KAPITAAL BEGRAFENISVERZEKERING

De kapitaal begrafenisverzekering is een van de meest gebruikte verzekeringsvormen als het om begrafenisverzekeringen gaat. Het kenmerkende aan de kapitaal begrafenisverzekering is dat deze volledig bestaat uit een uitkering in geld. De nabestaanden ontvangen na het overlijden een geldbedrag dat vast is gesteld in de desbetreffende polis. Het geld dat vrijkomt uit de kapitaal begrafenisverzekering kan worden gebruikt om de kosten van een begrafenis af te dekken zodat de nabestaanden hier geen zorgen over hebben.

Start nu met vergelijken en geniet van de voordeligste premies van begrafenisverzekeringen.

Op 1 centrale plaats begrafenisverzekeringen vergelijken

 

Betaal minder premie voor je begrafenisverzekering

 

Volledig onafhankelijk alle aanbieders vergelijken

 

Wat is een kapitaal begrafenisverzekering?

In de volksmond wordt de kapitaal begrafenisverzekering over het algemeen de sommen begrafenisverzekering, geld begrafenisverzekering of bedrag begrafenisverzekering genoemd en zoals we net al besproken hadden is het allergrootste kenmerk dat je een uitkering in geld ontvangt in plaats van diensten of producten die rondom de begrafenis horen.

begrafenisverzekering kapitaal
verzekerde bedrag kapitaal begrafenisverzekering

Welke diensten zitten bij een kapitaal begrafenisverzekering?

Het is dus belangrijk om te weten dat je diensten zoals een uitvaartondernemer ontvangt en dat alle kosten voor bijvoorbeeld de kist of rouwvervoer volledig bij de nabestaanden liggen. In principe moeten de nabestaanden met het geldbedrag dat uitgekeerd wordt de volledige begrafenis zelf regelen. Vaak wordt deze verzekeringsvorm gekozen als de nabestaanden de begrafenis echt helemaal naar eigen wens willen inrichten en geen enkel detail aan iemand anders willen overdragen.

Maar dat wil natuurlijk niet zeggen dat de nabestaanden echt alles zelf hoeven te regelen, je kunt met de kapitaal begrafenisverzekering natuurlijk ook geld uitbesteden aan een begrafenisondernemer die de nabestaanden ondersteunt bij het uitvoeren van belangrijke en lastige taken. Maar goed, je hebt gekozen voor deze verzekeringsvorm, waar moet je dan allemaal precies op letten voordat je zo’n kapitaalverzekering afsluit?

Afsluiten kapitaal begrafenisverzekering, waar op letten?

Het eerste waar je op moet letten is het verzekerde bedrag, als verzekerde wil je namelijk zeker weten dat alle kosten gedekt kunnen worden door de nabestaanden. Het is daarbij erg belangrijk om goed na te denken over de specifieke wensen die je hebt zodat je precies weet welk bedrag je wil gaan uitgeven aan de begrafenis. Als je de wensen eenmaal in kaart hebt gebracht kun je een kostenplaatje gaan maken om vanuit daar een verzekerd bedrag te kiezen voor je kapitaal begrafenisverzekering.

Daarbij raden we je aan om goed te kijken of de kapitaal begrafenisverzekering ook waardevast is, het kan namelijk zo zijn dat door de jaarlijkse indexatie de waarde van je verzekering meestijgt met de inflatie. Dit kan er voor zorgen dat je onder of oververzekerd raakt en dat wil natuurlijk niemand, zo’n situatie kan eigenlijk alleen maar tot verliezers lijden en een begrafenis is over het algemeen al duur genoeg.

voordelen kapitaal begrafenisverzekering
verzekerde bedrag kapitaal begrafenisverzekering

De voordelen van een kapitaal begrafenisverzekering

Maar wat zijn nu eigenlijk de specifieke voordelen van een begrafenisverzekering in geld? Je kunt natuurlijk ook voor een natura begrafenisverzekering kiezen waarbij je vooraf voor een groot deel weet wat voor diensten en producten je geleverd gaat krijgen. Waarom kiezen veel mensen dan toch voor deze verzekeringsvorm?

Flexibiliteit

Een van de grote voordelen is de flexibiliteit die je hebt met een kapitaal begrafenisverzekering. Dat is overigens ook het allergrootste voordeel van deze uitvaart polis. Je hebt namelijk altijd de beschikking over een verzekerd bedrag zonder dat je verplicht bent om bepaalde diensten af te nemen. Daardoor heb je de mogelijkheid om de gehele invulling van je begrafenis zelf te laten regelen door de nabestaanden. Daarbij heb je nog altijd de mogelijkheid om een begrafenisondernemer in te huren die je helpt bij allerlei zaken.

Een kapitaal begrafenisverzekering is dus een ideale optie als je nog niet zo goed weet hoe de begrafenis er precies uit moet zien of dat je iemand bent die heel graag alles zelf regelt zonder al te veel bemoeienis of invloed van derden. Er zijn genoeg mensen die erg goed nadenken over het laatste afscheid en die maanden tevoren alles al geregeld hebben met de nabestaanden.

Als je nog niet zo goed weet hoe je de begrafenis wil invullen biedt de polis enorme flexibiliteit waardoor de wensen op een later moment ingevuld kunnen worden door de nabestaanden. Zo heb je in ieder geval nog genoeg tijd om aanpassingen of andere wensen in te vullen zonder dat je vastzit aan een vast dienstenpakket.

Afkopen kapitaal begrafenisverzekering

Net zoals bij veel andere verzekeringen is het ook mogelijk om een kapitaal begrafenisverzekering af te kopen. Afkopen van een begrafenisverzekering zou je kunnen overwegen als je niet meer tevreden bent met jouw huidige uitvaartverzekeraar of polis. Ook kun je hiervoor kiezen als je op dat moment zelf kapitaal genoeg hebt om een begrafenis te kunnen financieren. Ben wel bewust van het feit dat je minder geld krijgt als je ervoor kiest om je kapitaal verzekering af te kopen. In de meeste gevallen is dit een stuk minder als het opgebouwde kapitaal in de looptijd. 

Het is namelijk zo dat je afspraken hebt gemaakt met de uitvaartverzekeraar over het opbouwen van kapitaal toen je de kapitaal begrafenisverzekering hebt afgesloten. Bij het afkopen krijg je het opgebouwde kapitaal min de kosten van de verzekeraar terug. Zoals al gezegd is dit in de meeste gevallen dus minder als dat iemand verwacht. Denk hier dus goed over na!

Ben je al zeker van je zaak en wil je graag een andere kapitaal begrafenisverzekering, dan kun je direct begrafenisverzekeringen vergelijken door een klik op de button!

voordelen kapitaal begrafenisverzekering

Begin nu met het vergelijken van een begrafenisverzekering

Beoordeel nu!
Laatst geüpdatet op