Kapitaal begrafenisverzekering

Je zult er vast wel eens van gehoord hebben, de kapitaal begrafenisverzekering. Het is een verzekering die een uitkering verzorgt na het overlijdens, het kenmerkende aan de kapitaal begrafenisverzekering is dat de uitkering in geld wordt gedaan. De nabestaanden zullen het bedrag ontvangen dat staat vermeld op de begrafenispolis van de overlijdene. De uitkering kan gebruikt worden om de de kosten van de begrafenis te dekken.

De kapitaal begrafenisverzekering wordt in de volksmond ook wel een sommen begrafenisverzekering, bedrag begrafenisverzekering en geld begrafenisverzekering genoemd. Zoals we al zeiden is het kenmerkende aan dit type verzekering dat je de uitkering in valutas ontvangt in plaats van diensten en producten.

Start nu met vergelijken en geniet van de voordeligste premies!

Op 1 centrale plaats begrafenisverzekeringen vergelijken

 

Betaal minder premie voor je begrafenisverzekering

 

Volledig onafhankelijk alle aanbieders vergelijken

 

Nabestaanden zijn niet volledig ontzorgd met de kapitaal begrafenisverzekering

Zoals we al zeiden zul je de uitkering ontvangen in valuta en zul je geen producten en diensten vanuit een uitvaartondernemer ontvangen, denk hierbij aan de kist of rouwvervoer. Waar het op neer komt is dat de nabestaanden nog een hele hoop moeten regelen, eigenlijk nog alles, dit kan gedaan worden met de uitkering.

De andere kant is dat de nabestaanden de begrafenis helemaal naar eigen wensen kunnen inrichten, zij moeten immers een goed afscheid nemen.

Dit klinkt misschien wat moeilijk maar de nabestaanden kunnen de uitkeringen natuurlijk ook uitbesteden aan begrafenisondernemer, ook kunnen ze andere diensten betalen met de uitkering. Dit is dus precies het tegenovergestelde van de Natura begrafenisverzekering.

begrafenisverzekering kapitaal
verzekerde bedrag kapitaal begrafenisverzekering

De keuze van het verzekerde bedrag van de Kapitaal begrafenisverzekering

Heb je gekozen voor een kapitaal begrafenisverzekering dan is het slim om goed na te denken om het verzekerde bedrag, wij zullen je altijd aanraden om goed naar je eigen wensen te kijken. Vanuit deze wensen kon je de kosten opzetten en vanuit hier een verzekerd bedrag voor je kapitaal begrafenisverzekering kiezen. Niets is zo irritant als onder of over verzekerd zijn.

Een ander goed punt om op te letten is het gegeven of jouw kapitaal begrafenisverzekering waardevast is. Door middel van een jaarlijkse indexatie kun je de waarde van je verzekering laten mee stijgen met de inflatie. Op deze manier weet je zeker dat je uitkering bij overlijden genoeg is om de begrafenis te betalen.

Je kunt je begrafenisverzekering afsluiten bij Monuta, Yarden, Dela & Nuvema.

De voordelen van de kapitaal begrafenisverzekering

Hieronder hebben we enkele voordelen van de begrafenisverzekering in geld besproken. Je kunt natuurlijk ook kiezen voor een natura begrafenisverzekering maar ook hier zitten zo zijn voor en nadelen aan. Lees snel verder om achter voordelen van de kapitaal begrafenisverzekering te komen.

Flexibiliteit van de kapitaal begrafenisverzekering

Als we gaan kijken naar de voordelen van de kapitaal begrafenisverzekering valt ons meteen iets op, de flexibiliteit. Het is dan ook meteen het grootste voordeel. De uitvaartpolis bestaat altijd uit een verzekerd bedrag zonder extra diensten. De hele invulling van de begrafenis wordt gedaan door de nabestaanden, ze kunnen hier natuurlijk altijd een begrafenisondernemer bij in de hand nemen.

Een kapitaal begrafenisverzekering is een ideale optie wanneer je nog niet goed weet hoe jouw begrafenis eruit moet komen te zien. Het biedt namelijk enorme flexibiliteit waardoor de wensen op een later moment ingevuld kunnen worden. Sluit zo snel mogelijk een begrafenis kapitaalverzekering af om voor een voordelige premie te gaan.

voordelen kapitaal begrafenisverzekering

↬ 2% in Nederland kiest Nuvema

Nuvema biedt veel keuzemogelijkheden voor een persoonlijke en passende uitvaart.

↬ 11% in Nederland kiest Monuta

Meerdere keren op rij beste verzekeraar.

↬ 5% in Nederland kiest Ardanta

Ardanta geeft graag inzicht en helpt u bij alle vragen en wensen voor de uitvaart.

↬ 62% in Nederland kiest Yarden

Lage premies met goede voorwaarden.

↬ 20% in Nederland kiest DELA

Al meer dan 3 miljoen leden gingen u voor!

“De website was overzichtelijk en ik kon snel een begrafenisverzekering regelen, de aanvraag was in 3 minuten geregeld.” Dries

Gelukkige website bezoeker

“Ik heb nog niet zoveel ervaring met begrafenisverzekeringen maar het aanvragen ging in ieder geval heel makkelijk. Toch hoop er eerlijk gezegd nog lang geen gebruik te hoeven maken van de verzekering.” Tycho

Gelukkige website bezoeker

Wellicht vindt u dit ook interessant

Hieronder vindt u enkele artikelen die speciaal gericht zijn op begrafenisverzekeringen

Begin nu met het vergelijken van een begrafenisverzekering