DE KOSTEN VAN DE BEGRAFENISVERZEKERING

Wat kost een begrafenisverzekering, een vraag die bij veel mensen opkomt. We hebben wat informatie en een handige begrafenisverzekering kosten tool. Met deze tool kun je een goede inschatting maken of je gebruik moet gaan maken van een begrafenisverzekering of dat je beter kunt gaan sparen. De kosten variëren erg en zijn afhankelijk van de persoonlijke wensen die u heeft bij de uitvaart.

Een uitvaart kost tegenwoordig al snel €8.000 en alle begrafenis verzekeraars geven aan dat dit de komende jaren alleen maar gaat toenemen. Dit komt helaas door inflatie en het komt dan ook geregeld voor dat mensen onderverzekerd zijn en een te lage dekking hebben gekozen bij een begrafenisverzekering.

Start nu met vergelijken en geniet van de voordeligste premies van een begrafenisverzekering.

Op 1 centrale plaats begrafenisverzekeringen vergelijken

 

Betaal minder premie voor je begrafenisverzekering

 

Volledig onafhankelijk alle aanbieders vergelijken

 

Begrafenisverzekering kosten, een crematie of begrafenis?

De kosten voor een begrafenis liggen over het algemeen hoger, toch zie je de afgelopen jaren dat de kosten van een crematie en begrafenis steeds dichter bij elkaar komen te liggen. U kunt met een begrafenisverzekering kiezen voor beide vormen van een uitvaart, zo hoeft u alleen een dekking te kiezen die afdoende is voor uw wensen. 

Stijging kosten begrafenisverzekering

Bij een begrafenis liggen de kosten hoger door de uitvaartverzorger, het graf en de gekozen kist. Deze kostenposten bepalen voor een groot deel wat de totale kosten zullen zijn.

Indien u voor een begrafenisverzekering kiest hoeft u hier niet meer naar om te kijken omdat de premie die u betaald gebruikt wordt om deze kosten te dekken. Omdat de kosten steeds hoger worden komt het steeds vaker voor dat de gemeenschap opdraait voor de kosten.

begrafenis verzekering kosten
kosten van een begrafenisverzekering

Wat kost een begrafenisverzekering?

Zoals we al hadden verteld zitten veel mensen met de vraag: wat kost een begrafenisverzekering? Het is in Nederland niet verplicht om een dergelijke verzekering af te sluiten, er zijn in Nederland nog genoeg mensen die geen begrafenisverzekering afsluiten om zelf een bedrag bij elkaar te sparen.

Deze mensen sparen zelf vaak een tientje per maand door gebruik te maken van een speciale rekening waarop je dit soort bedragen kunt sparen. Als je een begrafenisverzekering afsluit regelt de verzekeraar dit. Het geld dat u betaald aan premie wordt gebruikt om de kosten te dekken waarbij u moet denken aan het kantoor, de medewerkers en de bezoeken die gepleegd moeten worden aan mensen die behoefte hebben aan begeleiding tijdens de uitvaart.

Ook wordt er door verzekeraars geld belegd om een mooi rendement te betalen. Daarbij worden natuurlijk ook alle begrafenisverzekering kosten gedekt door de verzekeraar.

Wil je meer lezen over wat een begrafenisverzekering precies is? Klik dan snel op de link om meer te lezen over begrafenisverzekeringen.

Ho even, beleggen met mijn begrafenisverzekering premie? Hoe zit dat precies?

Als u een premie betaalt voor de begrafenisverzekering heeft de verzekeraar de kans om dit geld te beleggen. Op dit moment kunnen veel uitvaartpolissen namelijk prima rendement behalen met veilige beleggingen.

Door dit geld te beleggen worden de kosten lager voor de klant omdat er minder gespaard hoeft te worden om tot volledige dekking van kosten te komen.

We raden u aan om meerdere begrafenisverzekeringen te vergelijken om te kijken welke verzekeraars er het best in slagen om de kosten laag te houden en hoge rendementen te behalen zodat u minder betaald.

Het betalen van alle uitvaarten is natuurlijk niet makkelijk en goedkoop

Dit beleggen wordt natuurlijk voornamelijk gedaan om alle kosten van de uitvaarten te betalen. Vaak hebben verzekeraars klanten die al lang premie betalen, maar in een groot aantal gevallen komen deze mensen helaas ook snel te overlijden.

Bij veel gevallen ontvangt de verzekeraar veel premie, maar daarmee worden door de verzekeraar ook de gevallen die minder premie hebben ingelegd verzekerd. Wat dat betreft betaalt u premie voor uw begrafenisverzekering om ervoor te zorgen dat de kosten van uw uitvaart gedekt zijn, maar u helpt daarmee ook anderen die graag willen dat hun uitvaart gedekt is.

Er zijn veel aanbieders die begrafenisverzekeringen aanbieden zoals DELA begrafenisverzekering, Nuvema begrafenisverzekering, Ardanta begrafenisverzekering en Monuta begrafenisverzekering

kosten afsluiten begrafenisverzekering

kosten afsluiten begrafenisverzekering

Je bent op zoek naar een persoonlijke passende begrafenisverzekering maar wat zijn de kosten afsluiten begrafenisverzekering? Het is goed om altijd rekening te houden met extra kosten naast je standaard premie.

De afsluitkosten van een begrafenisverzekering  bestaan in de meeste gevallen uit advieskosten en polis-of administratiekosten. Deze afsluitkosten komen vaak alleen tevoorschijn wanneer je er een afsluit via een tussenpersoon. De extra begrafenisverzekering kosten worden door de verzekeraars zelf door berekend  in de maandelijkse premie.

Gemiddelde kosten begrafenisverzekering

De gemiddelde kosten van een begrafenisverzekering hangen sterk af van uw eigen persoonlijke wensen en leeftijd. Bent u  boven de 50 dan zullen de gemiddelde kosten van de begrafenisverzekering aanzienlijk hoger zijn dan een persoon van 18 jaar.

De kosten voor een gemiddelde uitvaart liggen gemiddeld tussen de €7000 en €10000 euro. Hoe meer wensen, hoe hoger de gemiddelde kosten voor een begrafenisverzekering. Een gegeven dat we niet kunnen ontwijken is dat de kosten voor een begrafenisverzekering op jongere leeftijd veel lager zijn.

Zorg ervoor dat je alle aanbieders goed vergelijkt, er zit namelijk veel verschil tussen alle begrafenisverzekeringen.

begrafenisverzekeringen kosten
begrafenisverzekering kosten aftrekbaar

Kosten begrafenisverzekering aftrekbaar?

Een andere veelgestelde vraag is of de kosten van de begrafenisverzekering aftrekbaar zijn. We doelen op fiscale aftrekken voor bij de belastingaangifte. Helaas is dit niet mogelijk. Sins 1 januari 2009 is het niet meer mogelijk om de kosten van een begrafenisverzekering af te trekken.

Andere aftrekposten met een begrafenisverzekering

Er zijn misschien wel andere aftrekposten waar u fiscaal van gebruik kunt maken. We hebben hieronder enkele aftrekposten opgesomd:

  • Kies voor een koopsom begrafenisverzekering: je zult het gehele bedrag in één keer moeten voldoen.
  • Kiest u voor een begrafenisdeposito dan kun meerdere keren een groot bedrag storten op een geblokkeerde rekening.  Op deze rekening geldt een hogere rente dan een standaard spaarrekening.

Wellicht vindt u dit ook interessant

Hieronder vindt u enkele artikelen die speciaal gericht zijn op begrafenisverzekeringen

Begin nu met het vergelijken van een begrafenisverzekering

Beoordeel nu!
Laatst geüpdatet op