Begrafenisverzekering afkopen, hoe werk het precies?

Als je een bestaande begrafenisverzekering wil opzeggen dan kan je de verzekering afkopen. Als de verzekering te vervallen komt hoef je geen premie meer te betalen en krijg je ook geen uitkering meer als je overlijdt. Er wordt bij het afkopen vooral gekeken naar de afkoopwaarde, deze wordt berekend door de verzekeraar die het daarna weer overmaakt naar je bankrekening.

Start nu met vergelijken en geniet van de voordeligste premies!

Op 1 centrale plaats begrafenisverzekeringen vergelijken

 

Betaal minder premie voor je begrafenisverzekering

 

Volledig onafhankelijk alle aanbieders vergelijken

 

Het is slim om naar het type begrafenisverzekering te kijken

Als je een begrafenisverzekering afkopen overweegt is het slim om te kijken naar het type verzekering dat je afgesloten hebt. Afkopen gaat eigenlijk alleen als je een kapitaal begrafenisverzekering hebt.

Dat is een type verzekering die geld uitkeert, als je gekozen hebt voor een natura begrafenisverzekering worden er producten zoals een kist en diensten zoals uitvaartverzorging geleverd. Deze diensten kun je niet afkopen.

Let ook goed op het type bij het vergelijken van uitvaartpolissen.

afkopen begrafenisverzekering
nadelen begrafenisverzekering afkopen

Afkopen van een natura begrafenisverzekering

Afkopen van een natura begrafenisverzekering wordt eigenlijk alleen toegestaan als iemand permanent verhuist naar het buitenland of als het acceptatiebeleid niet voorgezet kan worden.

Het kan zijn dat je besluit om in een land te gaan wonen waar oorlog is. Het risico dat je overlijdt is natuurlijk een stuk groter en de verzekeraar wil je begrafenisverzekering dan niet laten doorlopen.

Nadelen van de begrafenisverzekering afkopen

Er zitten diverse nadelen aan het afkopen van een begrafenisverzekeringen. De actuele waarde is vaak erg laag en het verzekerde bedrag is soms minder dan de ingelegde premie waardoor je tekort kunt komen aan het einde van je contract. Het bedrag van de afkoopwaarde is vaak niet voldoende om de gewenste begrafenis direct te kunnen betalen.

Het kan daarom verstandig zijn om een andere soort begrafenisverzekering af te sluiten of om zelf geld te sparen voor je begrafenis. De afkoopwaarde wordt namelijk bepaald door de betaalde premie en het rendement dat hierop gehaald kan worden.

Daarbij worden de kosten van de verzekeraar ook in rekening gebracht bij de afkoopwaarde. Er wordt dus ook nog gekeken naar hoe lang er al premie is betaald en welke kosten de verzekeraar heeft gemaakt. Dat is natuurlijk wel logisch als je een begrafenisverzekering hebt van € 10.000 waar al 12 jaar premie voor betaald wordt een hogere afkoopwaarde heeft dan een begrafenisverzekering van € 4000 die pas 2 jaar loopt.

afkopen natura begrafenisverzekering

↬ 2% in Nederland kiest Nuvema

Nuvema biedt veel keuzemogelijkheden voor een persoonlijke en passende uitvaart.

↬ 11% in Nederland kiest Monuta

Meerdere keren op rij beste verzekeraar.

↬ 5% in Nederland kiest Ardanta

Ardanta geeft graag inzicht en helpt u bij alle vragen en wensen voor de uitvaart.

↬ 62% in Nederland kiest Yarden

Lage premies met goede voorwaarden.

↬ 20% in Nederland kiest DELA

Al meer dan 3 miljoen leden gingen u voor!

“De website was overzichtelijk en ik kon snel een begrafenisverzekering regelen, de aanvraag was in 3 minuten geregeld.” Dries

Gelukkige website bezoeker

“Ik heb nog niet zoveel ervaring met begrafenisverzekeringen maar het aanvragen ging in ieder geval heel makkelijk. Toch hoop er eerlijk gezegd nog lang geen gebruik te hoeven maken van de verzekering.” Tycho

Gelukkige website bezoeker

Wellicht vindt u dit ook interessant

Hieronder vindt u enkele artikelen die speciaal gericht zijn op begrafenisverzekeringen.

Begin nu met het vergelijken van een begrafenisverzekering