DENKT U DAT DE DEKKING VAN DE BEGRAFENISVERZEKERING TE LAAG IS?

Het kan zijn dat u een begrafenisverzekering heeft afgesloten en dat u later het gevoel krijgt dat de dekking binnen de verzekering te laag is. Blijf hier niet mee zitten en doe hier tijdig iets aan door bijvoorbeeld contact op te nemen met de begrafenisverzekeraar.

U kunt dan bijvoorbeeld de dekking verhogen zodat de nabestaanden geen extra kosten hoeven te betalen nadat u komt te overlijden. Wat gebeurt er als de dekking te laag is? Op dat moment is de begrafenisverzekering niet volledig dekkend en kiest u ervoor dat u zelf kosten bij dient te betalen, indien u bepaalde wensen in vervulling wilt laten gaan.

Start nu met vergelijken en geniet van de voordeligste premies van een begrafenisverzekering.

Op 1 centrale plaats begrafenisverzekeringen vergelijken

 

Betaal minder premie voor je begrafenisverzekering

 

Volledig onafhankelijk alle aanbieders vergelijken

 

Het verhogen van de dekking van een begrafenisverzekering

Als u nog eens goed nagedacht heeft en toch extra wensen heeft tijdens de begrafenis zoals een luxe kist, meer volgauto’s of een advertentie in de krant? Dan is het verstandig om de kosten uit te rekenen en goed naar de dekking te kijken. Op deze manier kunt u met een gerust hart verder omdat alle kosten netjes worden gedekt. Vergelijk hier alle begrafenisverzekeringen en uitvaartpolissen op hun dekking.

begrafenisverzekering dekking
dekkingen begrafenisverzekeringen

Dekking natura begrafenisverzekering

Je hebt verschillende begrafenisverzekeringen, dus ook twee verschillende dekkingen. Allereerst bespreken we de dekking van de natura begrafenisverzekering.  Met een natura begrafenisverzekering worden de kosten van de begrafenisproducten en diensten uitgekeerd nadat de verzekerde is overleden.

Helaas kunnen we niet altijd de dekking van een natura verzekering vaststellen, dit komt namelijk doordat de begrafenisverzekeraars alleen de producten en diensten vermelden in de begrafenispolis, maar niet met de specifieke kosten per dienst of product. Het kan namelijk zo zijn dat op een locatie een dienst duurder is dan op een andere locatie.

We raden dan ook aan om goede afspraken te maken en duidelijk te hebben welke kosten er vergoedt worden voordat je een natura begrafenisverzekering afsluit. Zo heb je gegarandeerd de beste dekking. Wil je meer lezen over een natura begrafenisverzekering, klik dan op de link om meer hierover te lezen.

Dekking kapitaal begrafenisverzekering?

Met de dekking van een kapitaal begrafenisverzekering zit het anders. Hierbij is namelijk de dekking, het verzekerde bedrag dat je hebt afgesproken met de begrafenisverzekeraar voordat je de kapitaal begrafenisverzekering hebt afgesloten.

In de meeste gevallen worden er afspraken gemaakt over geldbedragen van € 2.000 en € 12.000. Dit is dan dus ook automatisch je dekking. Het verzekerde bedrag wordt met een kapitaal begrafenisverzekering na overlijden uitgekeerd aan de nabestaanden. Wil je meer lezen over de kapitaal begrafenisverzekering, klik dan op de link om meer te lezen. 

begrafenisverzekering dekkingen

Voorkeur voor een speciale begraafplaats in Nederland

Als u de voorkeur heeft voor een bepaalde begraafplaats in Nederland omdat u familie daar ligt of u zich gewoon fijn voelt bij de omgeving van de begraafplaats dan is het slim om voor een begrafenisverzekering te kiezen die deze vrije keuze biedt.

Het is belangrijk om de verzekeringen te vergelijken op vrije keuze indien u goed verzekerd wil zijn. Kies daarom niet altijd voor de goedkoopste premie maar kijk vooral naar uw wensen. Houd er rekening mee dat uitvaartverzekeringen sterk met elkaar verschillen!

In Nederland hebben we vSrije keuze voor een begraafplaats

Je kunt in Nederland in principe zelf kiezen waar je begraven wil worden. Maar houd er rekening mee dat er bepaalde plaatsen in Nederland zijn waar een beperkt aantal begraafplaatsen aanwezig is. Deze plaatsen zijn vaak bestemd voor de inwoners in een dorp en u heeft dan niet zomaar de mogelijkheid om u daar te laten begraven.

Gelukkig komt dit niet vaak voor  en zijn er in het totaal bijna 3000 begraafplaatsen beschikbaar. Je hebt dus een grote keuze om uzelf te laten begraven in Nederland. Het is verstandig om goed te kijken naar de vrije keuze optie tijdens het vergelijken van de begrafenisverzekering. Er zijn veel aanbieders die je de vrije keuze geven in de keuze van begraafplaatsen zoals Yarden, Monuta, Nuvema, Ardanta

Klik op de links om te kijken wat voor diensten deze aanbieders aanbieden.

Wellicht vindt u dit ook interessant

Hieronder vindt u enkele artikelen die speciaal gericht zijn op begrafenisverzekeringen

DELA begrafenisverzekering

Als je de DELA begrafenisverzekering hebt afgesloten wordt dit ook vaak een begrafenisplan genoemd, je bent dan verzekerd voor alle diensten en producten die je nodig hebt voor een geslaagde begrafenis of crematie. Vooraf geef je aan de verzekeraar aan wat je wensen...

Nuvema Begrafenis verzekering vergelijken

Het hebben van een begrafenisverzekering en euthanasie, een lastig onderwerp, hoe wordt er gehandeld in de praktijk?  De meeste begrafenis verzekeraars zijn bij dit soort complexe kwesties waarin euthanasie voorkomt gewoon bereid om een bedrag uit te keren. Maar wel...

Euthanasie en de begrafenisverzekering

Het hebben van een begrafenisverzekering en euthanasie, een lastig onderwerp, hoe wordt er gehandeld in de praktijk? De meeste begrafenis verzekeraars zijn bij dit soort complexe kwesties waarin euthanasie voorkomt gewoon bereid om een bedrag uit te keren. Maar wel...

Een begrafenisverzekering, wat is dit precies?

Wanneer u ervoor hebt gekozen om een begrafenisverzekering af te sluiten bent u ervan gegarandeerd dat u bent gedenkt tegen de kosten die ontstaan bij uw begrafenis of crematie. Bij overlijden komt er geld vrij vanuit de begrafenisverzekeraar voor de te moeten maken...

Yarden begrafenisverzekering

Één van de vele aanbieders van begrafenisverzekeringen is Yarden en bestaat uit een polis in de vorm van Mijn Laatste Wensen begrafenisverzekering. Yarden vindt het voor iedereen belangrijk en essentieel om je uitvaart te verzekeren. Yarden is van mening dat iedere...

Yarden begrafenisverzekering

Één van de vele aanbieders van begrafenisverzekeringen is Yarden en bestaat uit een polis in de vorm van Mijn Laatste Wensen begrafenisverzekering. Yarden vindt het voor iedereen belangrijk en essentieel om je uitvaart te verzekeren. Yarden is van mening dat iedere...

Begin nu met het vergelijken van een begrafenisverzekering

Beoordeel nu!
Laatst geüpdatet op