Overlijdensrisicoverzekering oversluiten & direct profiteren van betere premies? Kom er NU achter!

Een overlijdensrisicoverzekering oversluiten, misschien heb je er op de televisie of social media al ooit eens over gelezen en als je deze kanalen mag geloven dan kun je hiermee flinke voordelen behalen. Dit is ook wel waar, want veel mensen kunnen voordeel halen wanneer ze hun overlijdensrisicoverzekering oversluiten.

Doordat premies door de jaren heen veranderen kan het in sommige gevallen zeer voordelig zijn om te kiezen voor een overstap naar een andere overlijdensrisicoverzekering. Lees snel verder als je er meer over te weten wilt komen over oversluiten overlijdensrisicoverzekering.

Oversluiten overlijdensrisicoverzekering mogelijk met iedere variant?

Voordat je kunt kijken naar de oversluit mogelijkheden is het belangrijk om vast te stellen van welk soort overlijdensrisicoverzekering je gebruik maakt. Heb je bijvoorbeeld een overlijdensrisicoverzekering waarbij je iedere maand premie betaalt? Dan maak je hoogstwaarschijnlijk gebruik van een losse verzekering. Hierdoor is het vaak mogelijk om over te sluiten zonder problemen.

Het kan ook zomaar zijn dat je iedere maand een inleg betaalt, waarvan de premie die je moet betalen wordt ingehouden. Dan kan het zo zijn dat je een overlijdensrisicoverzekering hebt afgesloten die is gekoppeld aan een spaarfonds of beleggingsfonds.

Is dit het geval, dan wordt oversluiten vaak al een stukje lastiger, zo moet je allereerst de polis voor een spaar of beleggingsfonds stopzetten en vervolgens kijken naar een andere mogelijkheid.

Overlijdensrisicoverzekering gekoppeld aan hypotheek oversluiten?

Tegenwoordig komt het ook vaak voor dat de bank het hebben van een overlijdensrisicoverzekering verplicht stelt als je een hypotheek gaat afsluiten. De overlijdensrisicoverzekering wordt vervolgens gekoppeld aan je hypotheek, dit betekent dat bij overlijden het uitgekeerde geld direct naar de bank wordt overgemaakt.

Blijft er geld over van de betaalde hypotheek, dan gaat de rest van het geld naar de nabestaanden van de overledene. Het is niet mogelijk om een verpande overlijdensrisicoverzekering over te sluiten. Overlijdensrisicoverzekering oversluiten hypotheek is dus erg lastig. 

Hoe zit het met de premie spaarpot als je gaat oversluiten?

Als je graag gebruik wilt maken van een andere overlijdensrisicoverzekering en dus wilt oversluiten, dan is het belangrijk om erachter te komen of je de premie spaarpot terug krijgt. Het komt namelijk vaak voor dat er teveel premie in het begin van de looptijd wordt betaalt, dit wordt naarmate de leeftijd van de verzekerde toeneemt gestopt in een premie spaarpot.

In sommige gevallen houdt de verzekeraar deze spaarpot zelf en ben jij dus je geld kwijt. Ook kan het voorkomen als het opgebouwde kapitaal bedrag onder de € 5.000 is geëindigd, vaak kiezen de verzekeraars er dan voor om de premie te houden.

Let je hier niet op dan kan het alsnog goed zijn dat je geld misloopt en dan heeft het voordeel van het oversluiten geen effect meer en zul je hier niks van merken.

Waar op letten met oversluiten overlijdensrisicoverzekering?

Er zijn nog meer zaken waar je rekening mee moet houden als je gaat kijken naar de oversluit mogelijkheden, dit is belangrijk om uiteindelijk te kunnen bepalen of het geld oplevert om naar een andere verzekeraar te gaan.

  • Kijk dus allereerst welk soort overlijdensrisicoverzekering je hebt voordat je daadwerkelijk gaat oversluiten, dit is bij sommige varianten zoals hierboven beschreven namelijk niet mogelijk.
  • Bekijk goed de algemene voorwaarden om erachter te komen of de premie spaarpot wordt teruggestort bij een overstap naar een andere verzekeraar.
  • Zeg nooit een oude overlijdensrisicoverzekering op voordat je daadwerkelijk een nieuwe hebt afgesloten. Doe je dit niet dan kan dit gemene gevolgen met zich meenemen.
  • Zorg er altijd voor dat je goed onderzoek doet naar de dekking van de door jouw nieuw gekozen overlijdensrisicoverzekering, zo komen jouw nabestaanden bij een overlijden niet voor verrassingen te staan. Je hebt een lineair dalende overlijdensrisicoverzekering, gelijkblijvende overlijdensrisicoverzekering of een annuïtair dalende overlijdensrisicoverzekering waaruit je kunt kiezen. 
  • Bekijk de mogelijkheden om met je partner samen een overlijdensrisicoverzekering af te sluiten.

Het is nogmaals van groot belang dat je eerst goed onderzoekt doet voordat je besluit om over te stappen naar een andere verzekeraar, soms kan dit namelijk nadelige financiële gevolgen hebben.

Oversluit mogelijkheden met elkaar vergelijken in 2020

Waardering

8.5 / 10

★★★★★ 

Verzekerd Bedrag

100.000,-

Kinder dekking?

Ja

Maandelijkse premie

€ 6,91

Premielooptijd van 20 jaar

€ 10,50 eenmalige kosten

Verzekeringsvorm: gelijkblijvend

Waardering

8.5 / 10

★ ★★★★

Verzekerd Bedrag

€ 100.000,-

Kinder dekking?

Nee

Maandelijkse premie

€ 7,20

✓ Premielooptijd van 20 jaar

€ 69,00 eenmalige kosten

✓ Verzekeringsvorm: gelijkblijvend

  • Premies die hierboven zijn weergegeven zijn berekend met de volgende geboortedatum: 01-01-1983 (36 jaar), niet-roker.
  • Laatste keer gecontroleerd: 10-05-2020
Laatst geüpdatet op