Hoe zit het met de afsluitkosten bij een overlijdensrisicoverzekering? Lees in onze gids hoe deze tot stand komen en of er polissen zonder afsluitkosten zijn.

Hoe zit het met de afsluitkosten bij een overlijdensrisicoverzekering?

Als je van plan bent om een overlijdensrisicoverzekering te vergelijken of als je op het punt staat om er een af te sluiten zul je te maken krijgen met de zogenaamde afsluitkosten overlijdensrisicoverzekering. Maar waarom worden deze kosten eigenlijk in rekening gebracht? En hoe komen de kosten precies tot stand?

Gelukkig is dat niet zo lastig, je betaalt pas afsluitkosten op het moment dat je de verzekering echt hebt afgesloten. Het kan zijn dat je afziet van de aanvraag van een nieuwe ORV, op dat moment hoef je ook geen afsluitkosten te betalen.

Je kunt tijdens de aanvraag aangegeven of je de afsluitkosten in een keer wil betalen, of in termijnen. Het kan zijn dat je korting ontvangt als je twee levensverzekering afsluit, soms kan dat oplopen tot € 140,- op de afsluitkosten.

Maar wat is het verschil tussen provisie en afsluitkosten?

Vroeger sprak men nog van provisie als we het over overlijdensrisicoverzekering hadden, dat betekende dat een tussenpersoon een vergoeding ontving voor het aanbrengen van een nieuwe klant.

Per 1 januari 2013 is het wettelijk niet meer toegestaan om op provisiebasis te werken, het was voor klanten vaak onduidelijk hoe hoog de provisie precies was. Er geldt een provisieverbod.

Omdat er nu geen provisiekosten meer worden gemaakt spreken we van afsluitkosten. Deze kosten betaal je als klant, direct aan de tussenpersoon. Daardoor weet je exact waar je aan toe bent en de premies worden automatisch lager.

Extra kosten nieuwe polis

Als je een nieuwe polis gaat afsluiten, dan is de kans groot dat je te maken krijgt met extra kosten. Gelukkig kun je tegenwoordig heel gemakkelijk overlijdensrisicoverzekering vergelijken om al de aanbieders langs elkaar te houden. Zo weet je precies wat voor aansluitkosten je betaalt en heb je een goed beeld van de maandelijkse premie.

Overlijdensrisicoverzekering zonder afsluitkosten

Veel mensen vragen zich af of het mogelijk is om een overlijdensrisicoverzekering te vinden zonder afsluitkosten. Dat is natuurlijk logisch want het is wel een manier om gemakkelijk te besparen op de kosten voor een ORV. Om je nog wat meer inzicht te geven hebben we alle voordelen van een overlijdensrisicoverzekering zonder afsluitkosten.

Het is namelijk zo geregeld, een leverancier van een ORV mag zelf bepalen welk bedrag aan afsluitkosten wordt gerekend. De afsluitkosten zijn daarom ook een belangrijke factor in de inkomsten voor een verzekeraar die de ORV aanbiedt. Toch beseffen verzekeraars zich dat de afsluitkosten een barrière kan zijn voor veel klanten.

ORV zonder afsluitkosten vergelijken

Je kunt bij ons heel gemakkelijk alle aanbieders langs elkaar houden om te kijken of er een overlijdensrisicoverzekering zonder afsluitkosten tussen zit. Indien je toch voor een polis wil kiezen die beschikt over afsluitkosten, dan weet je ook direct wat je betaalt.

Maak snel en eenvoudig gebruik van de mogelijkheid om de perfecte ORV te vinden voor jouw persoonlijke situatie. De overlijdensrisicoverzekering zonder afsluitkosten is een voordelige en bewuste keuze.

Afsluitkosten van de overlijdensrisicoverzekering vergelijken

Waardering

8.9 / 10

★★★★★ 

Verzekerd Bedrag

8.750

Kinderen gratis?

Nee

Maandelijkse premie

€ 9,74

Levenslange premielooptijd

€ 15,00 eenmalige kosten

Waardevaste premie

Waardering

8.6 / 10

★ ★★★★

Verzekerd Bedrag

€ 8.000

Kinderen gratis?

tot 21 jaar

Maandelijkse premie

€ 9,98

✓ Premielooptijd tot 85 jaar

✓ 10% extra budget bij Yarden uitvaartzorg

✓ Wensen tijdens looptijd aanpasbaar

Waardering

8.4 / 10

★★★★★ 

Verzekerd Bedrag

€ 9.000

Kinderen gratis?

tot 18 jaar

Maandelijkse premie

€ 12,32

✓ Levenslang verzekerd

Altijd één vast aanspreekpunt
Deskundig & betrouwbaar
  • Premies die hierboven zijn weergegeven zijn berekend met de volgende geboortedatum: 05-08-1987 (32 jaar), niet-roker.
  • Laatste keer gecontroleerd: 10-05-2020
Laatst geüpdatet op