijdensberichten in Leeuwarder Courant of NHD overlijdensadvertenties zijn hier voorbeelden van.

Wij hopen dat we u voldoende informatie hebben gegeven met betrekking tot Mensenlinq, overleden personen zoeken in Nederland en de verschillende mogelijkheden die er zijn op het gebied van overlijdensberichten. U weet nu precies welke opties u heeft op het moment dat er een dierbare komt te overlijden en hoe u de rest van Nederland op de hoogte wil brengen van deze tragische gebeurtenis.

Ook overledenen zoeken in Nederland hoeft dus niet langer meer moeilijk te zijn, u hoeft niet meer per se alle overlijdensberichten te lezen in de krant om er achter te komen of een oude bekende overleden is.

Wellicht ook interessant:

Direct het gehele aanbod van alle verzekeraars bekijken met o.a. premies, dekkingen & voorwaarden? Druk hier voor een totaal overzicht.

- Jasper Jansen

Vergelijken

De premies zijn berekend met:

Geboortedatum 01-01-2005 (18 jaar)

Verzekerd bedrag

Het verzekerde bedrag waarmee deze vergelijking tot stand is gekomen. Daarbij is de verzekerde persoon een niet-roker & zijn er geen kinderen en/of partner aanwezig.

€ 9.000,-
1
Dienstenpakket Plus
4,5
Rated 4,5 out of 5
8 reviews 4,5/5
Verzekerd bedrag
€ 9.000,-

Verdeling verzekerd bedrag
Combinatie verzekering waarbij een deel van het verzekerde bedrag wordt uitgekeerd in geld en het andere deel in diensten.

Kinderen gratis?
Nee (wel korting voor kinderen)

7.34

Euro per maand
BEKIJKEN

Premie opbouw

Dienstenpakket €6.000,-
Vrij te besteden €3.000,-
€9.000,-

*Exclusief distributie- en poliskosten a €20,30

**Jaarlijks een minimale premie indexatie

Kenmerken

Kinderen meeverzekerd

Je kinderen zijn in de basis niet automatisch meeverzekerd. Uitzondering is dat tot 60 dagen na de geboorte van je kind(eren) wel zijn meeverzekerd voor de basisdiensten van de gekozen verzekering. Na het verlopen van deze 60 dagen zijn je kinderen niet meer verzekerd.

Deze dienen te worden bijgeschreven op de polis na de termijn van 60 dagen. Je kinderen zullen bij de keuze voor een DELA uitvaartverzekering niet gratis zijn meeverzekerd, wel wordt er gewerkt met een voordelige korting.

Premie indexatie

DELA In diensten Plus is een waardevaste verzekering. De waarde van je verzekering stijgt automatisch mee als de uitvaartkosten stijgen. Voor een uitvaart die nu bijvoorbeeld € 7.500 kost, betaal je over 30 jaar al snel € 14.300.

De premie wordt hier jaarlijks op aangepast. Dankzij de winstdeling vanuit de coöperatie wordt deze premiestijging sterk beperkt. Hoeveel kan van jaar tot jaar verschillen. Het voordeel van een waardevaste verzekering is, dat je altijd de afgesproken uitvaart krijgt. Zo neem je jouw nabestaanden veel kosten en zorgen uit handen.

Uitvaartverzorger

DELA regelt en verzorgt de uitvaartdiensten die zijn verzekerd. De invulling van deze diensten is geheel aan jou of aan jouw nabestaanden. Speciale wensen zijn in de meeste gevallen onderhevig aan meerkosten.

Kies je voor een andere uitvaartverzorger buiten DELA dan ontvang je een beperkte vergoeding voor deze diensten. Weet je dit op voorhand al? Dan is het handig om te kiezen voor het DELA in Geld pakket.

De DELA uitvaartverzorger uit je eigen omgeving komt bij je thuis, luistert naar de wensen en helpt bij het maken van keuzes. Teams met specialistische kennis staan klaar om te helpen bij specifieke wensen en/of rituelen.

Distributiekosten

Distributiekosten zijn kosten voor het informeren over de verzekering en het verwerken van de verzekeringsaanvraag. Deze worden bij DELA apart in rekening gebracht.

Deze kosten worden dan ook niet verrekend met winstdeling of je inleg wat de uiteindelijke premie ten goede komt. Via het internet afsluiten levert je de laagste distributiekosten op, namelijk eenmalig €13,20.

Goed te doen

Rated 4,0 out of 5
10/05/2022

Prima te doen

Joost

Niet snel verder goed

Rated 3,0 out of 5
19/04/2022

Niet even snel, meer de hulp en adviezen waren goed

Fleur

DELA uitvaartverzekering

Rated 5,0 out of 5
14/04/2022

Prachtige uitvaart gehad voor mijn oma, samen met Dela geregeld en alles was tot in de puntjes verzorgd.

Kirsten

DELA uitvaartverzekering

Rated 5,0 out of 5
08/04/2022

Samen met familie en DELA een prachtige uitvaart verzorgd voor mijn moeder. Alles met veel respect en geduld, zeer content over de gang van zaken

Wilma

Fijn

Rated 4,0 out of 5
03/04/2022

Een fijne uitvaart gehad met goede zorgen

Jeroen
2
Dienstenpakket Plus
4,6
Rated 4,6 out of 5
8 reviews 4,6/5
Verzekerd bedrag
€ 9.000,-

Verdeling verzekerd bedrag
Combinatie verzekering waarbij een deel van het verzekerde bedrag wordt uitgekeerd in geld en het andere deel in diensten.

Kinderen gratis?
Tot 18 jaar

6.74

Euro per maand
BEKIJKEN

Premie opbouw

Dienstenpakket €2.200,-
Vrij te besteden €6.800,-
€9.000,-

*Inclusief distributiekosten a €64,-

**Jaarlijks een minimale premie indexatie

Kenmerken

Kinderen meeverzekerd

Bij de keuze voor een uitvaartverzekering van Monuta zijn je kinderen gratis meeverzekerd tot hun 18e levensjaar. Je kinderen zijn voor hetzelfde bedrag verzekerd zonder het in rekening brengen van een hogere premie. Kinderen worden dus gratis meeverzekerd bij Monuta, ongeacht de hoeveelheid kinderen.

Premie indexatie

De uitvaartverzekering van Monuta wordt één keer per jaar geïndexeerd. Deze wijziging vindt altijd plaats op 1 januari. Als je verzekering wordt geïndexeerd ontvangt je hier vóór 1 december bericht over.

Monuta kijkt jaarlijks naar de stijging van de kosten voor een uitvaart en past aan de hand daarvan het verzekerde bedrag aan. Door deze aanpassing ben je gegarandeerd van een dekkende verzekering voor alle kosten van een uitvaart. Of het verzekerde bedrag uiteindelijk voldoende is voor de kosten van je uitvaart, is afhankelijk van jouw uitvaartwensen.

Uitvaartverzorger

De uitvaartverzorger van Monuta regelt en verzorgt de complete uitvaart en adviseert de nabestaanden bij de vele beslissingen die zij in een relatief korte periode moeten nemen.

De uitvaartverzorger vormt samen met de overige medewerkers van het uitvaartcentrum een team. Zij zorgen ervoor dat een uitvaart vlekkeloos verloopt, volgens de wensen van de overledene en de nabestaanden. Kies je niet voor een Monuta uitvaartverzorger? Dan wordt alleen het vrij besteedbare bedrag uitgekeerd.

Distributiekosten

Distributiekosten zijn kosten voor het informeren over de verzekering en het verwerken van de verzekeringsaanvraag. Dit bedrag wordt verdeeld over de looptijd van de premiebetaling.

Met dit bedrag zorgen Monuta er onder andere voor dat je polis wordt opgemaakt en dat je deze op tijd ontvangt. Getoonde premies van Monuta zijn altijd inclusief eenmalige distributiekosten ter hoogte van €64,-.

Via familie & vrienden

Rated 4,0 out of 5
16/09/2022

Van familie en vrienden kreeg ik al veel positieve geluiden te horen over Monuta.

Piet

Goede service

Rated 4,0 out of 5
22/05/2022

Helemaal nu besef ik dat het premie bedrag absoluut niet alleen belangrijk is. Monuta was voor mij iets duurder, maar wat een goede service!.

Bep

Monuta uitvaartverzekering

Rated 4,0 out of 5
08/04/2022

Alles was goed geregeld voor ons afscheid van familielid, mede dankzij de hulp van Monuta

Monique

Blij

Rated 5,0 out of 5
13/03/2022

Wat ben ik blij met mijn keuze voor Monuta.

Maikel

Duurder maar waard

Rated 5,0 out of 5
20/02/2022

Duurder maar wel heel fijn. Dat is veel waard

Berta
3
Dienstenpakket In geld
4,5
Rated 4,5 out of 5
8 reviews 4,5/5
Verzekerd bedrag
€ 9.000,-

Verdeling verzekerd bedrag
Kapitaal verzekering waarbij het verzekerde bedrag wordt uitgekeerd in geld aan de nabestaanden.

Kinderen gratis?
Nee (wel korting voor kinderen)

9.42

Euro per maand
BEKIJKEN

Premie opbouw

Dienstenpakket n.v.t.
Vrij te besteden €9.000,-
€9.000,-

*Exclusief distributie- en poliskosten a €20,30

**Jaarlijks een minimale premie indexatie

Kenmerken

Kinderen meeverzekerd

Je kinderen zijn in de basis niet automatisch meeverzekerd. Uitzondering is dat tot 60 dagen na de geboorte van je kind(eren) wel zijn meeverzekerd voor de basisdiensten van de gekozen verzekering. Na het verlopen van deze 60 dagen zijn je kinderen niet meer verzekerd.

Deze dienen te worden bijgeschreven op de polis na de termijn van 60 dagen. Je kinderen zullen bij de keuze voor een DELA uitvaartverzekering niet gratis zijn meeverzekerd, wel wordt er gewerkt met een voordelige korting.

Premie indexatie

DELA In geld is een waardevaste verzekering. De waarde van je verzekering stijgt automatisch mee als de uitvaartkosten stijgen. Voor een uitvaart die nu bijvoorbeeld € 7.500 kost, betaal je over 30 jaar al snel € 14.300.

De premie wordt hier jaarlijks op aangepast. Dankzij de winstdeling vanuit de coöperatie wordt deze premiestijging sterk beperkt. Hoeveel kan van jaar tot jaar verschillen.

Het voordeel van een waardevaste verzekering is, dat je altijd de afgesproken uitvaart krijgt. Zo neem je jouw nabestaanden veel kosten en zorgen uit handen.

Uitvaartverzorger

In dit pakket zitten geen basisdiensten. Je nabestaanden ontvangen een geldbedrag om zelf de uitvaart te regelen. De nabestaanden kiezen zelf een uitvaartverzorger. Het DELA In geld pakket is niet geschikt als je al weet dat je je uitvaart wilt laten regelen en verzorgen door DELA. In dit geval kun je beter kijken naar het DELA In diensten PLUS pakket.

Distributie kosten

Distributiekosten zijn kosten voor het informeren over de verzekering en het verwerken van de verzekeringsaanvraag. Deze worden bij DELA apart in rekening gebracht.

Deze kosten worden dan ook niet verrekend met winstdeling of je inleg wat de uiteindelijke premie ten goede komt. Via het internet afsluiten levert je de laagste distributiekosten op, namelijk eenmalig €13,20.

Goed te doen

Rated 4,0 out of 5
10/05/2022

Prima te doen

Joost

Niet snel verder goed

Rated 3,0 out of 5
19/04/2022

Niet even snel, meer de hulp en adviezen waren goed

Fleur

DELA uitvaartverzekering

Rated 5,0 out of 5
14/04/2022

Prachtige uitvaart gehad voor mijn oma, samen met Dela geregeld en alles was tot in de puntjes verzorgd.

Kirsten

DELA uitvaartverzekering

Rated 5,0 out of 5
08/04/2022

Samen met familie en DELA een prachtige uitvaart verzorgd voor mijn moeder. Alles met veel respect en geduld, zeer content over de gang van zaken

Wilma

Fijn

Rated 4,0 out of 5
03/04/2022

Een fijne uitvaart gehad met goede zorgen

Jeroen

Laat een reactie achter

Je bericht zal eerst gecontroleerd worden voordat het online komt. Dit kan een tijd duren.