De Begrafenispolis, hoe werkt het precies?

Veel mensen vragen zich nog steeds af wat een begrafenispolis eigenlijk is? Nou dat is vrij simpel, dit is een soort verzekering die je over het algemeen maar een keer afsluit.

Je kunt met de begrafenispolis alle kosten die komen kijken bij je begrafenis afdekken. Denk bijvoorbeeld aan grafkosten of andere kostenposten die bij een begrafenis horen. Een ander woord voor een begrafenispolis is ook wel een begrafenisverzekering.

Start nu met vergelijken en geniet van de voordeligste premies van begrafenispolissen.

Op 1 centrale plaats begrafenis vergelijken

Betaal minder premie voor je begrafenis

Volledig onafhankelijk alle aanbieders vergelijken

Waarom kiezen voor een begrafenispolis?

De vraag die veel mensen ons stellen is waarom je eigenlijk een begrafenispolis nodig hebt, nou dat is gelukkig vrij simpel. De kosten van een begrafenis of crematie worden steeds hoger en je wil natuurlijk zeker weten dat de nabestaanden niet geconfronteerd worden met hoge kosten na de uitvaart.

Gelukkig kun je met een uitvaartpolis dit risico opvangen, door deze verzekering kun je alle kosten van de uitvaart dekken. Daarbij worden er enorm veel werkzaamheden rondom de begrafenis uit handen genomen door uitvaartverzorgers die betaald worden door de verzekeraar.

Zo weet je zeker dat je nabestaanden zich geen zorgen hoeven te maken over alle kosten en het geregel rondom een begrafenis. Dit betekent dat ze de beste gelegenheid hebben om te rouwen zonder additionele stress, daarbij is het wel fijn om vooraf al je zaken goed geregeld te hebben en een begrafenispolis helpt hier aanzienlijk bij. In principe sluit je dus een begrafenispolis af om de kosten van je begrafenis of crematie te bekostigen.

begrafenis polis
begrafenis polissen

Wat kost een gemiddelde Begrafenis?

Je moet als eerste een keuze maken tussen de begrafenis of een crematie, de kosten zijn namelijk behoorlijk verschillend. Dit heeft te maken met een aantal zaken, zo is het graf voor een begrafenis een stuk duurder.

De grafkosten zijn de grootste reden voor de prijsverschillen, je kunt er vanuit gaan dat de kosten voor een reguliere begrafenis al snel rond 7000 euro liggen.

Een begrafenispolis is dus echt van belang als je zelf niet de middelen hebt om geld te sparen, de kosten blijven jaarlijks toenemen en het is een goede stok achter de deur als je deze kosten gedekt hebt met een begrafenispolis.

Begrafenispolis beperkt risico

De kosten voor een begrafenis zijn over het algemeen behoorlijk opgelopen waardoor het belang van vergelijken alleen maar groter wordt.

Je wil natuurlijk geen begrafenispolis afsluiten en er later achter komen dat je te weinig dekking hebt gekozen. Door middel van een verzeker kun je er voor zorgen dat alle kosten die gemaakt moeten worden in ieder geval gereserveerd zijn zodat je de begrafenis kunt organiseren zoals jij het wil.

Goedkope begrafenispolis

Ook voor mensen die op zoek zijn naar een goedkope begrafenis is het belangrijk om jezelf goed te oriënteren op de begrafenispolis, je moet dan namelijk extra goed kijken naar je specifieke wensen en naar de dekking die je gaat kiezen.

Nog een weetje, vroeger was de begrafenispolis aftrekbaar was van de belasting maar die tijd inmiddels verstreken, dus reken niet op belastingvoordelen bij het afsluiten van een begrafenispolis.lis.

begrafenispolis vergelijken

Vergelijken is erg belangrijk

Het vergelijken van een begrafenispolis is erg belangrijk want je sluit de verzekering dus voor een langere tijd af en je maakt een beslissing voor een langere periode waardoor je goed onderzoek moet doen.

Als je dit niet doet loop je het risico dat je veel te veel betaalt voor je begrafenispolis. Dat hoeft geen ramp te zijn omdat je altijd kunt overstappen maar over het algemeen is dat helemaal niet nodig.

Welke verzekeraars zijn er allemaal om een goede begrafenispolis af te sluiten?

Er zijn op de begrafenis en uitvaartmarkt meerdere verzekeraars actief. Dit is goed, want hierdoor bent u in de gelegenheid meerdere verzekeraars te vergelijken om zo tot de best mogelijke begrafenisverzekering te komen.

Zoals gezegd is een begrafenisverzekering slechts bedoeld om eenmaal af te sluiten, dus het is dan ook logisch dat u het in een keer goed wilt doen. 

Wil je meer lezen over het  uitkiezen van een grafsteen na de begrafenis? Klik dan snel op de link om meer te lezen!

goede begrafenispolis

Wellicht vindt u dit ook interessant

Hieronder vindt u enkele artikelen die speciaal gericht zijn op begrafenissen

Begraven tijdens een uitvaart, hoe werkt het?

Er komt bij het proces van begraven en een begrafenis nog veel kijken, ik heb hieronder wat informatie voor je verzameld zodat je keuze proces vereenvoudigd en je inzicht met betrekking tot dit onderwerp verbetert. Zorg dat je goed op de hoogte bent want je kan het zo...

Goedkope Begrafenis Afsluiten in 2019

Wat is een goedkope begrafenis precies en hoe moet ik de kosten intepreteren? De kosten voor een begrafenis en crematie zijn de laatste jaren behoorlijk gestegen en de verwachting is dat de kosten ieder jaar met zo een 3.5% tot 4.5% zullen stijgen. Des te meer reden...

Begin nu met het vergelijken van begrafenissen

Beoordeel nu!
Laatst geüpdatet op