Waar moet je allemaal op letten als je een koopsom begrafenisverzekering wil afsluiten? Lees onze gids en kom er achter wat de voor- en nadelen zijn en maak de beste keuze in 2020.

Koopsom begrafenisverzekering vinden in 2020

Je hebt tegenwoordig behoorlijk wat verschillende polissen beschikbaar, de koopsom begrafenisverzekering is daar een onderdeel van en is een speciaal ontwikkelde oplossing voor mensen die graag eenmalig een inleg willen betalen. Bij deze polis betaal je namelijk eenmalig een bedrag, daarna ben je gedekt voor alle kosten die te maken hebben met de begrafenis.

Eenmalige inleg

Het prettige van een koopsom begrafenisverzekering is dat deze erg overzichtelijk is omdat er sprake is van een eenmalige inleg. Je betaalt een groot bedrag aan de verzekeraar, deze zorgt er daarna voor dat er een kapitaal wordt opgebouwd met deze inleg.

Deze polis is dus uitermate geschikt voor mensen die al kapitaal hebben opgebouwd en toch de zekerheid willen hebben van een reguliere begrafenispolis.

Alles over de voor- en nadelen

Veel mensen vragen zichzelf af waarom het slim is om te kiezen voor een koopsom begrafenisverzekering. We hebben onderzoek voor je gedaan en in dit artikel gaan we je helpen om de beste keuze te maken. Als het goed is weet je zo meteen alle ins- en outs van deze polis en kun je afwegen of het aanbod goed bij je wensen aansluit.

Snelle tips voor tijdens het onderzoeken

  • Je kunt een belastingvoordeel krijgen op deze polis, over de waarde van de eerste 6921 euro hoeft namelijk geen vermogensbelasting betaald te worden.
  • Niet alle kosten die gemaakt worden na een overlijden zijn aftrekbaar met deze polis. Kosten zoals de afwikkeling van de nalatenschap zijn niet aftrekbaar.
  • Het kan zijn dat je voor het afsluiten van deze polis eerst telefonisch contact nodig hebt of een afspraak met een adviseur moet inplannen. Ga altijd na of dit ook nodig is in uw situatie.
  • Als je de koopsom begrafenisverzekering wil opzeggen, krijg je een deel van de ingelegde som (de afkoopwaarde) terug van de verzekeraar.

Voordelen koopsom begrafenisverzekering

Het is dus duidelijk dat het grootste voordeel van deze polis de eenmalige inleg is. Omdat je de begrafenisverzekering premie in een keer overmaakt krijg je ook vaak een korting. Dat komt omdat de verzekeraar een stuk minder risico loopt, het komt vaak voor dat je zelfs een korting tot 33% op je polis kunt krijgen. Indien je wat spaargeld op de bankrekening hebt staan en je nog een polis moet afsluiten kan de koopsom polis een uitstekende oplossing zijn.

Volledige zekerheid

Nog een voordeel is dat je je geen zorgen hoeft te maken over de maandelijkse betalingen aan de verzekeraar. Zo heb je de absolute zekerheid dat alle kosten van de begrafenis gedekt zijn door je eenmalige inleg. Zo hoef je je geen zorgen meer te maken over de eventuele kosten.

Geen extra kosten

Ook hoef je geen extra kosten te verwachten omdat het ingelegde bedrag bijna altijd rendeert voor een begrafenisverzekeraar. Daardoor ben je verzekerd van een goede dekking en krijg je bijna altijd een flinke korting op de totale premie die je aan de verzekeraar betaalt.

Verzekeraars houden van deze polissen

Verzekeraars ontvangen namelijk graag eenmalige bedragen van een verzekerde omdat ze daarmee hun risico tot een minimum kunnen beperken, het is dus enigszins logisch dat je een goede korting krijgt omdat je geen lange looptijd kiest om de verzekering te dekken. Het kan ook zijn dat je een hoger rendement krijgt toegewezen over de eenmalige inleg waardoor je polis zelfs meer waard kan worden.

Senioren kiezen deze polis vaak

De koopsom begrafenisverzekering wordt vaak gekozen door wat oudere mensen die al wat kapitaal hebben opgespaard, het is vaak niet mogelijk om een begrafenisverzekering af te sluiten als je ouder bent dan 75 en als je als ouder persoon toch graag wat zekerheid wil hebben over de uitvaartkosten kun je een koopsom begrafenisverzekering afsluiten om zeker te zijn van je zaak. Let wel even op het volgende, een koopsom polis is niet hetzelfde als het afkopen van je begrafenisverzekering.

Nadelen koopsom begrafenisverzekering

Ook al zijn het er weinig, er zitten toch een aantal nadelen verbonden aan deze polis. Het is voor veel mensen bijvoorbeeld niet mogelijk om voor deze polis te kiezen omdat ze het grote bedrag dat ingelegd moet worden niet in een keer kunnen betalen.

In de praktijk zie je dat veel mensen het bedrag dat ingelegd moet worden liever voor andere zaken gebruiken.

Vroegtijdig overlijden

Ook kan het zo zijn dat je vroegtijdig komt te overlijden. Het kan dan voorkomen dat je duurder uit bent in vergelijking met een normale premiebetaling. Als je vroegtijdig komt te overlijden met een premiebetaling heb je namelijk een kortere looptijd. Daardoor hoef je minder premie te betalen.

Geen indexatie mogelijk

Het is niet mogelijk om een indexatie in te bouwen voor deze polis. Deze optie is alleen beschikbaar voor polissen met een lopende premiebetaling. Het is wel mogelijk om de totale waarde van je koopsompolis met een extra geldstorting te verhogen.

Je moet er wel rekening mee houden dat hier een maximum van 20.000 euro op zit bij de meeste verzekeraars. Het kan zijn dat de voorwaarden van verzekeraars verschillen, lees daarom altijd de voorwaarden als je wellicht later een extra storting wil gaan doen.

Alternatieven voor ouderen

Het kan zijn dat je geen polis meer kunt afsluiten als je ouder bent dan 75 jaar. Je hebt dan gelukkig nog wel de mogelijkheid om voor alternatieven te gaan. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een deposito storting. Ook kun je er voor kiezen om zelf te sparen voor je begrafenis, een ander alternatief is om de nabestaanden te laten betalen vanuit de erfenis.

Koopsom begrafenisverzekering bekijken

Waardering

9,6 / 10

★★★★★ 

Dienstpakket + geld bedrag

Combinatie verzekering t.w.v. € 9.000

Verdeling verzekerd bedrag

Vrij te besteden bedrag is € 3.000,-, hiermee kan je gedeeltelijk zelf bepalen hoe je uitvaart er uit komt te zien. Naast dit vrij te besteden bedrag kies je voor een dienstenpakket t.w.v. €6.000,-. Bereken simpel jouw premie voor een hoger of lager verzekerd bedrag door te klikken op de oranje knop.

Kinderen gratis?

Nee

Maandelijkse premie

€ 8,58

 Voordelige combinatie uitvaartverzekering

Premie is excl. eenmalige distrubitie- en polis kosten van €16,70 

Waardevaste premie

Waardering

8.6 / 10

★ ★★★★

Verzekerd Bedrag

€ 8.000

Kinderen gratis?

tot 21 jaar

Maandelijkse premie

€ 9,98

✓ Premielooptijd tot 85 jaar

✓ 10% extra budget bij Yarden uitvaartzorg

✓ Wensen tijdens looptijd aanpasbaar

Waardering

8.7 / 10

★★★★★ 

Uitvaartverzorger + geld bedrag

Combinatie verzekering t.w.v. € 9.000

Verdeling verzekerd bedrag

Vrij te besteden bedrag €7.000,-. De overige €2.000,- is gereserveerd voor een Monuta uitvaartverzorger. Voor een hoger of lager verzekerd bedrag raden we het je aan om gratis je persoonlijke premie te berekenen, druk op bekijken en wordt direct doorgestuurd naar de premie berekenaar.

Kinderen gratis?

tot 18 jaar

Maandelijkse premie

€ 10,57

✓ Combinatie uitvaartverzekering met hoge kwaliteit service

Premie is incl. distrubitiekosten van €64,00

Waardevaste premie

Waardering

8,9 / 10

★★★★ 

Geld bedrag

Kapitaal verzekering t.w.v. € 9.000

Verdeling verzekerd bedrag

De gemiddelde uitvaartkosten liggen onder nabij de €9.000,-. Met PCuitvaart spaar je en ontvang je 1% rente.

Kinderen gratis?

tot 18 jaar

Maandelijkse premie

€ 14,08

Niet online afsluitbaar

Waardering

0 / 10

★★

Verzekerd Bedrag

€ 9.000

Verdeling verzekerd bedrag

Combinatie verzekering waarbij een deel van het verzekerde bedrag wordt uitgekeerd in geld en het andere deel in diensten.

Kinderen gratis?

Nee

Maandelijkse premie

€ 17,24

Niet online afsluitbaar

Waardering

0 / 10

★★

Verzekerd Bedrag

€ 9.000

Verdeling verzekerd bedrag

Combinatie verzekering waarbij een deel van het verzekerde bedrag wordt uitgekeerd in geld en het andere deel in diensten.

Kinderen gratis?

Nee

Maandelijkse premie

€ 13,51

Niet online afsluitbaar

  • Deze vergelijking is tot stand gekomen via de volgende persoonlijke gegevens: geboortedatum 01-05-1995 (25 jaar), geen partner & kinderen, niet roker.
  • Klantwaardering is vastgesteld aan de hand van gepubliceerde klantbeoordeling op de website van de aanbieder. 
  • Betaalduur/looptijd: de gehele levensduur.
  • Laatste keer gecontroleerd: 31-05-2021
Laatst geüpdatet op