Koopsom begrafenisverzekering, lees het hier!

Je hebt het waarschijnlijk al gezien toen je aan het kijken was naar begrafenisverzekeringen, de koopsom begrafenisverzekering. Deze soort begrafenisverzekering is een specifiek type tussen alle andere verzekeringen. Je betaalt eenmalig een inleg en vervolgens ben je  hierdoor verzekerd van verzorging van jouw uitvaart.

Een koopsom begrafenisverzekering is een erg overzichtelijke verzekering door de eenmalige inleg. Je betaalt eenmalig een groot bedrag aan de verzekeraar, vervolgens gaat de verzekeraar ervoor zorgen dat er een kapitaal wordt opgebouwd met deze eenmalige inleg.

Start nu met vergelijken en geniet van de voordeligste premies!

Op 1 centrale plaats begrafenisverzekeringen vergelijken

 

Betaal minder premie voor je begrafenisverzekering

 

Volledig onafhankelijk alle aanbieders vergelijken

 

Wat zijn de voordelen van koopsom begrafenis verzekering

Je vraagt jezelf waarschijnlijk af, waarom is het slim om te kiezen voor een koopsom begrafenisverzekering? Nou, dat gaan we je hieronder uitleggen. Zo heb je bijvoorbeeld geen last van maandelijkse stortingen en betalingen naar de verzekeraar. Op deze manier voorkom je een aanvullende kostenpost, alles is geregeld met een eenmalige betaling.

Wanneer je de koopsom voltooid hebt, hoef je jezelf nergens meer zorgen over te maken. De verzekeraar zorgt ervoor dat alles netjes in orde is. Ook voor extra kosten hoef je niet bang te zijn, zo gaat het eenmalige bedrag renderen en ben je verzekerd van een goede dekking. Ook kun je er vanuit gaan, dat er altijd wel een riante korting aanwezig is, wanneer je kiest voor een koopsom begrafenisverzekering.

koopsom begrafenisverzekering
koopsom begrafenis verzekering

Ontvang voordelige kortingen

Het is een feit dat verzekeraars graag een groot eenmalig bedrag ontvangen van hun verzekerde, in ruil daarvoor krijg je dus ook voordelige kortingen. Het kan echter ook zo zijn dat er een hoger rendement wordt afgesproken over de eenmalige inzet, zo ben je al helemaal verzekerd van een uitvaart naar wens.

Ook raden we de koopsom begrafenisverzekering zeker aan voor de wat oudere mensen, je krijgt immers niet meer de mogelijkheid om in een korte periode een hoge premie op te bouwen. Met een koopsom ben je in een keer klaar. Let er wel op, een koopsom is niet hetzelfde als het afkopen van je verzekering.

Helaas geen belasting aftrek

Tegenwoordig is het niet meer mogelijk om met een koopsom begrafenisverzekering te profiteren van een riant belastingvoordeel. Dit belastingvoordeel is helaas in 2008 afgeschaft, voorheen kreeg je de mogelijkheid om de kosten van een koopsom begrafenisverzekering af te trekken van de inkomstenbelasting. Hierdoor kon je profiteren van een flink belasting voordeel. Er is wel sprake van een andere regeling, we leggen het je uit!

Gebruik van een geblokkeerde bankspaarrekening

Je kunt van belastingvoordeel profiteren wanneer je een geblokkeerde bankspaarrekening gebruikt als begrafenisverzekering. Je kunt namelijk op deze rekening geld storten om jouw uitvaart te kunnen financieren, echter is het wel zo dat er een maximum is gesteld over dit bedrag.

Het voordeel van de geblokkeerde bankspaarrekening is dat dit bedrag niet wordt meegeteld bij het belastbaar inkomen. Je hoeft dan dus geen belasting over dit bedrag te betalen.

Ook wij vinden het jammer, dat het niet meer mogelijk is om belastingvoordeel te behalen door middel van de koopsom begrafenispolis. Vanzelfsprekend is deze soort verzekering dus minder aantrekkelijk geworden voor de mensen die van fiscaal voordeel houden.

Ondanks deze fiscale tegenvaller blijft deze soort verzekering zeker nog wel interessant door het voordeel wat je kunt behalen. We raden je aan om een koopsom begrafenisverzekering te vergelijken met andere begrafenisverzekering, hierdoor kom je er direct achter of deze verzekering goed bij je past. Ook de uitvaartpolis vergelijker is handig om te gebruiken. Zo kun je bij ons meerdere aanbieders vergelijken zoals: DELA begrafenisverzekering, Nuvema begrafenisverzekering en Monuta begrafenisverzekering.

koopsom begrafenisverzekering belasting

↬ 2% in Nederland kiest Nuvema

Nuvema biedt veel keuzemogelijkheden voor een persoonlijke en passende begrafenis.

↬ 11% in Nederland kiest Monuta

Meerdere keren op rij beste verzekeraar.

↬ 5% in Nederland kiest Ardanta

Ardanta geeft graag inzicht en helpt u bij alle vragen en wensen voor de begrafenis.

↬ 62% in Nederland kiest Yarden

Lage premies met goede voorwaarden.

↬ 20% in Nederland kiest DELA

Al meer dan 3 miljoen leden gingen u voor!

“De website was overzichtelijk en ik kon snel een begrafenisverzekering regelen, de aanvraag was in 3 minuten geregeld.” Dries

Gelukkige website bezoeker

“Ik heb nog niet zoveel ervaring met begrafenisverzekeringen maar het aanvragen ging in ieder geval heel makkelijk. Toch hoop er eerlijk gezegd nog lang geen gebruik te hoeven maken van de verzekering.” Tycho

Gelukkige website bezoeker

Wellicht vindt u dit ook interessant

Hieronder vindt u enkele artikelen die speciaal gericht zijn op begrafenisverzekeringen

Begin nu met het vergelijken van een begrafenisverzekering