OP ZOEK NAAR DE GOEDKOOPSTE UITVAARTVERZEKERING

De goedkoopste uitvaartverzekering, daar waar een uitvaart al een vervelende gedachte is moet er ook nog nagedacht worden over alle kosten die komen kijken bij een overlijden. In dit artikel helpen we je om de beste keuze te maken in de zoektocht naar de goedkoopste uitvaartverzekering. Een overlijden is altijd een trieste gebeurtenis.

Naast het feit dat de nabestaanden tijd moeten hebben om te rouwen, is het tegelijkertijd ook een heel drukke en hectische tijd. Er moet namelijk van alles geregeld worden rondom de begrafenis of crematie. Gelukkig is er de begrafenisondernemer die de nabestaanden veel werk uit handen kan nemen en overal, tot aan de kleinste details denkt.

Lees verder als je echt alles wil weten over de factoren die meespelen bij de maandelijkse premie. Wil u het gemakkelijk doen? Begin dan snel met eenvoudig uitvaartpolissen vergelijken.

Start nu met vergelijken en geniet van de voordeligste premies van een uitvaartverzekering.

Op 1 centrale plaats uitvaartverzekeringen vergelijken

Betaal minder premie voor je uitvaartverzekering

Volledig onafhankelijk alle aanbieders vergelijken

Denk bijvoorbeeld aan een begrafenisondernemer, en de kosten die daar bij komen kijken

Alleen kan je zomaar een willekeurige begrafenisondernemer bellen en wat kost dat? Vaak hangt dat af of de overledene een uitvaartverzekering heeft afgesloten. In de meeste gevallen bel je dan de verzekeraar die ervoor zorgt dat de begrafenisondernemer langskomt.

Laat nabestaanden niet voor onverwachte verassingen staan

Het is dus van belang, dat als je je nabestaanden niet voor verrassingen wilt plaatsen na je overlijden, je een uitvaartverzekering afsluit en ook aan iemand laat weten waar je de verzekering hebt. Het is dan na je overlijden één telefoontje naar de verzekeringsmaatschappij wat er voor zorgt dat veel werk uit handen van de nabestaanden worden genomen.

goedkope uitvaartverzekering
goedkoopste uitvaartverzekering

Begraven of cremeren? Hoe regel ik dit met een goedkope  uitvaartverzekering?

Als je een verzekering wilt afsluiten is natuurlijk de eerste vraag: waar vind ik de goedkoopste uitvaartverzekering? Een logische vraag, want een dergelijke verzekering betaal je vaak voor vele jaren, maar toch kan je niet zomaar één bepaalde verzekering tot de goedkoopste uitvaartverzekering bombarderen, want het hangt van allerlei factoren af.

Er zit al een aardig verschil in kosten, dus ook in je uitvaartverzekeringspremie

De eerste vraag die je moet gaan beantwoorden is of je begraven of gecremeerd wilt worden. Daar zit namelijk al een enorm prijsverschil tussen. Cremeren is standaard altijd goedkoper dan begraven. Dat komt omdat er bij een begrafenis meer kosten zijn, zoals het huren of kopen van een graf en eventueel een steen of grafmonument.

Denk ook nog aan de grafrechten

Daarbij rekenen gemeentes grafrechten, wat per gemeente enorm kan verschillen en als je in een duurdere gemeente woont ook enorm kan oplopen. Kies je dus voor cremeren, dan zal je verzekering sowieso al tot een goedkopere behoren. 

Natura- of kapitaalverzekering?

Van belang is om een keuze te maken of je een natura- of kapitaal uitvaartverzekering wilt. Met een natura verzekering verzeker je de geleverde diensten. In de meeste gevallen zullen dit diensten zijn die de verzekeringsmaatschappij zelf aanbiedt, omdat de meeste verzekeraars ook een uitvaartonderneming zijn.

De voordelen van een natura uitvaartverzekering

Het voordeel hiervan is dat je vaak kunt kiezen wat voor diensten je gedekt wilt hebben. Hiermee kan je je verzekering goedkoper maken. Over het algemeen zitten er heel wat voordelen aan het afsluiten van een uitvaartverzekering.

Maar als je jezelf volledig dekt, dan heb je de zekerheid dat je nabestaanden geen zorgen over het regelen van je uitvaart hoeven te hebben. Een kapitaalverzekering daarentegen verzekert een bepaald bedrag.

Bij overlijden wordt er een bedrag uitgekeerd door de uitvaartverzekeraar

Bij je overlijden, zal er dan een bedrag worden uitgekeerd, waar dan de diensten mee gekocht moeten worden. In principe hebben de nabestaanden dan de vrijheid om te kiezen voor een bepaalde uitvaartondernemer en nabestaanden zouden kunnen bezuinigen op bepaalde diensten, zodat men nog een bedrag kan overhouden.

Bij een naturaverzekering zullen nabestaanden hooguit een eindafrekening krijgen, met eventueel alleen een te betalen bedrag voor afgenomen diensten die niet gedekt waren. Bij een kapitaalverzekering zullen nabestaanden van de uitvaartonderneming een volledige nota ontvangen.

voordeligste uitvaartverzekering
voordeligste uitvaart verzekering

Het verzekerde bedrag

Of je nu voor een naturaverzekering of een kapitaalverzekering gaat, vaak moet je kiezen tot welke hoogte van bedrag je verzekerd wilt zijn. Vaak biedt een maatschappij een keuze uit ‘pakketten’ zodat je vaak een keuze uit ongeveer drie vaste bedragen hebt met verschillende premieverschillen.

Wil je de goedkoopste uitvaartverzekering, dan kan je kiezen voor het laagste bedrag, maar dan moet je zelf niet teveel te wensen hebben voor je uitvaart. Soms kan je kiezen uit een bepaald standaard bedrag en kan je er enkele opties aan toevoegen die voor jou van belang zijn en opties, die je juist niet belangrijk vindt weg kunt laten.

Het is dus altijd zeer belangrijk precies na te gaan, vooral bij een naturaverzekering, wat voor diensten er onder het verzekerde bedrag vallen. Ook bij een kapitaalverzekering moet je de kosten voor de geleverde diensten kunnen inschatten, opdat je niet voor een te laag bedrag verzekerd bent en je nabestaanden jouw wensen niet volledig kunnen uitvoeren. Je uitvaartverzekering aanpassen of uitbreiden kan nog wel eens lastig zijn.

Verzekeringsmaatschappijen

Er zijn in Nederland enkele grote maatschappijen die een uitvaartverzekering aanbieden. Deze bedrijven zijn tegelijkertijd ook grote uitvaartondernemingen. Dat is natuurlijk heel handig, vooral als je een naturaverzekering wilt nemen. Dan ben je verzekerd dat de verzekeringsmaatschappij ook de benodigde expertise in huis heeft en je nabestaanden eigenlijk alleen maar de maatschappij hoeven te bellen. Ben je niet blij met je huidige uitvaartverzekeraar? Dan is overstappen van uitvaartverzekering natuurlijk altijd mogelijk, lees u hier wel goed over in!

We zetten de belangrijkste maatschappijen op een rijtje:

Monuta uitvaartverzekering:

Monuta werd in 1923 opgericht. De naam Monuta staat voor Mors Lanua Vitae, oftewel ‘de dood is de poort van het leven’. Monuta heeft ongeveer 1,4 miljoen verzekerden, die gebruik kunnen maken van de uitvaartdiensten die Monuta aanbiedt. Monuta heeft door het hele land diverse uitvaartcentra. Bij Monuta kan je kiezen voor een pakketverzekering of een geldverzekering. De pakketverzekering telt drie opties: Basis, ter waarde van € 7.000,-, Plus, ter waarde van € 8.500,- en Top, ter waarde van € 10.000,-.

Yarden uitvaartverzekering:

Yarden is ontstaan in 2001 uit een fusie van twee uitvaart- en verzekeringsmaatschappijen. Standaard biedt Yarden een naturaverzekering aan ter waarde van € 8.000,- waarbij je dit bedrag zelf mag verdelen in een gedeelte diensten en een gedeelte in geld. Ook de kapitaalverzekering van Yarden staat standaard op € 8.000,-

Dela uitvaartverzekering:

De in 1937 opgerichte Dela staat voor ‘Draagt Elkanders Lasten’. Dela heeft twee naturaverzekeringen met verschillende waardes: Basis, met een waarde van € 6.350,- en Plus ter waarde van € 8.750,- Ook kan je kiezen voor een geldverzekering voor een bedrag die je zelf kan bepalen. Dela is landelijk flink vertegenwoordigd met rouwcentra. 

goedkope uitvaartverzekering vergelijken
goedkope uitvaartverzekeringen

Ardanta uitvaartverzekering:

Bij Ardanta kan je kiezen voor een type uitvaart, zoals eenvoudig, standaard of compleet. Op basis daarvan wordt je bedrag bepaald en waarvoor je dan bent verzekerd. Wil je dus echt een heel eenvoudige begrafenis, dan is het mogelijk om om hier een zeer lage maandpremie te betalen. 

Nuvema uitvaartverzekering: 

Nuvema, is geen uitvaartonderneming. Bij berekening van je premie moet je ook je postcode ingeven. Op basis hiervan komen er twee premiebedragen tevoorschijn voor begraven en één voor cremeren. Erbij vermeldt een lokale uitvaartondernemer, waarmee Nuvema samenwerkt en daardoor een naturaverzekering kan aanbieden. 

Het kiezen van de goedkoopste uitvaartverzekering, hangt af van verschillende factoren en ook van je persoonlijke wensen. Belangrijk is om alle opties goed na te gaan en ook je wensen goed op papier te schrijven. Voor meer informatie over uitvaartverzekeringen in 2018 kun je terecht in onze uitvaartverzekering informatiegids!

Wellicht vindt u dit ook interessant

Hieronder vindt u enkele artikelen die speciaal gericht zijn op uitvaartverzekeringen

Uw partner en een uitvaartverzekering

Het kan natuurlijk zijn dat je aan het kijken bent naar een uitvaartverzekering en dat je jezelf afvraagt: Kan ik dit beter alleen afsluiten of een uitvaartverzekering met mijn partner afsluiten? Om daar goed antwoord op te krijgen helpen we je op weg met een aantal...

Het afkopen van uw uitvaartverzekering

Bent u van plan om binnenkort uw uitvaartverzekering af te kopen, omdat u tot de conclusie bent gekomen dat hij wellicht niet meer bij u past. Een uitvaartverzekering sluit men meestal af voor het leven. U betaalt een vast bedrag elke maand, tot u komt te overlijden...

Een islamitische uitvaartverzekering

Alle culturen en geloven hebben verschillende manier om een laatste eer te bewijzen aan overleden personen. Zo ook binnen de islam, waar het er op een andere manier aan toe gaat dan in Nederland voor de meeste mensen normaal is. Daarom kijken we in dit artikel hoe het...

De Nabestaandenverzekering

Ons overlijden is iets waar we uiteraard niet graag over nadenken. Toch is het nodig om hiervoor bepaalde zaken voor te regelen.U wilt natuurlijk voorkomen dat uw nabestaanden voor onverwachte kosten komen te staan, of ze nog alles moeten regelen in een paar dagen...

Begin nu met het vergelijken van een uitvaartverzekering

Beoordeel nu!
Laatst geüpdatet op