Yarden uitvaartverzekering

Waarom heb je de Yarden uitvaartverzekering nodig? Om het je nabestaanden na je overlijden zo gemakkelijk mogelijk te maken, zodat ze geen last hebben stress, is het het beste om tijdens je leven reeds je wensen betreffende je uitvaart vast te leggen.

Daardoor kunnen nabestaanden zich bezig houden met hun rouwverwerking, zodat de uitvaartondernemer hen alle zaken uit handen kan nemen. Daarnaast is een begrafenis of een crematie best een dure aangelegenheid en je wilt natuurlijk niet dat je nabestaanden nadien de rekening ontvangen. Daarom is het verstandig om een uitvaartverzekering af te sluiten.

De stichting Yarden

Het bedrijf Yarden bestaat uit Yarden Holding en de stichting Yarden. De holding biedt verzekerden een uitvaartverzekering aan. Tegelijkertijd worden alle verzekerden automatisch lid van de stichting Yarden, waarin leden de kans krijgen om inspraak in de stichting te krijgen.

Nu al ongeveer 1 miljoen klanten voor een Yarden uitvaartverzekering

Yarden heeft ongeveer 1 miljoen verzekerden en leden en is daarmee de op één na grootste vereniging van Nederland. In 1919 werd de Arbeiders Vereniging Voor Lijkverbranding (AVVL) opgericht. Dit was best heel bijzonder, omdat lijkverbranding, oftewel cremeren, nog bij wet was verboden.

Het werd voor de leden van deze vereniging toen wel mogelijk om zichzelf na hun overlijden te cremeren. Eigenlijk had men dus een uitzonderingspositie verworven. De jaren daarna is langzaam aan het verbod op crematie ook opgeheven.

Doordat de leden allen geld in de vereniging brachten, was het mogelijk om een crematie redelijk goedkoop te kunnen bekostigen. In 2001 vond er een fusie plaatst met de Nederlandse Uitvaart- en Verzekerings Associatie (NUVA) en kreeg dit fusiebedrijf de naam Yarden.

Yarden, een bedrijf met ruim 900 medewerkers

Yarden is tegenwoordig een groot bedrijf met 900 medewerkers en 200 vrijwilligers. Yarden bezit in Nederland 41 uitvaartcentra, is eigenaar van 24 crematoria en 9 begraafplaatsen. Daarnaast zijn er landelijk nog talloze lokale uitvaartondernemers die zich bij Yarden hebben aangesloten.

Yarden is een modern bedrijf dat zich volop bezig houdt met de toekomst. Zo wil Yarden een voortrekkersrol spelen op het gebied van nieuwe uitvaartvormen zoals resomeren.

De Yarden uitvaartverzekering

In tegenstelling tot veel andere verzekeringsbedrijven biedt de Yarden uitvaartverzekering niet allerlei verschillende soorten van verzekeringen aan. De verzekerde kiest eerst voor welk bedrag hij zich wil verzekeren.

Bereken en vergelijk alle uitvaartverzekeringen

Het is daarom handig om voordien enige wensen vast te hebben liggen, zodat je een schatting kunt doen van de te verwachten kosten voor je uitvaart. Deze berekening is op de website van Yarden heel gemakkelijk te doen.

Nadat je je geboortedatum hebt opgegeven, krijg je een keus voor welk bedrag je je wilt verzekeren. Er zijn drie standaard bedragen waaruit gekozen kan worden: € 5.000,-, € 8.000,- of € 11.000,-. Maar het is ook mogelijk om zelf een bedrag tot maximaal € 20.000,- in te geven, waarvoor je je wilt verzekeren.

Een aantal andere uitvaartverzekeringen zijn bijvoorbeeld DELA & Monuta.

3 verschillende mogelijkheden bij Yarden uitvaartverzekeringen

Daarna heb je een keuze hoe je dit bedrag uitgekeerd wilt krijgen. Er zijn hier drie mogelijkheden voor. De meest gebruikte manier is de combinatieverzekering. Hierbij kun je het door jouw gekozen bedrag laten verdelen in twee delen.

Een deel is dan het zogenaamde natura gedeelte, waarbij Yarden de uitvaart regelt, zodat de nabestaanden over de belangrijkste zaken die geregeld moeten worden geen omkijken hebben. Het andere gedeelte is een geldbedrag die de nabestaanden naar eigen keuze kunnen besteden.

Volledige bedrag uitbetalen

Een andere mogelijkheid is om het gekozen bedrag volledig uit te betalen aan de nabestaanden. Zij kunnen dan zelf bepalen hoe zij dit bedrag besteden. Het is zelfs mogelijk om dit bedrag voor iets geheel anders te besteden in plaats van een crematie of begrafenis.

Het is wel zo, dat wanneer de nabestaanden het uitbesteden aan Yarden, het budget met 10% wordt verhoogd. Bij deze verzekering is het ook mogelijk dat de overledene bij leven nog van dit bedrag kan genieten, wanneer hij terminaal ziek is. Wanneer het verzekerde bedrag hoog genoeg is, kan hij nog voor overlijden een voorschot op het verzekerde bedrag uitgekeerd krijgen. Dan is er nog een keuze om alleen diensten af te nemen.

Er wordt geen vrij te besteden bedrag uitgekeerd, maar de nabestaanden maken alleen gebruik van de diensten met betrekking tot de crematie of begrafenis. Ook hier geldt, dat wanneer de nabestaanden dit uitbesteden aan Yarden, het budget met 10% verhoogd wordt.

Wanneer de nabestaanden ervoor kiezen om naar een andere uitvaartondernemer te gaan, dan zal Yarden op basis van de nota’s het bedrag rechtstreeks naar hen overmaken. Zo kan toch nog op elke manier het gewenste afscheid verkregen worden met een Yarden uitvaartverzekering, maar het regelen hiervan bij een andere onderneming.

Premie uitvaartverzekering Yarden

De te betalen premie voor een Yarden uitvaartverzekering is afhankelijk van de leeftijd van de verzekerde. Ook is het mogelijk om meerdere personen te verzekeren op één polis.

Ook op het gebied van de premie hebben verzekerden alle keuze. Hoewel het zo is dat de premie jaarlijkse wordt geïndexeerd, is het ook mogelijk, om hiervan af te zien. Houd er dan wel rekening mee dat je na verloop van enkele jaren niet voldoende verzekerd bent, zodat het verzekerde bedrag niet alles meer dekt en je je nabestaanden alsnog met kosten laat zitten. Ook is het mogelijk om indexatie tijdens de looptijd stop te zetten.

Ook is het voor verzekerden mogelijk om de looptijd van hun Yarden uitvaartverzekering te bepalen. De verzekerde kan kiezen tot welke leeftijd of hoelang hij premie wil betalen. Hij kan kiezen om te stoppen met premiebetaling op zijn 65e jaar of zijn 85e jaar, maar een looptijd afspreken van 10, 20 of 30 jaar is ook mogelijk. Heb je een groot bedrag ineens over, dan kan het voordelig zijn om een éénmalig bedrag te betalen. Je betaald uiteindelijk maar ongeveer 1/3 van het verzekerde bedrag en je hebt geen omkijken meer naar je uitvaartverzekering.

Overige diensten van Yarden uitvaartverzekeringen

Als vereniging biedt Yarden nog allerlei extra diensten aan. Zo is het mogelijk om een afspraak te maken met een uitvaartconsulent, waarmee je al je wensen kunt bespreken. De uitvaartconsulent is volledig op de hoogte van de diensten die Yarden levert en kan je daarbij adviseren. Tevens is het mogelijk om al je wensen bij Yarden vast te leggen in een uitvaartwensenformulier.

nuvema goedkoopste uitvaartverzekeringen
Monuta goedkoopste uitvaartverzekering
De goedkoopste uitvaartverzekeringen

Nuvema biedt veel keuzemogelijkheden voor een persoonlijke en passende uitvaart.

Meerdere keren op rij beste verzekeraar.

Ardanta geeft graag inzicht en helpt u bij alle vragen en wensen voor de uitvaart.

Handige filmpjes

Lage premies met goede voorwaarden.

Al meer dan 3 miljoen leden gingen u voor!

x Gedeeld