De Begrafenispolis, hoe werkt het precies?

Een begrafenispolis is niet het type verzekering waarbij u elk jaar of na een aantal jaar overstapt. Het is een verzekering die vaak slechts een keer wordt afgesloten, dus vandaar ook dat we u willen laten inzien dat het vergelijken van begrafenispolissen nuttig is. Zeker omdat u dus een beslissing gaat maken voor de langere termijn.

Wilt u direct een uitvaartpolis vergelijken? Kijk dan snel rechts in het artikel om te vergelijken.

Start nu met vergelijken en geniet van de voordeligste premies!

Op 1 centrale plaats begrafenis vergelijken

Betaal minder premie voor je begrafenis

Volledig onafhankelijk alle aanbieders vergelijken

Waarom kiezen voor een begrafenispolis?

U zou voor een begrafenispolis kunnen kiezen omdat u uw nabestaanden niet wilt opzadelen met kosten voor uw uitvaart. Dankzij een verzekering ten behoeve van een begrafenis kunt u dit dus voorkomen en dat is natuurlijk wat u wilt, want als uw nabestaanden na uw dood dit allemaal nog moeten gaan regelen en ook nog eens financieren is dat absoluut niet wenselijk.

Stress ontnemen 

Uw nabestaanden moeten de gelegenheid krijgen om te rouwen om het verlies en moeten zich niet druk hoeven maken om het regelen van uw begrafenis. Dat is dus waar een begrafenispolis voor dient.

begrafenis polis
begrafenis

Wat kost een gemiddelde uitvaart?

Bij een uitvaart wordt onderscheid gemaakt tussen een begrafenis en een crematie. Over het algemeen zullen de kosten die gemaakt moeten worden voor een crematie lager uitvallen dan de kosten voor een begrafenis.

Dit heeft alles te maken met het feit dat er bij een begrafenis nog grafkosten komen kijken. Dit is al gauw een paar duizend euro. Bij een gemiddelde uitvaart liggen de kosten zo rond de 7000 euro, maar bij een begrafenis kunnen deze dus nog een paar duizend euro hoger uitvallen.

De kosten van een uitvaart lopen snel op, een begrafenispolis helpt daarbij

Dit zijn dus vrij hoge kosten en hierdoor wordt eigenlijk het belang van het vergelijken en afsluiten van een begrafenis polis alleen maar benadrukt, want u kunt die kosten maar beter door middel van een verzekering alvast reserveren.

Goedkopere begrafenis

Kiezen voor de goedkoopste begrafenis zal zorgen voor een lagere premie van uw begrafenispolis, maar zorg eerst dat u goed kijkt wat een goedkope begrafenis allemaal met zich meebrengt.

Waar vroeger de begrafenispolis aftrekbaar was van de belasting is die tijd inmiddels wel al een poos gepasseerd, dus daar hoeft u in elk geval niet op te rekenen bij uw begrafenispolis.

begrafenissen
begrafenis vergelijken

Het vergelijken is maar een keer nodig

Een begrafenispolis vergelijken hoeft niet, want als u bijvoorbeeld goede verhalen heeft gehoord van een kennis over een verzekeraar en hoe goed deze alles regelt bent u vaak al bevooroordeeld nog voordat u bent begonnen met vergelijken.

Sla het vergelijken niet zomaar over, maak wel direct de juiste keuze

Toch zou u het vergelijken eigenlijk niet over mogen slaan, want begrafenisverzekeringen zijn niet de verzekeringen om lichtzinnig over te denken. Bij het nemen van de beslissing om voor een specifieke verzekeraar te gaan hoort dus eigenlijk ook gewoon de begrafenisverzekering vergelijken.

Welke verzekeraars zijn er allemaal om een goede begrafenispolis af te sluiten?

Er zijn op de begrafenis en uitvaartmarkt meerdere verzekeraars actief. Dit is goed, want hierdoor bent u in de gelegenheid meerdere verzekeraars te vergelijken om zo tot de best mogelijke begrafenisverzekering te komen.

Zoals gezegd is een begrafenisverzekering slechts bedoeld om eenmaal af te sluiten, dus het is dan ook logisch dat u het in een keer goed wilt doen. 

Wil je meer lezen over het  uitkiezen van een grafsteen na de begrafenis? Klik dan snel op de link om meer te lezen!

begrafenissen vergelijken

↬ 2% in Nederland kiest Nuvema

Nuvema biedt veel keuzemogelijkheden voor een persoonlijke en passende uitvaart.

↬ 11% in Nederland kiest Monuta

Meerdere keren op rij beste verzekeraar.

↬ 5% in Nederland kiest Ardanta

Ardanta geeft graag inzicht en helpt u bij alle vragen en wensen voor de uitvaart.

↬ 62% in Nederland kiest Yarden

Lage premies met goede voorwaarden.

↬ 20% in Nederland kiest DELA

Al meer dan 3 miljoen leden gingen u voor!

“De website was overzichtelijk en ik kon snel een begrafenis regelen, de aanvraag was in 3 minuten geregeld.”

Dries

Gelukkige website bezoeker

“Ik heb nog niet zoveel ervaring met begrafenissen maar het aanvragen ging in ieder geval heel makkelijk. Toch hoop er eerlijk gezegd nog lang geen gebruik te hoeven maken van de verzekering.”

Tycho

Gelukkige website bezoeker

Wellicht vindt u dit ook interessant

Hieronder vindt u enkele artikelen die speciaal gericht zijn op begrafenissen

Begraven tijdens een uitvaart, hoe werkt het?

Er komt bij het proces van begraven en een begrafenis nog veel kijken, ik heb hieronder wat informatie voor je verzameld zodat je keuze proces vereenvoudigd en je inzicht met betrekking tot dit onderwerp verbetert. Zorg dat je goed op de hoogte bent want je kan het zo...

Goedkope Begrafenis Afsluiten in 2018

Wat is een goedkope begrafenis precies en hoe moet ik de kosten intepreteren? De kosten voor een begrafenis en crematie zijn de laatste jaren behoorlijk gestegen en de verwachting is dat de kosten ieder jaar met zo een 3.5% tot 4.5% zullen stijgen. Des te meer reden...

Begin nu met het vergelijken van begrafenissen

x Gedeeld