Unive overlijdensrisicoverzekering vergelijken in 2020? | Lees er alles over & kom erachter hoe je deze kan afsluiten!

Ooit op een dag komt de dag dat we heengaan en een Unive levensverzekering nodig hebben, en natuurlijk is dit geen fijne gedachte om er steeds aan te denken. Toch is het belangrijk om voorbereid te zijn. Je weet maar nooit in welke staat jij het leven verlaat.

Verhalen te over van mensen die in de bloei van hun leven zaten en door bijvoorbeeld een tragisch ongeval het leven gelaten hebben. Het is ook maar net in welke levensfase je zit, wanneer je al de verantwoordelijkheid over kinderen draagt dan is het natuurlijk fijn wanneer je ze in een goede staat achterlaat.

Goed betekent in deze context dat ze niet abrupt dakloos worden of achteruitgaan in het opgebouwde welvaartsniveau. Het overlijden van een dierbare is namelijk als erg genoeg en de ellende die er als gevolg overblijft is iets wat je niet graag wil. Met een overlijdensrisicoverzekering Unive zorg je ervoor dat je je nabestaanden financieel verzorgd achterlaat.

Waarom een Unive overlijdensrisicoverzekering afsluiten

Ten eerste kan de bank eisen dat je een Unive overlijdensrisicoverzekering afsluit om de risico’s voor de hypotheek in te dekken. Zelfs al heb je de hypotheek al afgelost, dan nog is een levensverzekering die na overlijden uitkeert een zinnige investering.

De kinderen kunnen dan bijvoorbeeld hun studiekosten ermee betalen of de vaste lasten. Deze vaste lasten betaal je niet permanent met de uitkering van een overlijdensrisicoverzekering, maar het is wel een goede buffer in de overbruggingsperiode.

  • Zie het als een extra kredietlijn, waar je geen rente over verschuldigd bent.
  • De nabestaanden hebben dan een tijdelijke inkomstenbron, waarmee ze tijd kopen om de financiële zaken te herstructureren. Zo kunnen ze kijken naar het uitgavenpatroon of een baan zoeken, want gemiddeld duurt het 1 à 2 maanden voordat iemand een nieuwe baan heeft.

Natuurlijk ligt dit ook aan de economische situatie op dat moment, je huidige kwalificaties en vooral welwillendheid. Toch zorgt het voor een stukje vrijheid wanneer je weet dat je niet elke baan hoeft aan te pakken om het hoofd boven water te houden. Je kan een Unive levensverzekering ook gebruiken om bijvoorbeeld het inkomen aan te vullen of er leuke dingen mee doen.

Unive Levensverzekering modulair en op maat

De kracht van Univé zit hem in de veelzijdigheid van de keuzes die je kunt maken. Zij vinden dat een Unive levensverzekering altijd maatwerk moet zijn. Daarom kun je de polis ook voor twee personen tegelijk afsluiten, je kan je kinderen tot 18-jaar oud meeverzekeren en er is een premievrijstelling wanneer je arbeidsongeschikt raakt.

De optie om voor twee personen te verzekeren is vooral slim, wanneer wij kijken naar de huidige ontwikkelingen. Denk aan de versobering van de sociale voorziening, zoals de Anw (Algemene nabestaandenwet). 

  • Ook kun je de Unive overlijdensrisicoverzekering koppelen aan je hypotheek, zodat na je overlijden de hypotheek afgelost kan worden zonder hoofdpijn of gedoe. Het grote verschil ten opzichte van andere verzekeringen is dat wanneer je arbeidsongeschikt wordt en in het bijzonder voor 80% dat je dan geen premie meer hoeft te betalen.
  • Wanneer je tussen de 45% – 80% arbeidsongeschikt bent, dan gaat de premie met 50% omlaag. Natuurlijk is het niet leuk om arbeidsongeschikt te zijn, maar het is dan weer wel coulant van Univé dat je er dan rekening wordt gehouden met de premie.

Unive overlijdensrisicoverzekering berekenen en afsluiten

Het Unive overlijdensrisicoverzekering berekenen voor jezelf is altijd verstandig om te doen. Je kunt er vervolgens al dan niet voor kiezen voor een Unive overlijdensrisicoverzekering afsluiten. Je kunt er ook altijd voor kiezen eerst contact op te nemen met een van de adviseurs voor een Unive overlijdensrisicoverzekering.

De Unive Levensverzekering onderscheidt zich op dit gebied echt van andere verzekeraars. Unive doet dit bewust omdat iedereen anders is. Op deze manier kan Unive aan iedereen maatwerk bieden als het gaat om overlijdensrisicoverzekering Unive. Een 20-jarige heeft een andersoortige levensverzekering nodig dan bijvoorbeeld iemand van 40-jaar.

Overlijdensrisicoverzekering Unive contact

Heb je een vraag over je overlijdensrisicoverzekering Univé dan kun je via de telefoon, WhatsApp, chat of website contact opnemen. Je kunt ook altijd per post een brief sturen aan Unive levensverzekering.

Wil je nu direct weten of je huidige Unive overlijdensrisicoverzekering wel de beste deal is op basis van je huidige situatie. Maar gelijk gebruik van onze vergelijker op deze pagina. Hier zie je ook de andere aanbieders en de verschillende premies. Zo weet je zeker dat je een verzekering afsluit voor de beste deal.

Waardering

8.5 / 10

★★★★★ 

Verzekerd Bedrag

100.000,-

Kinder dekking?

Ja

Maandelijkse premie

€ 6,91

Premielooptijd van 20 jaar

€ 10,50 eenmalige kosten

Verzekeringsvorm: gelijkblijvend

Waardering

8.5 / 10

★ ★★★★

Verzekerd Bedrag

€ 100.000,-

Kinder dekking?

Nee

Maandelijkse premie

€ 7,20

✓ Premielooptijd van 20 jaar

€ 69,00 eenmalige kosten

✓ Verzekeringsvorm: gelijkblijvend

  • Premies die hierboven zijn weergegeven zijn berekend met de volgende geboortedatum: 01-01-1983 (36 jaar), niet-roker.
  • Laatste keer gecontroleerd: 10-05-2020
Laatst geüpdatet op