Wil jij alles te weten komen over een begrafenis verzekeren bij DELA? Lees dan de gids over de DELA begrafenisverzekering in 2020 en kijk of deze partij bij je past.

DELA begrafenisverzekering vinden in 2020

Als je op zoek bent naar een manier om je begrafenis te verzekeren kom je al snel uit bij de DELA begrafenisverzekering. Dat is ook niet zo gek want DELA is al jaren een van de grootste aanbieders van begrafenispolissen in Nederland. Als je kiest voor een begrafenisplan van DELA heb je de beschikking over alle diensten en producten die je nodig hebt om een waardige begrafenis te realiseren.

Door te kiezen voor DELA heb je de keuze uit een breed aanbod aan oplossingen en het is voor iedereen mogelijk om een geschikte polis te vinden. Daarnaast zijn er in iedere prijsklasse oplossingen te vinden tegen een scherpe premie.

Wil je meer informatie inwinnen over alle mogelijk dienstverlening van DELA? Lees dan snel verder als je alles te weten wil komen over de werkwijze van DELA en hoe je je begrafenis precies kunt verzekeren.

Kwaliteit, rust en scherpe premies

Als je de keuze maakt voor DELA weet je helemaal zeker dat de gehele begrafenis volledig wordt verzorgd zoals dat vooraf is afgesproken. Daardoor heb je als nabestaande weinig tot geen zorgen over het regelen van alle zaken rondom de begrafenis. Deze periode is natuurlijk al zwaar genoeg en het is wel zo prettig als een begrafenisverzekeraar je goed kan ondersteunen om de juiste keuzes te maken.

De DELA begrafenispolissen maakt het mogelijk om gebruik te maken van begrafenisondernemers die beschikken over jarenlange ervaring in de markt waardoor je je als nabestaande kan focussen op het verwerken van het verdriet. Door deze ervaring heb je de beschikking over zekerheid in moeilijke tijden en kun je een rustige rouwperiode tegemoet gaan.

Snelle tips voor tijdens het onderzoeken

 • Je kunt bij DELA beschikken over praktische hulp en een unieke manier van werken die in het teken staat van de nabestaanden.
 • Het verzekerde bedrag bij een DELA begrafenisverzekering groeit mee met de prijsstijgingen, dat betekent dat je premie jaarlijks netjes word geïndexeerd.
 • Je kunt bij DELA beschikken over korting en winstdeling omdat je lid wordt van de coöperatie

Verschillende mogelijkheden beschikbaar

Om voor iedereen de maximale dienstverlening te leveren kun je bij DELA kiezen uit een aantal verschillende begrafenispakketten. Al deze pakketten zijn specifiek gericht op een aantal standaard wensen en behoeften die veel klanten van DELA hebben. Zo heb je de keuze uit een basispakket, een pakket met extra opties en is het mogelijk om te kiezen voor een koopsom begrafenisverzekering.

Het ligt er dus maar net aan waar je behoefte aan hebt. Wil je bijvoorbeeld veel keuzevrijheid behouden? Dan is het aan te raden om voor een flexibel pakket te gaan, wil je gemak? Dan kun je beter voor het basispakket gaan.

Ook zien we regelmatig dat mensen graag een begrafenis in het buitenland willen organiseren of dat ze zeer specifieke wensen hebben bij het organiseren van de begrafenis. Op dat moment raden we vaak aan om voor een begrafenisplan in geld af te sluiten omdat je dan helemaal zelf de regie hebt over waar het budget precies naar toe gaat.

Basis of Plus pakket

Als je kiest voor het basis of plus pakket van DELA heb je te maken met een uitkering in producten of diensten. Als je kiest voor zo’n verzekering van DELA zijn de onderstaande producten en diensten voor uw begrafenis of crematie gedekt. Een hoop voordelen al zeg ik het zelf.

 • De begrafenisverzorger voor begeleiding voor en na een overlijden
 • De laatste verzorging van de overledene
 • De kist voor de overledene
 • Het vervoer naar het mortuarium van de overledene
 • Vervoer van de afscheidsplaats naar het begrafeniscentrum
 • De opbaring van de overledene
 • De volgauto
 • Condoleanceboek en het bewijs van overlijden
 • De dragers van de kist
 • Luxe rouwkaarten en bedankjes inclusief postzegels

Koopsompolis

Ook kun je nog kiezen voor een DELA koopsompolis, je kunt dan in een keer een bedrag storten voor de dekking van je begrafenis. Als je kiest voor de koopsompolis betaal je dus geen maandelijkse premie maar stort je het volledige bedrag eenmalig naar de begrafenisverzekeraar toe. Dit is vooral voordelig voor mensen die wat vermogen hebben en het geld niet perse nodig hebben.

 • Dit is een van de meest voordelige manieren van verzekeren omdat je een korting ontvangt en gebruik maakt van de winstdelingsregeling van DELA. Als je kiest voor een koopsompolis maak je namelijk onderdeel uit van de grote portefeuille van DELA.
 • Elk jaar wordt er door de begrafenisverzekeraar opnieuw gekeken naar het jaarlijkse resultaat van deze portefeuille om de winst op te maken.
 • Is het resultaat dat jaar gestegen? Dan zal het verzekerde bedrag ook omhoog gaan waardoor je rendement behaalt op het bedrag dat je gestort hebt. Over het algemeen is de uitkering dan hoger als het bedrag dat je hebt ingelegd

Korting ontvangen

Ook is het mogelijk om korting te krijgen als je DELA de volledige begrafenis laat organiseren. Doorgaans krijg je dan een flinke korting van maximaal € 400,-.

De nabestaanden of levensgezel kunnen hier vooraf naar informeren om een goed beeld te krijgen van alle mogelijkheden. Deze korting is wel afhankelijk van het type DELA begrafenisverzekering dat is afgesloten dus zorg er voor dat je hier vooraf of tijdig naar informeert.

KKV keurmerk

DELA beschikt daarnaast over het bekende KKV keurmerk. Dit keurmerk wordt afgegeven aan verzekeraars die klantgericht verzekeren, dat betekent dat alle wensen die jij als nabestaande hebt volledig centraal staan bij de dienstverlening. Als je kiest voor een verzekeraar die over dit keurmerk beschikt kunt je er zeker van zijn dat er goede kwaliteit zorg wordt geleverd.

Deposito

Het is ook mogelijk om op een andere manier te sparen bij DELA door gebruik te maken van het depositofonds. Dit wordt voornamelijk gedaan voor senioren die op latere leeftijd nog een DELA begrafenisverzekering willen afsluiten.

Hoe gaat het in zijn werk?

Het werkt als volgt, je stort minimaal 3500 euro op het depositofonds en daar staat dan jaarlijks een rendement van minimaal 3% tot 6% tegenover. Dat is over het algemeen hoger als op een spaarrekening en voor veel senioren een goede oplossing omdat ze niet altijd meer worden toegelaten tot de polissen van DELA.

 • Je sluit op dat moment eigenlijk geen verzekering af maar beschikt over een soort spaarrekening waarbij het geld vrijkomt bij overlijden. Je kunt op ieder moment geld bijstorten op dit deposito om er zeker van te zijn dat de dekking afdoende is voor de uitvaart.

Herinneringsbijeenkomsten

DELA organiseert ook verschillende malen per jaar herinneringsbijeenkomsten voor de nabestaanden van de overledene. Tijdens deze bijeenkomsten worden herinneringen van de overledene opgehaald en dit heeft als doel om troost te vinden als mensen nog in het rouwtraject zitten. Iedereen die een dierbare heeft verloren is welkom bij de herinneringsbijeenkomsten van DELA.

Wil je weten wat de kosten zijn van een begrafenis of een goed beeld hebben van de DELA begrafenisverzekering? Gebruik dan de handige kostencalculator op onze eigen website of ga naar de website van DELA om de juiste informatie te verkrijgen. Als je de wensen van je begrafenis goed in kaart hebt gebracht kun je een goede berekening maken over de premie en totale kosten van de begrafenis.

Bekijk hier de Dela begrafenisverzekering

Waardering

9,6 / 10

★★★★★ 

Dienstpakket + geld bedrag

Combinatie verzekering t.w.v. € 9.000

Verdeling verzekerd bedrag

Vrij te besteden bedrag is € 3.000,-, hiermee kan je gedeeltelijk zelf bepalen hoe je uitvaart er uit komt te zien. Naast dit vrij te besteden bedrag kies je voor een dienstenpakket t.w.v. €6.000,-. Bereken simpel jouw premie voor een hoger of lager verzekerd bedrag door te klikken op de oranje knop.

Kinderen gratis?

Nee

Maandelijkse premie

€ 8,58

 Voordelige combinatie uitvaartverzekering

Premie is excl. eenmalige distrubitie- en polis kosten van €16,70 

Waardevaste premie

Waardering

8.6 / 10

★ ★★★★

Verzekerd Bedrag

€ 8.000

Kinderen gratis?

tot 21 jaar

Maandelijkse premie

€ 9,98

✓ Premielooptijd tot 85 jaar

✓ 10% extra budget bij Yarden uitvaartzorg

✓ Wensen tijdens looptijd aanpasbaar

Waardering

8.7 / 10

★★★★★ 

Uitvaartverzorger + geld bedrag

Combinatie verzekering t.w.v. € 9.000

Verdeling verzekerd bedrag

Vrij te besteden bedrag €7.000,-. De overige €2.000,- is gereserveerd voor een Monuta uitvaartverzorger. Voor een hoger of lager verzekerd bedrag raden we het je aan om gratis je persoonlijke premie te berekenen, druk op bekijken en wordt direct doorgestuurd naar de premie berekenaar.

Kinderen gratis?

tot 18 jaar

Maandelijkse premie

€ 10,57

✓ Combinatie uitvaartverzekering met hoge kwaliteit service

Premie is incl. distrubitiekosten van €64,00

Waardevaste premie

Waardering

8,9 / 10

★★★★ 

Geld bedrag

Kapitaal verzekering t.w.v. € 9.000

Verdeling verzekerd bedrag

De gemiddelde uitvaartkosten liggen onder nabij de €9.000,-. Met PCuitvaart spaar je en ontvang je 1% rente.

Kinderen gratis?

tot 18 jaar

Maandelijkse premie

€ 14,08

Niet online afsluitbaar

Waardering

0 / 10

★★

Verzekerd Bedrag

€ 9.000

Verdeling verzekerd bedrag

Combinatie verzekering waarbij een deel van het verzekerde bedrag wordt uitgekeerd in geld en het andere deel in diensten.

Kinderen gratis?

Nee

Maandelijkse premie

€ 17,24

Niet online afsluitbaar

Waardering

0 / 10

★★

Verzekerd Bedrag

€ 9.000

Verdeling verzekerd bedrag

Combinatie verzekering waarbij een deel van het verzekerde bedrag wordt uitgekeerd in geld en het andere deel in diensten.

Kinderen gratis?

Nee

Maandelijkse premie

€ 13,51

Niet online afsluitbaar

 • Deze vergelijking is tot stand gekomen via de volgende persoonlijke gegevens: geboortedatum 01-05-1995 (25 jaar), geen partner & kinderen, niet roker.
 • Klantwaardering is vastgesteld aan de hand van gepubliceerde klantbeoordeling op de website van de aanbieder. 
 • Betaalduur/looptijd: de gehele levensduur.
 • Laatste keer gecontroleerd: 31-05-2021
Laatst geüpdatet op