YARDEN UITVAART

Yarden is een van de meest bekende uitvaartverzekeraars van Nederland. Yarden heeft tegenwoordig al meer dan 1.000.000 leden en heeft dus een ruime ervaring met het helpen van nabestaanden. Yarden staat daarbij ook bekend als een jonge, dynamische snel groeiende uitvaartverzekeraar die uw uitvaart tot in de kleine details verzorgd.

Yarden wil optimale persoonlijke aandacht voor al haar klanten, Yarden zal daarbij altijd aandacht hebben voor alle individuele wensen die veel klanten hebben. Yarden vindt dat iedere uitvaart uniek moet zijn, en daar passen ook alle individuele wensen die u heeft bij. De perfecte begrafenis met een waardig afscheid.

Start nu met vergelijken en geniet van de voordeligste premies van een uitvaart.

Op 1 centrale plaats alle uitvaarten vergelijken

Betaal minder premie voor je uitvaart

Volledig onafhankelijk alle aanbieders van uitvaarten vergelijken

De stichting Yarden

Het bedrijf Yarden bestaat uit Yarden Holding en de stichting Yarden. De holding biedt verzekerden een uitvaartverzekering aan. Tegelijkertijd worden alle verzekerden automatisch lid van de stichting Yarden, waarin leden de kans krijgen om inspraak in de stichting te krijgen.

Yarden, een bedrijf met ruim 900 medewerkers

Yarden is tegenwoordig een groot bedrijf met 900 medewerkers en 200 vrijwilligers. Yarden bezit in Nederland 41 uitvaartcentra, is eigenaar van 24 crematoria en 9 begraafplaatsen. Daarnaast zijn er landelijk nog talloze lokale uitvaartondernemers die zich bij Yarden hebben aangesloten.

Yarden is een modern bedrijf dat zich volop bezig houdt met de toekomst. Zo wil Yarden een voortrekkersrol spelen op het gebied van nieuwe uitvaartvormen zoals resomeren.

Indien u echt snel geholpen wil worden raden we u aan om contact op te nemen met Yarden via hun website of door contact op te nemen met de klantenservice.

Indien u een snel en gemakkelijk overzicht wil hebben van alle aanbieders dan raden wij u aan om hier een uitvaartpolissen te vergelijken. Zo betaalt u in ieder geval nooit teveel.

Wilt u meer informatie over de verschillende aanbieders? Kijk dan zeker even op de pagina’s Ardanta, Monuta & DELA.

yarden uitvaart
uitvaartverzorging yarden

De uitvaartverzorgers van Yarden

Wanneer u te maken krijgt met een uitvaart komt er enorm veel op u en uw nabestaanden af. In de week van de uitvaart moeten er enorm veel zaken geregeld worden, zaken waar je je niet mee bezig wilt houden in een emotionele periode. Bij Yarden lossen ze dit probleem op door middel van een uitvaartverzorger, erg betrokken en klaar om u volledig te ondersteunen voor het regelen van de uitvaart.

Wat doen de uitvaartverzorgers van Yarden?

De uitvaartverzorgers van Yarden ondersteunen u volledig met alle zaken die komen kijken bij het regelen van een persoonlijke en geschikte uitvaart voor uw dierbare. Door jarenlange ervaring kunnen zij u ondersteunen met oplossingen en ideeën, bovendien dienen zij ook als uitlaatklep, u kunt alles met ze bespreken.

Veel mensen hebben een sterke behoefte aan een luisterend oor omdat ze de rest van de nabestaanden niet willen belasten. Tevens zijn uitvaartverzorgers helemaal op de hoogte van lokale gebruiken en mogelijkheden.

Wat nemen de uitvaartverzorgers van je over?

De ervaringsrijke uitvaartverzorgers van Yarden zorgen ervoor dat alle praktische zaken rondom de uitvaart geregeld worden. Zij zorgen voor een goede communicatie tussen het rouwcentrum of crematorium en ook zij nemen flink wat praktische zaken uit handen. Hieronder kunt u zien welke zaken de uitvaartverzorger daadwerkelijk van u over neemt, zo kunt u rustig rouwen en een waardig afscheid nemen.

  • Wensen en behoeften van de nabestaanden in actie zetten
  • Een goede nazorg na de uitvaart voor alle nabestaanden
  • Het regelen van de gehele uitvaartdienst
  • Verzorging van het lichaam
  • Het bij elkaar vinden van gepaste uitvaartmuziek
  • Realisatie van bloemstukken en boeketten
  • Realisatie van een koffie en thee tafel
  • Afhandeling van het papierwerk, zowel vooraf als achteraf

Hebt u de behoefte om enkele zaken zelf te regelen dan is dit natuurlijk altijd mogelijk, Yarden vindt het erg belangrijk dat de nabestaanden de controle blijven behouden. Het voornaamste doel van een uitvaartverzorger is het afhandelen van praktische zaken waar nabestaanden vaak niet mee bezig willen zijn in een periode van emotie en afscheid. Bij Yarden wordt alles afgesteld op uw behoeften en wensen, voor een waardig en persoonlijk afscheid.

yarden afscheid
yarden uitvaart kosten

Procedure voor de uitvaart bij Yarden

De periode voor de uitvaart is voor de nabestaanden vaak erg heftig, er moeten namelijk flink wat zaken geregeld worden. Dit wordt nog lastiger wanneer de overledene geen wensen heeft opgesteld, het hangt volledig van de nabestaanden af.

Denk hierbij aan vragen als begraven of cremeren of welk materiaal kist. Om u in deze lastige periode goed te kunnen ondersteunen heeft u de beschikking over een uitvaartverzorger, zij zijn ervaren en op de hoogte van alle lokale mogelijkheden.

Het snel in gang zetten na het overlijden

Het is essentieel dat bij het overlijden van een dierbare direct de huisarts op de hoogte wordt gebracht. Na dit gedaan te hebben kunt u gemakkelijk contact op nemen met Yarden, vervolgens krijgt een uitvaartverzorger op bezoek. Tijdens dit gesprek worden een aantal belangrijke zaken besproken, de uitvaartverzorger zou u hier dan ook volledig in ondersteunen, maakt u zich geen zorgen. Meer info over het regelen van de uitvaart na het overlijden, druk op de link.

De verzorging, opbaren en condoleance bij Yarden

Het is natuurlijk belangrijk om te weten wat er met het lichaam van de overledene gaat gebeuren. Ook moet u denken aan de verzorging en keuzes omtrent de opbaring. Vaak spelen verschillende factoren een rol. Er wordt in dit proces vooral gelet op wensen van de nabestaanden en overledene zelf, de uitvaartverzorger gaat voor u kijken wat er mogelijk is, u staat er niet alleen voor.

Op de hoogte brengen van het overlijden

Het is natuurlijk belangrijk om familie, kennissen, vrienden en alle andere nabestaanden op de hoogte te brengen van het overlijden van hen dierbare. Yarden helpt hierbij door middel van rouwdrukwerk, denk hierbij aan een advertentie in de krant of persoonlijke rouwkaarten. De uitvaartverzorger helpt u bij al deze keuzes en zal u enkele suggesties geven.

gedenkplek yarden

Yarden heeft een online gedenkplek

Herinneringen aan uw dierbare is bij een afscheid enorm belangrijk, het is een eerbetoon voor de overledene en een steunpilaar voor alle nabestaanden. Memori van Yarden is niet simpelweg een condoleanceregister maar een gedenkplaats waar nabestaanden hen herinneringen, gedachten, foto’s en video’s met elkaar kunnen delen. Een plek waar je in deze moeilijke periode enorm veel steun kunt vinden.

Het regelen van de bloemen

Veel mensen kiezen voor mooie rouwbloemen bij de uitvaart, deze kunnen volledig naar eigen wens worden samengesteld. De uitvaartverzorgers van Yarden helpen u graag met deze keuze en nemen alle praktische zaken uit handen, u hoeft verder nergens rekening mee te houden.

Afscheid voor de daadwerkelijke uitvaartplechtigheid

Er is natuurlijk altijd de mogelijkheid om op een rustige manier afscheid te nemen en nabestaanden te kunnen condoleren. Dit is mogelijk in de thuissituatie maar kan evenmin gebeuren in de uitvaartcentra of crematoria van Yarden. In veel gevallen is het zo dat de nabestaanden beschikken over een sleutel, zo kunt u dag en nacht terecht om afscheid te kunnen nemen.

Het buitenland en Yarden

Yarden weet hoe belangrijk het is voor sommige mensen om hen dierbaren in het buitenland te begraven of cremeren. Het kan ook voorkomen dat een dierbare overlijdt in het buitenland. Door jarenlange ervaring kan Yarden hier u perfect bij helpen. Het neemt vaak veel geregel met zich mee en het is dan ook erg fijn om dit uit handen te kunnen geven aan een uitvaartverzorger.

yarden buitenlandse uitvaart
uitvaartplechtigheid yarden

De dag van de uitvaart bij Yarden

Het is voor de nabestaanden de zwaarste dag van de week, er moet afscheid genomen gaan worden, alle herinneringen en emoties komen op één plek samen voor een waardig en fijn afscheid. Yarden zorgt ervoor dat alles volgens de wensen van de overledene en nabestaanden is geregeld.

Herkenning geeft troost en een goed afscheid is een van de belangrijkste zaken die u echt verder helpt. Alle te regelen zaken kunnen door Yarden uit handen genomen worden, dit doen ze door middel van hen ervaringsvolle uitvaartverzorgers.

De sfeer en aankleding van het afscheid

Yarden is van mening dat nabestaanden afscheid moet nemen op een plaats waar zij zich volledig prettig bij voelen. Zij bieden dan ook de mogelijkheid tot een persoonlijke plek op de locatie van het afscheid, deze kunt u volledig naar eigen wens vormgeven en aankleden. Tevens kunt u hier ook uw eigen muziek afspelen, iets wat vaak als erg prettig wordt ervaren.

Aan bepaalde wensen zitten natuurlijk wel extra kosten voor de uitvaart verbonden.

De uitvaartplechtigheid

De gehele uitvaart wordt volledig naar uw persoonlijke wensen ingericht, bijna alles is mogelijk. Yarden en haar uitvaartverzorgers stellen een speciaal draaiboek op zodat u als nabestaande alles uit handen kunt geven. Door middel van dit draaiboek houdt u ook altijd controle. In dit draaiboek kunt u informatie vinden over spreektijden, wie er spreekt en wanneer er welke muziek gedraaid moet worden.

Muziek tijdens de uitvaart

Veel nabestaanden kiezen ervoor om muziek, film of foto’s te weergeven tijdens de uitvaartplechtigheid. Dit neemt vaak mooie momenten met zich mee door vele herkenningspunten. Ook in dit geval is bijna alles mogelijk, zelfs een live band is geen probleem. Deze muziek wordt samengesteld samen met de nabestaande of is al deels vastgelegd door de overledene zelf, hierdoor wordt het pas echt persoonlijk.

uitvaart muziek yarden
uitvaart vervoer

Het vervoer tijdens de uitvaart

Dit is waar het vaak begint, het vervoer naar de uitvaart toe. Een goed georganiseerde rouwstoet is erg belangrijk, samen met een uitvaartverzorger worden alle wensen besproken en bekeken wat mogelijk is. U kunt bijvoorbeeld kiezen voor een chique stoet maar ook voor een stoet over het water, je kunt het zo gek niet bedenken. Yarden zorgt ervoor dat het vervoer persoonlijk bij de overledene en haar nabestaande past.

Koffietafel bij de plechtigheid

Het samenkomen na de plechtigheid is voor veel mensen erg belangrijk, veel steun en mooie herinneringen op een plek samen bij elkaar. U kunt hierbij kiezen voor een kopje koffie of thee en wat te eten.

De uitvaartcatering wordt volledig persoonlijk op de nabestaanden aangepast, wilt u liever wat luxere producten dan is dit geen enkel probleem. Tevens hoeft u zelf niets te regelen, de catering inclusief het rondbrengen wordt volledig in handen genomen door Yarden, u hoeft alleen nog maar aan te schuiven.

Na de uitvaart bij Yarden

Hier begint het echte rouwproces voor veel nabestaanden pas echt, hectische weken zijn voorbij gevlogen en alles begint door te dringen, genoeg rede voor goede steun vanuit Yarden. Door jarenlange ervaring van Yarden weten zij hoe belangrijk onderling contact is, dit zorgt voor veel steun en troost.

Yarden kan u perfect helpen bij administratieve afhandelingen en financiële zaken. Bovendien kunt u terecht met al uw vragen over bijvoorbeeld de asbestemming of keuze voor grafplek en steen. De uitvaartverzorging neemt alles voor u uit handen.

Het dankwoord aan alle nabestaanden

Er is natuurlijk altijd de mogelijkheid om dankbetuigingen te sturen aan alle aanwezigen van de uitvaart. Hierbij kunt u denken aan bedanktesten of gedichten in de vorm van een kaartje. De uitvaartverzorger helpt u graag met een persoonlijke dankbetuiging.

vereniging yarden

Herinneringen moeten gekoesterd worden

Een steen of urn zijn niet de enigste mogelijkheden die je kunt kiezen wanneer we het hebben over herinneringsvormen. Het is bijvoorbeeld mogelijk om de as van de overledene te laten verwerken in een sieraad of sculptuur. De uitvaartverzorger zal verschillende mogelijkheden met u bespreken.

Vereniging Yarden

Zoekt u naar steun na de uitvaart dan heeft Yarden een goede oplossing. Vereniging Yarden is een organisatie met vrijwilligers die met u willen praten over het overlijden en verlies en lotgenoten met elkaar in contact te brengen.

Groepen mensen die met verliezen te maken hebben gehad worden bij elkaar gebracht, voor veel mensen een extra steunpost. U kunt denken aan lezingen tot themadagen, er is voor ieder een perfecte gelegenheid om samen te rouwen.

Wellicht vindt u dit ook interessant

Hieronder vindt u enkele artikelen die speciaal gericht zijn op alles over uitvaartplechtigheden

Een uitvaart wordt steeds duurder

Zoals we tegenwoordig wel gewend zijn, wordt alles steeds duurder. Zo ook uitvaarten. Dit heeft met meerdere zaken te maken en kan ervoor zorgen dat uw uitvaartverzekering niet meer is wat u dacht dat het was. Mocht u nu een uitvaartverzekering hebben, die u al een...

Denk tijdig aan uw grafrechten

Het mag misschien raar klinken, maar ook nadat u overleden bent neem u nog steeds ruimte in beslag. Dit mag dan niet meer uw probleem zijn, maar u kan veel moeite besparen door alvast over u grafrechten na te denken. Zo voorkomt u dat uw nabestaanden nog voor...

Een uitvaartspeech houden, hoe moet het?

Bijna elke uitvaart wordt het gedaan, het geven van een uitvaartspeech. Voor de meeste mensen is dit moeilijk, en vergt veel emotionele kracht. Het is daarom verstandig om van te voren er over na te denken wat u wilt zeggen. Omdat u natuurlijk goed voor de dag wilt...

Resomeren | Lees Er Hier Alles Over

Tegenwoordig kun je niet alleen meer een begrafenis of een crematie houden als u bent overleden, maar zijn er ook nog andere mogelijkheden. Een van deze mogelijkheden is resomeren. Op deze manier wordt u lichaam niet verbrandt of begraven, maar ontbonden door water....

Verklaring van erfrecht

Een verklaring van erfrecht, is een verklaring die wordt opgemaakt door een notaris. Hierin vermeldt hij, na controle van de gegevens, wie er overleden is, of diegene een testament heeft opgemaakt en wat er in het testament staat. Daarnaast verklaart hij wie er...

Welke uitvaartondernemer moet je nou kiezen?

Het zijn vaak onderwerpen waar je helemaal niet meer bezig wilt zijn, in deze lastige periodes. Toch is het kiezen van een goede uitvaartondernemer een belangrijk iets, je wilt tenslotte altijd dat de uitvaart tot in de puntjes goed geregeld is. De uitvaart is een...

Hoe Werkt De Verdeling Van De Erfenis?

In deze periode is het voor nabestaanden en mensen in omgeving lastig om te denken aan bijzaken zoals bijvoorbeeld de erfenis. Toch zijn het dingen die geregeld moeten worden, mensen hechten soms veel waarden aan spullen van overledene, en in sommige gevallen wilde...

Begin nu met lezen over alle mogelijkheden van uitvaarten in Nederland

Beoordeel nu!
Laatst geüpdatet op