YARDEN UITVAARTVERZEKERING

Waarom heb je de Yarden uitvaartverzekering nodig? Om het je nabestaanden na je overlijden zo gemakkelijk mogelijk te maken, zodat ze geen last hebben stress, is het het beste om tijdens je leven reeds je wensen betreffende je uitvaart vast te leggen. Veel voordelen bij een uitvaartverzekering dus.

Daardoor kunnen nabestaanden zich bezig houden met hun rouwverwerking, zodat de uitvaartondernemer hen alle zaken uit handen kan nemen. Daarnaast is een begrafenis of een crematie best een dure aangelegenheid en je wilt natuurlijk niet dat je nabestaanden nadien de rekening ontvangen. Daarom is het verstandig om een uitvaartverzekering af te sluiten. Wilt u direct een uitvaartpolis vergelijken? Ga dan snel naar onder in het artikel om te vergelijken voor het beste aanbod.

Start nu met vergelijken en geniet van de voordeligste premies van een uitvaartverzekering.

Op 1 centrale plaats uitvaartverzekeringen vergelijken

Betaal minder premie voor je uitvaartverzekering

Volledig onafhankelijk alle aanbieders vergelijken

Nu al ongeveer 1 miljoen klanten voor een Yarden uitvaartverzekering

Yarden heeft ongeveer 1 miljoen verzekerden en leden en is daarmee de op één na grootste vereniging van Nederland. In 1919 werd de Arbeiders Vereniging Voor Lijkverbranding (AVVL) opgericht. Dit was best heel bijzonder, omdat lijkverbranding, oftewel cremeren, nog bij wet was verboden.

Het werd voor de leden van deze vereniging toen wel mogelijk om zichzelf na hun overlijden te cremeren. Eigenlijk had men dus een uitzonderingspositie verworven. De jaren daarna is langzaam aan het verbod op crematie ook opgeheven.

Doordat de leden allen geld in de vereniging brachten, was het mogelijk om een crematie redelijk goedkoop te kunnen bekostigen. In 2001 vond er een fusie plaatst met de Nederlandse Uitvaart- en Verzekerings Associatie (NUVA) en kreeg dit fusiebedrijf de naam Yarden. Wil je meer weten over uitvaartverzekeringen? Bekijk dan eens onze uitvaartverzekering informatiegids uit 2018!

yarden uitvaartverzekering
uitvaartverzekering yarden

In tegenstelling tot veel andere verzekeringsbedrijven biedt de Yarden uitvaartverzekering niet allerlei verschillende soorten van verzekeringen aan. De verzekerde kiest eerst voor welk bedrag hij zich wil verzekeren. Uitvaartverzekeraars in Nederland hanteren grote premieverschillen, oriënteer je hierom dan ook goed.

Bereken en vergelijk alle uitvaartverzekeringen

Het is daarom handig om voordien enige wensen vast te hebben liggen, zodat je een schatting kunt doen van de te verwachten kosten voor je uitvaart. Deze berekening is op de website van Yarden heel gemakkelijk te doen. Vind jij Yarden een te dure uitvaartverzekeraar? Vergelijk ze met andere uitvaartverzekeraars en ga voor de goedkoopste.

Nadat je je geboortedatum hebt opgegeven, krijg je een keus voor welk bedrag je je wilt ve rzekeren. Er zijn drie standaard bedragen waaruit gekozen kan worden: € 5.000,-, € 8.000,- of € 11.000,-. Maar het is ook mogelijk om zelf een bedrag tot maximaal € 20.000,- in te geven, waarvoor je je wilt verzekeren.

Een aantal andere uitvaartverzekeringen zijn bijvoorbeeld DELA , Monuta & Ardenta

3 verschillende mogelijkheden bij Yarden uitvaartverzekeringen

Daarna heb je een keuze hoe je dit bedrag uitgekeerd wilt krijgen. Er zijn hier drie mogelijkheden voor. De meest gebruikte manier is de combinatieverzekering. Hierbij kun je het door jouw gekozen bedrag laten verdelen in twee delen.

Een deel is dan het zogenaamde natura gedeelte, waarbij Yarden de uitvaart regelt, zodat de nabestaanden over de belangrijkste zaken die geregeld moeten worden geen omkijken hebben. Het andere gedeelte is een geldbedrag die de nabestaanden naar eigen keuze kunnen besteden. Zit je momenteel bij een andere verzekeraar en wil je overstappen? Lees je hier goed over in, het kan namelijk zijn dat je er flink op achteruit gaat.

Volledige bedrag uitbetalen

Een andere mogelijkheid is om het gekozen bedrag volledig uit te betalen aan de nabestaanden. Zij kunnen dan zelf bepalen hoe zij dit bedrag besteden. Het is zelfs mogelijk om dit bedrag voor iets geheel anders te besteden in plaats van een crematie of begrafenis.

Het is wel zo, dat wanneer de nabestaanden het uitbesteden aan Yarden, het budget met 10% wordt verhoogd. Bij deze verzekering is het ook mogelijk dat de overledene bij leven nog van dit bedrag kan genieten, wanneer hij terminaal ziek is. Wanneer het verzekerde bedrag hoog genoeg is, kan hij nog voor overlijden een voorschot op het verzekerde bedrag uitgekeerd krijgen. Dan is er nog een keuze om alleen diensten af te nemen.

Er wordt geen vrij te besteden bedrag uitgekeerd, maar de nabestaanden maken alleen gebruik van de diensten met betrekking tot de crematie of begrafenis. Ook hier geldt, dat wanneer de nabestaanden dit uitbesteden aan Yarden, het budget met 10% verhoogd wordt. Tevens is het ook mogelijk om je keuze aan te passen of uitbreiden

Wanneer de nabestaanden ervoor kiezen om naar een andere uitvaartondernemer te gaan, dan zal Yarden op basis van de nota’s het bedrag rechtstreeks naar hen overmaken. Zo kan toch nog op elke manier het gewenste afscheid verkregen worden met een Yarden uitvaartverzekering, maar het regelen hiervan bij een andere onderneming.

uitvaartverzekeringen van yarden
yarden uitvaartverzekeringen

Premie uitvaartverzekering Yarden

De te betalen premie voor een Yarden uitvaartverzekering is afhankelijk van de leeftijd van de verzekerde. Ook is het mogelijk om meerdere personen te verzekeren op één polis.

Ook op het gebied van de premie hebben verzekerden alle keuze. Hoewel het zo is dat de premie jaarlijkse wordt geïndexeerd, is het ook mogelijk, om hiervan af te zien. Houd er dan wel rekening mee dat je na verloop van enkele jaren niet voldoende verzekerd bent, zodat het verzekerde bedrag niet alles meer dekt en je je nabestaanden alsnog met kosten laat zitten. Ook is het mogelijk om indexatie tijdens de looptijd stop te zetten.

Ook is het voor verzekerden mogelijk om de looptijd van hun Yarden uitvaartverzekering te bepalen. De verzekerde kan kiezen tot welke leeftijd of hoelang hij premie wil betalen. Hij kan kiezen om te stoppen met premiebetaling op zijn 65e jaar of zijn 85e jaar, maar een looptijd afspreken van 10, 20 of 30 jaar is ook mogelijk. Heb je een groot bedrag ineens over, dan kan het voordelig zijn om een éénmalig bedrag te betalen. Je betaald uiteindelijk maar ongeveer 1/3 van het verzekerde bedrag en je hebt geen omkijken meer naar je uitvaartverzekering. 

Overige diensten van Yarden uitvaartverzekeringen

Als vereniging biedt Yarden nog allerlei extra diensten aan. Zo is het mogelijk om een afspraak te maken met een uitvaartconsulent, waarmee je al je wensen kunt bespreken. De uitvaartconsulent is volledig op de hoogte van de diensten die Yarden levert en kan je daarbij adviseren. Tevens is het mogelijk om al je wensen bij Yarden vast te leggen in een uitvaartwensenformulier. 

Yarden Eenvoudig Uitvaartplan

Bij Yarden bent u verzekerd voor een bepaald bedrag. Het eenvoudig uitvaartplan is ontwikkeld voor mensen die tegen een laag bedrag een verzorgde uitvaart willen garanderen. U moet er wel rekening mee houden dat dit een uitvaart is zonder al te veel extra’s. U uitvaart is verzekerd voor een bedrag van 5000 euro. Zo kunnen uw nabestaanden de gemaakte kosten van de uitvaart betalen. 

 • U bent volledig vrij in uw keuze, u bepaalt de invulling van de uitvaart
 • Voordelige premie
 • Kosten gedekt bij uitvaart tot 5000 euro
 • Standaardkosten gedekt

Yarden Gemiddeld Uitvaartplan

U kunt ook een uitvaartverzekering afsluiten die een hoger bedrag verzekerd. Bij het Yarden gemiddeld uitvaartplan bent u gedekt tot 8000 euro. Het plan verschilt in deze zin niet veel van het eenvoudig uitvaartplan. Het totale verzekerde bedrag ligt een stuk hoger waardoor er meer specifieke wensen kunnen worden ingevuld. Ook bij deze verzekering kunnen uw nabestaanden de gemaakte kosten van de uitvaart betalen en de uitvaart helemaal naar wens invullen.

 • De kosten zijn gedekt tot 8000 euro
 • U kunt de uitvaart volledig naar wens invullen
 • Het verzekerde bedrag is vrij te besteden
 • U kunt verzekeringen binnen 3 minuten afsluiten
pakketten yarden

Yarden Uitgebreid Uitvaartplan

Het Yarden uitgebreid uitvaartplan is het grootste pakket van Yarden. U kunt uw uitvaart hier verzekeren voor een bedrag van 11.000 euro. Zo heeft u een ruime keuze om uw eigen wensen in te vullen. U kunt de invulling zelf regelen of uw nabestaanden laten kiezen, alles is mogelijk.

 • De kosten zijn gedekt tot 11.000
 • U kunt de uitvaart volledig naar eigen wens invullen
 • Eenvoudige medische acceptatie
 • Extra opties zoals illustraties op rouwkaarten

Wellicht vindt u dit ook interessant

Hieronder vindt u enkele artikelen die speciaal gericht zijn op uitvaartverzekeringen

Begin nu met het vergelijken van een uitvaartverzekering

Beoordeel nu!
Laatst geüpdatet op