DE INDEXATIE VAN MIJN BEGRAFENISVERZEKERING, HOE GAAT HET IN ZIJN WERK?

Je moet bij het afsluiten van een begrafenisverzekering kiezen voor een waardevaste of geïndexeerde verzekering, maar welke is nu het beste? De meeste aanbieders van begrafenisverzekeringen bieden je de mogelijkheid om je verzekering te indexeren, dit kan weer op 2 manieren. Lees snel verder om alles te weten te komen over waardevaste en geïndexeerde begrafenisverzekeringen. Zo tref je nooit een te laag verzekerd bedrag op je uitvaartpolis.

Start nu met vergelijken en geniet van de voordeligste premies van een begrafenisverzekering.

Op 1 centrale plaats begrafenisverzekeringen vergelijken

 

Betaal minder premie voor je begrafenisverzekering

 

Volledig onafhankelijk alle aanbieders vergelijken

 

Indexeren van je begrafenisverzekering met een percentage

Het is zoals net gezegd op meerdere manieren mogelijk om je begrafenisverzekering te indexeren. Het is dan ook mogelijk om dit met een percentage te doen. Het verzekerde bedrag op je begrafenisverzekering polis stijgt iedereen jaar met een vast percentage, dit varieert vaak van 1 tot 3% per jaar. Deze manier van indexatie wordt vaak gekozen in combinatie met een kapitaal begrafenisverzekering.

Bij een kapitaal begrafenisverzekering zul je uiteindelijke uitkering ontvangen in valuta, je hebt dan automatischer wijs te maken met de inflatie van het geld. Je wilt natuurlijk zeker weten dat het bedrag dat je krijgt uitgekeerd genoeg is voor alle te maken kosten.

waardevaste begrafenisverzekering
geïndexeerde begrafenisverzekering

Nadelen van indexatie met een percentage

Je hebt natuurlijk het voordeel dat je precies de waarde van het uit te keren bedrag weet, dit ervaren veel mensen als erg prettig. Toch zitten er wel wat nadelen aan het indexeren van je begrafenisverzekering met een percentage. Het kan namelijk zijn dat je afgesproken percentage lager ligt dan het inflatiepercentage.

In deze situatie ben je onder of oververzekerd, dit is vaak niet zo voordelig voor de verzekerde. Let hier dus goed op bij de keuze voor het indexeren van je begrafenisverzekering met een vast percentage. Laat je hier echter niet door remmen, er zitten flink wat voordelen aan de begrafenisverzekering.

Indexeren van je begrafenisverzekering op basis van de werkelijke kosten

Als tweede mogelijkheid kun je er voor kiezen om je begrafenisverzekering te indexeren aan de hand van de werkelijke kosten. De aanbieder waaran je zit verbonden past ieder jaar automatisch je polis aan op de actuele prijzen van de diensten en producten die je hebt gekozen bij het afsluiten van je begrafenisverzekering.

Zoals je wellicht al kunt raden wordt deze manier van indexeren vaak gekozen in combinatie met de natura begrafenisverzekering. Veel aanbieders kiezen voor deze manier van indexeren, zo weten verzekerden altijd zeker dat diensten en producten bij het uitkeren betaald zijn/ kunnen worden. Het grootste voordeel van deze manier is dat je er altijd zeker van bent dat je niet onderverzekerd bent.

begrafenisverzekering waardevast
indexatie van de begrafenisverzekering

Mijn begrafenisverzekering is waardevast

Helaas zijn niet alle begrafenisverzekeringen in Nederland waardevast, dit wordt door de aanbieders vaak als keuzemogelijkheid geboden. Een andere naam voor het waardevast maken van je begrafenisverzekering is dan ook indexeren.

Wij raden het iedere verzekerde aan om hen begrafenisverzekering waardevast af te sluiten of waardevast te maken. We hebben namelijk te maken met inflatie, dit zorgt ervoor dat je met het huidige verzekerde bedrag in de toekomst minder kan betalen dat op dit moment. Simpel gezegd wordt je geld minder waard.

Dit kan er toe leiden dat je bij overlijden een niet hoog genoeg bedrag uitgekeerd krijgt of bij moet betalen voor diensten en producten. Zaken waar je je nabestaanden is deze lastige periode niet mee wilt lastig vallen.

En de aanvullende begrafenisverzekering dan?

Wanneer je bij het afsluiten niet hebt gekozen voor een waardevaste begrafenisverzekering dan kun je ook op een andere manier je dekking verhogen. Je kunt ook altijd een aanvullende begrafenisverzekering afsluiten. Dit een extra polis bovenop je eerder afgesloten polis.

Vooral de mensen die al langer dan 20 jaar een begrafenisverzekering bezitten zullen goed moeten kijken of hen polis waardevast is of niet. Kunnen ze bij hun huidige aanbieder niet meer indexeren dan kunnen ze altijd nog kiezen voor een aanvullende begrafenisverzekering. Dit is mogelijk bij de Yarden, DelaMonuta & Nuvema begrafenisverzekeringen.

aanvullende begrafenisverzekering

Wellicht vindt u dit ook interessant

Hieronder vindt u enkele artikelen die speciaal gericht zijn op begrafenisverzekeringen

Begin nu met het vergelijken van een begrafenisverzekering

Beoordeel nu!
Laatst geüpdatet op