KOOPSOM BEGRAFENISVERZEKERING, LEES HET HIER!

Je hebt het waarschijnlijk al gezien toen je aan het kijken was naar begrafenisverzekeringen, de koopsom begrafenisverzekering. Deze soort begrafenisverzekering is een specifiek type tussen alle andere verzekeringen. Je betaalt eenmalig een inleg en vervolgens ben je  hierdoor verzekerd van verzorging van jouw uitvaart.

Een koopsom begrafenisverzekering is een erg overzichtelijke verzekering door de eenmalige inleg. Je betaalt eenmalig een groot bedrag aan de verzekeraar, vervolgens gaat de verzekeraar ervoor zorgen dat er een kapitaal wordt opgebouwd met deze eenmalige inleg. Klik op de button om direct uitvaartpolissen te vergelijken.

Start nu met vergelijken en geniet van de voordeligste premies van een begrafenisverzekering.

Op 1 centrale plaats begrafenisverzekeringen vergelijken

 

Betaal minder premie voor je begrafenisverzekering

 

Volledig onafhankelijk alle aanbieders vergelijken

 

Waarom een koopsom begrafenisverzekering afsluiten?

Met een koopsom begrafenisverzekering heb je dus optimaal overzicht omdat je direct een groot bedrag betaalt aan de verzekeraar, vervolgens zorgt deze er voor dat er kapitaal opgebouwd wordt door de eenmalige inleg. Dit is dus niet hetzelfde als een kapitaal begrafenisverzekering.

Maar veel mensen vragen zichzelf af waarom het slim is om te kiezen voor een koopsom begrafenisverzekering. We hebben onderzoek voor je gedaan en in deze blog gaan we je helpen om de beste keuze te maken uit alle soorten verzekeringsvormen. Als je direct een begrafenisverzekering wilt afsluiten, klik dan op de groene button en vergelijk eerst alle aanbieders.

koopsom begrafenisverzekering

Premie is gedekt met eenmalige betaling

Een van de grootste voordelen van de koopsom begrafenisverzekering is dat je je geen zorgen hoeft te maken over de maandelijkse betalingen aan de verzekeraar. Daarnaast heb je alles in een keer afgehandeld waardoor je zeker weet dat alle kosten voor je begrafenis gedekt zijn met een eenmalige betaling.

Je hoeft je daardoor nergens meer zorgen over te maken als het aankomt op de kosten van de uitvaart, ook zijn er geen extra kosten meer omdat het eenmalige bedrag dat overgemaakt wordt bijna altijd rendeert voor een begrafenisverzekeraar.

Daardoor ben je verzekerd van een goede dekking en krijg je bijna altijd een flinke korting op de totale premie die je aan de verzekeraar betaalt. De koopsom begrafenisverzekering is voor een uitvaartverzekeraar namelijk een stuk veiliger als een verzekerde die een maandelijks bedrag overmaakt

Verzekeraars ontvangen namelijk graag eenmalige bedragen van een verzekerde omdat ze daarmee hun risico tot een minimum kunnen beperken, het is dus enigszins logisch dat je een goede korting krijgt omdat je geen lange looptijd kiest om de verzekering te dekken. Het kan ook zijn dat je een hoger rendement krijgt toegewezen over de eenmalige inzet waardoor je helemaal zeker weet dat je uitvaart naar wens wordt geregeld.

wat is een koopsom begrafenisverzekering
koopsom begrafenis verzekering

Veel senioren kiezen voor een koopsom begrafenisverzekering

De koopsom begrafenisverzekering wordt vaak gekozen door wat oudere mensen die al wat kapitaal hebben opgespaard, het is vaak niet mogelijk om een begrafenisverzekering af te sluiten als je ouder bent dan 75 en als je als ouder persoon toch graag wat zekerheid wil hebben over de uitvaartkosten kun je een koopsom begrafenisverzekering afsluiten om zeker te zijn van je zaak. Let wel even op het volgende, een koopsom begrafenisverzekering is niet hetzelfde als het afkopen van je begrafenis verzekering.

Koopsom begrafenisverzekering aftrekbaar?

Veel mensen vragen zich af of een koopsom begrafenisverzekering aftrekbaar is van de belasting, vroeger was dit namelijk nog mogelijk alleen er is alweer een hoop veranderd. Tegenwoordig is het namelijk niet meer mogelijk om een koopsom begrafenisverzekering te gebruiken om te profiteren van belastingvoordelen.

In 2008 heeft de overheid deze regeling afgeschaft, vroeger had je namelijk de mogelijkheid om de kosten van de koopsom begrafenisverzekering aftrekbaar te maken van de inkomstenbelasting. Daardoor had je vaak een flink belastingvoordeel.

Ook wij vinden het jammer, dat het niet meer mogelijk is om belastingvoordeel te behalen door middel van de koopsom begrafenispolis. Vanzelfsprekend is deze soort verzekering dus minder aantrekkelijk geworden voor de mensen die van fiscaal voordeel houden. Er is echter nog wel een mogelijkheid om een andere regeling te gebruiken.

Er zijn andere manieren voor fiscaal voordeel

Je kunt namelijk nog steeds van een belastingvoordeel profiteren als je gebruik maakt van een geblokkeerde bankspaarrekening die je gebruikt als koopsom begrafenisverzekering. Op deze rekening kun je geld storten om dit te gebruiken voor het financieren van de begrafenis. Je moet er wel rekening mee houden dat er een maximum is gesteld over het totale bedrag.

Het grote voordeel van de geblokkeerde bankspaarrekening is dat dit bedrag niet wordt meegeteld bij het totale belastbare inkomen. Je hoeft op dat moment dus geen belasting te betalen over dit bedrag.

koopsom begrafenisverzekering belasting
begrafenis verzekering koopsom

Koopsom begrafenisverzekering vergelijken

We raden je aan om een koopsom begrafenisverzekering te vergelijken met andere begrafenisverzekering, hierdoor kom je er direct achter of deze verzekering goed bij je past. Ook de uitvaartpolis vergelijker is handig om te gebruiken. Zo kun je bij ons meerdere aanbieders vergelijken zoals: DELA begrafenisverzekering, Nuvema begrafenisverzekering en Monuta begrafenisverzekering. Vergelijk begrafenisverzekeringen door hieronder op de groene button te klikken. 

Begin nu met het vergelijken van een begrafenisverzekering

Beoordeel nu!
Laatst geüpdatet op