Begrafenisverzekering afsluiten

Wel of geen begrafenisverzekering afsluiten? Dit is de vraag die veel mensen zich stellen. Bij het afsluiten van een begrafenisverzekering weet u in ieder geval zeker dat u er gebruikt van gaat maken, het klinkt als een cliché maar het is heel belangrijk om na te denken over deze beslissing in uw leven. 

De aandachtspunten

Maar wat zijn nou de punten om extra op te letten bij het afsluiten van een begrafenisverzekering?

Het klinkt misschien een beetje vreemd maar bij het afsluiten van een overlijdensrisicoverzekering, een andere naam voor begrafenisverzekering, weet u zeker dat u er gebruik van gaat maken wat betekent dat het nooit verspild geld is.

Een begrafenisverzekering afsluiten is niet hetzelfde als andere verzekeringen zoals bijvoorbeeld zorgverzekeringen, reisverzekeringen en autoverzekeringen. Je moet begrafenisverzekeringen zien als aparte producten met andere voorwaarden. Het vergelijken, overstappen en besparen op deze verzekeringen is niet hetzelfde, de meeste verzekerden veranderen nooit meer van begrafenisverzekering.

“De begrafenispolis wordt ver opgeborgen, alle reden dus om onafhankelijk en zorgvuldig alle aanbieders van verzekeringen te vergelijken.”

Maar waarom dan een begrafenisverzekering afsluiten?

De keuze om een begrafenisverzekering af te sluiten is een vrije keuze en niet in alle gevallen noodzakelijk, maar waarom dan een begrafenisverzekering afsluiten? 

Een waardig afscheid

De voornaamste reden om een begrafenisverzekering te nemen is om uw nabestaanden te ontzorgen van de bijkomende financiële kosten. Helaas lopen de kosten van begrafenissen hoog op, tot in duizenden euro’s. Natuurlijk is het ook een fijne gedachte dat u weet dat uw nabestaanden zich ook niet druk hoeven te maken over de kosten. U wilt natuurlijk ook een waardig afscheid.

Crematie of een begrafenis?

De keuze voor een crematie in plaats van een begrafenis is goedkoper. Dit heeft vooral te maken met de grafrechten die niet aangeschaft hoeven worden, helaas kost een crematie nog steeds tot in de duizenden euro’s 

Zelf sparen of toch een begrafenisverzekering afsluiten

U kunt ervoor kiezen om zelf jaarlijks of maandelijks geld aan de kant te leggen voor uw latere begrafenis of crematie. Zelf sparen vergt veel discipline en loopt niet altijd uit tot een succes. Bovendien moet je over je eigen opgebouwde kapitaal vermogensrendementsheffing betalen, mits je onder de vrijstelling uit komt.

Hiernaast weet je niet wanneer je precies komt te overlijden, het kan elk moment zijn. Bij sparen kan het dan wel is zijn dat je nog niet het benodigde kapitaal hebt gespaard. U wil natuurlijk uw nabestaanden niet opzadelen met financiële kosten.

Overstappen of bij dezelfde begrafenisverzekering blijven?

Zoals al eerder benoemd komt het niet vaak voor dat verzekerden overstappen naar een andere begrafenisverzekering. Dit heeft te maken met het feit dat je opgebouwd kapitaal bij verzekeraar A niet mag meenemen bij een overstap naar verzekeraar B, ofterwijl verspild geld. Wij raden dan ook sterk aan om onafhankelijk en zorgvuldig alle begrafenisverzekeringen te vergelijken.

Uw begrafenis betalen met uw eigen kapitaal

Natuurlijk is er de keuze om uw uitvaart volledig met uw eigen kapitaal te betalen. Dit geld staat dan ook vaak op een spaarrekening. Maar dit zou vervelende processen met zich mee kunnen brengen. U moet hier bijvoorbeeld denken aan de vraag of uw nabestaanden wel aan uw geld kunnen komen. Vaak worden bankrekeningen van overledenen geblokkeerd.

Na het overlijden is het zaak om de erfgenamen vast te stellen, het is dus niet mogelijk om geld van de rekening af te pinnen, zelfs niet voor de begrafenis. Het is dan dus mogelijk dat nabestaanden de begrafenis volledig uit eigen zak moeten betalen.

Een uitvaartverzorger 

Een andere goede beweegreden om niet met uw eigen kapitaal te betalen maar door middel van een begrafenisverzekering, is het feit dat de uitvaartverzekeraar een uitvaartverzorger stuurt om samen met uw nabestaanden de uitvaart te regelen en begeleiden.

Bij welke verzekering kun je een begrafenisverzekering afsluiten?

 

Er zijn verschillende aanbieders van begrafenisverzekeringen zoals Nuvema, Dela, Monuta, Yarden en Ardanta. De premie van uw verzekering wordt vastgesteld door uw wensen en uw leeftijd.

Begrafenisverzekeringen vergelijken

Bij ons kunt u precies voor uw leeftijd de premies vergelijken van alle begrafenisverzekeringen, druk op de button vergelijken om uw premie te bekijken.

Hoe jonger, hoe goedkoper

Hoe jonger je bent, hoe goedkoper de premie. Wanneer uw hogere wensen hebt zal de premie logischerwijs stijgen. Uit berekeningen van het Nibud bureau in 2016 is gekomen dat een persoon op zijn twintigste een premie van maar 5 euro per maand betaalt. Deze persoon is dan verzekerd tot een kapitaal van maar liefst 5000 euro.

Een persoon die op zijn zestigste precies dezelfde begrafenisverzekering afsluit betaalt maar liefst 19 euro per maand. Deze cijfers komen uit 2016 en kunnen inmiddels verhoogd zijn, ofterwijl hoe jonger u uw begrafenisverzekering afsluit des te goedkoper de premie wordt.

De gemiddelde begrafeniskosten lopen anno 2018 op tot een gemiddelde van 6.500 euro

 

Onafhankelijk en snel begrafenisverzekeringen vergelijken

Op onze website kunt u eenvoudig en onafhankelijk alle aanbieders van begrafenisverzekeringen vergelijken. Door een paar simpele klikken komt u er snel achter welke verzekeraar het beste bij uw wensen past. Het is bij het vergelijken wel zo handig om de verschillen tussen de aanbieders van begrafenisverzekeringen gemakkelijk inzichtelijk te hebben.

Zijn er verschillende soorten begrafenisverzekeringen?

Kapitaalverzekering

Binnen de begrafenisverzekeringen heb je drie soorten. Bij een kapitaalverzekering krijgen uw nabestaanden een geldbedrag uitgekeerd om alle kosten van uw gewenste uitvaart te betalen. Ook kunnen ze van deze uitkering een uitvaartverzorger inhuren, zo kunt u uw nabestaanden nog meer ontlasten.

Naturaverzekering

Hiernaast heb je ook de zogenaamde naturaverzekeringen, hierbij verleent die begrafenisverzekeraar een dienstpakket voor een begrafenis of de crematie. Deze diensten worden bij het afsluiten van een begrafenisverzekering vastgesteld.

Kiest u liever voor een grotere en luxere kist? Of hebt u het liever zo goedkoop mogelijk? Luxe volgauto’s? Of geen? Het dienstenpakket wordt helemaal naar uw wensen vastgesteld. Hierna wordt er aan de hand van uw wensen wordt er een maandelijkse premie vastgesteld.

Naturasommenverzekering

De derde soort begrafenisverzekering is de naturasommenverzekering. Deze verzekering heeft veel gelijkenissen met de kapitaalverzekering, het enigste verschil is dat de uitgekeerde som geld verplicht aan de uitvaart uitbesteed moet worden. 

Ook is er een combinatie mogelijk tussen de kapitaalverzekering en de naturaverzekering. Er zijn begrafenisverzekeraas zoals Yarden die u de keuze bieden of je de uitkering in geld of diensten wilt. Ook hierin is een combinatie mogelijk

Betalingsmogelijkheden premie

De gekozen premie kun je periodiek voldoen, ook zijn er verzekeraars die koopsompolissen aanbieden. Door middel van deze polissen is er de mogelijkheid om de volledige premie voor een begrafenisverzekering in één keer af te lossen.

nuvema goedkoopste uitvaartverzekeringen
Monuta goedkoopste uitvaartverzekering
De goedkoopste uitvaartverzekeringen

Nuvema biedt veel keuzemogelijkheden voor een persoonlijke en passende uitvaart.

Meerdere keren op rij beste verzekeraar.

Ardanta geeft graag inzicht en helpt u bij alle vragen en wensen voor de uitvaart.

Handige filmpjes

Lage premies met goede voorwaarden.

Al meer dan 3 miljoen leden gingen u voor!