Overlijdensrisicoverzekering en psychische klachten, kom er hier alles over te weten

Een overlijdensrisicoverzekering en psychische klachten, we gaan er op deze pagina wat dieper op in. Het afsluiten van een overlijdensrisicoverzekering is in Nederland niet verplicht vanuit de wet, dit betekent dat je zelf mag kiezen of je gebruik wil maken van deze soort verzekering. Toch zijn er enkele situaties waarin je eigenlijk niet zonder overlijdensrisicoverzekering kan. Graag meer informatie over overlijdensrisicoverzekeringen lezen? Klik op de link. 

Een goed voorbeeld is bijvoorbeeld het afsluiten van een hypotheek, vaak wordt er vanuit de hypotheekverstrekker verplicht dat je gedekt bent door een levensverzekering. Maar hoe werkt dit als je vroeger of nu nog steeds te kampen hebt met psychische klachten? Dit kan het verkrijgen van een overlijdensrisicoverzekering in sommige gevallen wat lastiger maken. Lees snel verder over de overlijdensrisicoverzekering na psychische klachten.

Er wordt gelet op het risico van overlijden

Wanneer je gaat kijken voor een overlijdensrisicoverzekering terwijl je nu of vroeger last hebt gehad van psychische klachten, dan wordt er allereerst gekeken door de verzekeraar naar het risico op overlijden.

Het risico van de verzekeraar mag niet te groot zijn, want overlijd je voor de einddatum van de verzekering dan moet de verzekeraar een bedrag uitkeren aan de nabestaanden, de zogenaamde uitkering levensverzekering na overlijden. Ook vinden verzekeraars over het algemeen dat psychische klachten het risico verhogen, dit kan soms dus lastig zijn.

Ook als je geen last meer hebt van psychische klachten

Het kan dus zomaar zijn dat je allang geen last meer hebt van psychische klachten en alsnog geweigerd kan worden voor een overlijdensrisicoverzekering omdat de verzekeraar het risico te groot vindt. We spreken hier dan wel over klachten zoals depressie of eetstoornissen.

Ook komt het vaak voor dat mensen met zelfmoordpogingen in het verleden moeite hebben met het vinden van een geschikte overlijdensrisicoverzekering, dit omdat ze vaak geweigerd worden na het invullen van de gezondheidsverklaring.

Invullen van gezondheidsverklaring bij psychische klachten 

Als je een overlijdensrisicoverzekering aanvraag hebt gedaan dan krijg je vanzelf te maken met de gezondheidsverklaring, ofwel de medische acceptatie.

Dit is eigenlijk altijd omdat je een verzekering op je leven wilt afsluiten en de verzekeraar wil graag het risico op overlijden inschatten. Ook met psychische klachten moet je de gezondheidsverklaring invullen.

We raden je aan om altijd eerlijk te zijn hierover. Het kan zo zijn dat de verzekeraar wat meer informatie wil over bijvoorbeeld bezoek aan de psycholoog, zorg er dan ook voor dat je dit alvast klaar hebt liggen.

Is het wel eerlijk voor mensen met psychische klachten?

Is het eigenlijk wel eerlijk dat mensen met psychische klachten zo behandeld worden als ze een overlijdensrisicoverzekering willen afsluiten? Als je in het verleden last hebt gehad van depressiviteit en daar nu eindelijk vanaf bent, dan heb je geen zin om hier nogmaals aan herinnerd te worden als je in de toekomst een overlijdensrisicoverzekering wil afsluiten.

Maar als we gaan kijken vanuit het oogpunt van de verzekeraars, dan zit er eigenlijk niks anders op dan zo te werk gaan. Mensen die vroeger last hebben gehad van een depressie hebben meer kans op het terugkeren van een depressie in de toekomst, hierdoor wordt dus het risico groter voor de verzekeraars.

Helaas hebben sommige mensen sneller last van depressies dan anderen en is het niet fijn voor deze mensen dat ze hierdoor benadeeld worden bij het aanvragen van een overlijdensrisicoverzekering, maar we snappen de verzekeraars ook. Er zijn meer redenen afwijzing overlijdensrisicoverzekering, druk op de link om hier meer over te weten te komen.

Overlijdensrisicoverzekering aanbieders bekijken in 2020

Waardering

9,6 / 10

★★★★★ 

Dienstpakket + geld bedrag

Combinatie verzekering t.w.v. € 9.000

Verdeling verzekerd bedrag

Vrij te besteden bedrag is € 3.000,-, hiermee kan je gedeeltelijk zelf bepalen hoe je uitvaart er uit komt te zien. Naast dit vrij te besteden bedrag kies je voor een dienstenpakket t.w.v. €6.000,-. Bereken simpel jouw premie voor een hoger of lager verzekerd bedrag door te klikken op de oranje knop.

Kinderen gratis?

Nee

Maandelijkse premie

€ 8,58

 Voordelige combinatie uitvaartverzekering

Premie is excl. eenmalige distrubitie- en polis kosten van €16,70 

Waardevaste premie

Waardering

8.6 / 10

★ ★★★★

Verzekerd Bedrag

€ 8.000

Kinderen gratis?

tot 21 jaar

Maandelijkse premie

€ 9,98

✓ Premielooptijd tot 85 jaar

✓ 10% extra budget bij Yarden uitvaartzorg

✓ Wensen tijdens looptijd aanpasbaar

Waardering

8.7 / 10

★★★★★ 

Uitvaartverzorger + geld bedrag

Combinatie verzekering t.w.v. € 9.000

Verdeling verzekerd bedrag

Vrij te besteden bedrag €7.000,-. De overige €2.000,- is gereserveerd voor een Monuta uitvaartverzorger. Voor een hoger of lager verzekerd bedrag raden we het je aan om gratis je persoonlijke premie te berekenen, druk op bekijken en wordt direct doorgestuurd naar de premie berekenaar.

Kinderen gratis?

tot 18 jaar

Maandelijkse premie

€ 10,57

✓ Combinatie uitvaartverzekering met hoge kwaliteit service

Premie is incl. distrubitiekosten van €64,00

Waardevaste premie

Waardering

8,9 / 10

★★★★ 

Geld bedrag

Kapitaal verzekering t.w.v. € 9.000

Verdeling verzekerd bedrag

De gemiddelde uitvaartkosten liggen onder nabij de €9.000,-. Met PCuitvaart spaar je en ontvang je 1% rente.

Kinderen gratis?

tot 18 jaar

Maandelijkse premie

€ 14,08

Niet online afsluitbaar

Waardering

0 / 10

★★

Verzekerd Bedrag

€ 9.000

Verdeling verzekerd bedrag

Combinatie verzekering waarbij een deel van het verzekerde bedrag wordt uitgekeerd in geld en het andere deel in diensten.

Kinderen gratis?

Nee

Maandelijkse premie

€ 17,24

Niet online afsluitbaar

Waardering

0 / 10

★★

Verzekerd Bedrag

€ 9.000

Verdeling verzekerd bedrag

Combinatie verzekering waarbij een deel van het verzekerde bedrag wordt uitgekeerd in geld en het andere deel in diensten.

Kinderen gratis?

Nee

Maandelijkse premie

€ 13,51

Niet online afsluitbaar

  • Deze vergelijking is tot stand gekomen via de volgende persoonlijke gegevens: geboortedatum 01-05-1995 (25 jaar), geen partner & kinderen, niet roker.
  • Klantwaardering is vastgesteld aan de hand van gepubliceerde klantbeoordeling op de website van de aanbieder. 
  • Betaalduur/looptijd: de gehele levensduur.
  • Laatste keer gecontroleerd: 31-05-2021
Laatst geüpdatet op