Wanneer wordt een overlijdensrisicoverzekering geweigerd? | Bekijk hier wat de reden kan zijn van weigering!

Een overlijdensrisicoverzekering geweigerd, wat nu? Het kan wel eens gebeuren dat een verzekeraar de overlijdensrisicoverzekering weigert, wordt in dit geval niet te bang, u kunt zeer waarschijnlijk bij een andere verzekeraar terecht waar u wel verzekert wordt. Uiteraard is dit geen prettige situatie waar u in terecht bent gekomen.

Wij willen u graag helpen en daarom geven wij in dit artikel meer informatie met betrekking tot de verschillende redenen voor afwijzing van een overlijdensrisicoverzekering. Ook geven wij meer algemene informatie met betrekking tot de weigering van de overlijdensrisicoverzekering. Zo weet u na het lezen van dit artikel precies wat u kunt doen op het moment dat u in deze situatie terecht komt. Direct benieuwd naar de mogelijkheden en de overlijdensrisicoverzekering aanbieders vergelijken? Neem snel een kijkje en druk op de link.

Redenen afwijzing overlijdensrisicoverzekering

De meeste verzekeraars maken gebruik van drie tot vier verschillende redenen waarom zij uw overlijdensrisicoverzekering kunnen weigeren. Ook het oversluiten van de overlijdensrisicoverzekering kan worden geweigerd. Wij hebben voor u de vier verschillende redenen van weigering die het vaakst voorkomen op een rijtje gezet:

Medische redenen

Op het moment dat u ziek of ongezond bent en duidelijk is geworden dat u niet lang meer te leven heeft, heeft de verzekeraar helaas niets meer met u van doen. De verzekeraar gaat namelijk geen sterfgevallen verzekeren. Verzekeraars maken daarom ook gebruik van een gezondheidscheck, zo is de verzekeraar ‘verzekert’ dat er voldoende premie ontvangen zal worden. Na het uitvoeren van deze check kan de verzekeraar er dus voor kiezen om u te weigeren als klant.

Dit kan bijvoorbeeld zijn omdat er hartfalen geconstateerd zijn of als blijkt dat er sprake is van hersentumoren, ook diabetes en de overlijdensrisicoverzekering zijn geen ideale combinatie. Deze medische vragen bepalen uiteindelijk wat uw gezondheidstoestand is, des te hoger deze is, des te groter de kans is dat u een overlijdensrisicoverzekering kunt afsluiten.

Op het moment dat de verzekeraar er achter komt, na afsluiting van de verzekering, dat de gezondheidsverklaring niet naar waarheid is ingevuld, kunnen zij de premie flink verhogen of alsnog de verzekering weigeren, in het ergste geval wordt er ook geen uitkering van de levensverzekering uitgevoerd.. Vul deze medische vragen dus altijd naar waarheid in.

De verzekeraar kan er achter komen of u de waarheid heeft vertelt door het uitvoeren van een medische keuring of door u verplicht een bezoek te laten doen bij uw huisarts. Het is ook van belang of u rookt of chronisch ziek bent, dit zal namelijk resulteren in hogere premiekosten. Goed om te weten is dat ex-rokers voortaan profiteren van lagere premies.

Veel reizen

op het moment dat u veel reizen maakt naar verre, exotische landen kan een verzekeraar er voor kiezen om u als klant te weigeren. Het risico is namelijk veel groter dat u komt te overlijden in het buitenland, ook is de kans op het krijgen van ziekte zoals Malaria of Polio een stuk groter als u veel naar verre landen reist.

De verzekeraar heeft op zo’n moment te weinig zekerheid, u vormt een te groot risico doordat de kans groter is dat u blootgesteld wordt aan ziektes die in Nederland niet voorkomen.

Beroep en/of hobby

Als u een gevaarlijk stuntberoep heeft of als hobby een verzameling giftige spinnen in huis heeft, kunt u geweigerd worden door een verzekeraar. Veel voorkomende beroepen die een te groot risico vormen zijn bijvoorbeeld parachutisten of duikers. De verzekeraar heeft in dit geval het recht om u als klant te weigeren.

Laatste wensen

U kunt ook geweigerd worden door een verzekeraar op basis van uw wensen. Een voorbeeld hiervan is bijvoorbeeld de leeftijd, als u verzekert wilt worden tot 85 jaar en de verzekeraar gaat maar tot 80 jaar, dan kunt u geweigerd worden.

Op het moment dat u een hogere netto uitkering ORV wilt aan uw nabestaande dan dat de verzekeraar toelaat, kan het zijn dat verzekeraar u weigert, u mag echter in dit geval zelf ook de verzekeraar weigeren. U heeft altijd het recht om een verzekeraar te weigeren op basis van uw wensen, u kunt dus opzoek naar de verzekeraar die het best bij uw situatie past.

Hoogte bedrag overlijdensrisicoverzekering

Zoals u ondertussen weet is een verzekering voor het overlijden van een persoon de overlijdensrisicoverzekering. Er zijn diverse verzekeraars die verschillende verzekeringen aanbieden op dit gebied, de keuze is helemaal aan u. Houdt rekening bij het maken van uw keuze met het bedrag dat u wilt nalaten aan uw nabestaande.

Vaak is een indicatie in overleg met de verzekeraar voldoende, het verschilt namelijk per persoon wat degene aan geld kan missen. U kunt er zelf voor kiezen of u de nabestaande in één keer een volledig bedrag wilt nalaten of dat u maandelijks een bedrag nalaat. Zo’n maandelijkse bijdrage kan bijvoorbeeld van pas komen als één van de twee partners komt te overlijden, er is op dat moment namelijk nog maar één iemand met inkomen. Op zo’n moment kan een maandelijkse bijdrage beter zijn dan eenmalig een flink bedrag.

Wij hopen dat we u voldoende informatie gegeven hebben met betrekking tot een overlijdensrisicoverzekering. U heeft antwoord gekregen op de vraag: wanneer wordt een overlijdensrisicoverzekering geweigerd? Ook weet u nu wat u te doen staat op het moment dat een verzekeraar uw overlijdensrisicoverzekering niet meer accepteert, er blijven gelukkig nog voldoende andere verzekeraars over die u mogelijk wel willen verzekeren.

Waardering

8.5 / 10

★★★★★ 

Verzekerd Bedrag

100.000,-

Kinder dekking?

Ja

Maandelijkse premie

€ 6,91

Premielooptijd van 20 jaar

€ 10,50 eenmalige kosten

Verzekeringsvorm: gelijkblijvend

Waardering

8.5 / 10

★ ★★★★

Verzekerd Bedrag

€ 100.000,-

Kinder dekking?

Nee

Maandelijkse premie

€ 7,20

✓ Premielooptijd van 20 jaar

€ 69,00 eenmalige kosten

✓ Verzekeringsvorm: gelijkblijvend

  • Premies die hierboven zijn weergegeven zijn berekend met de volgende geboortedatum: 01-01-1983 (36 jaar), niet-roker.
  • Laatste keer gecontroleerd: 10-05-2020
Laatst geüpdatet op