Hoe kun je de goedkoopste uitvaartverzekering vinden? Lees onze gids om er achter te komen waar je allemaal op moet letten om de beste keuze te maken in 2020.

Goedkope uitvaartverzekering vinden in 2020

Een goedkope uitvaartverzekering vinden is gelukkig niet zo moeilijk meer. De uitvaart is natuurlijk vaak een beladen onderwerp en het uitzoeken van kosten die komen kijken bij het overlijden is geen hobby voor veel mensen. Toch kan het erg verstandig zijn om een voordelige uitvaartverzekering te vinden, je sluit de polis namelijk voor een lange periode af waardoor het van belang is dat je een scherpe maandelijkse premie betaalt. Direct meer informatie inwinnen? Bekijk dan onze hoofdpagina om te beginnen met een uitvaartverzekering berekenen

Een persoonlijke kwestie

Toch is het belangrijk om aan te geven dat de uitvaart vaak een erg persoonlijke kwestie is, een uitvaartverzekering goedkoop afsluiten is dus ook voor iedereen anders. Dat komt omdat de premie van een aantal factoren afhankelijk is.

Zo wordt er gekeken naar de leeftijd, de totale verzekerde waarde en de looptijd. Daardoor heeft iedereen een andere maandelijkse premie, het vinden van de goedkoopste uitvaartverzekering is dus een persoonlijke kwestie en afhankelijk van je eigen situatie.

Voordelig? Bekijk alle mogelijkheden eerst goed door

De voordeligste uitvaartverzekering afsluiten kan al tegen een prijs van 3 tot 4 euro per maand. Als je al wat ouder bent kun je er vanuit gaan dat de premie zeker 8 tot 10 euro per maand is. Toch is het slim om niet alleen naar de prijs van een polis te kijken.

De kwaliteit van de polis is namelijk veel belangrijker. Kijk ook naar de verschillende type polissen die beschikbaar zijn. Zo kun je namelijk een natura, kapitaal, combinatie of koopsom uitvaartverzekering afsluiten, ook hier zijn de prijsverschillen soms aanzienlijk.

Eigen wensen bij voordelige uitvaartverzekering

De goedkoopste uitvaartverzekering hangt ook af van de wensen die je zelf hebt. Wil je bijvoorbeeld kiezen voor een begrafenis of crematie? Doorgaans is crematie een stuk goedkoper in vergelijking met een begrafenis. Daarnaast kan het ook nog zijn dat sommige uitvaartverzekeraars betere voorwaarden hebben, ook deze regels spelen een grote rol in de totale dekking van de kosten.

Direct goedkope uitvaartverzekering vergelijken

De eerst stap die je moet zetten is het berekenen van alle uitvaartkosten, daarna kun je beginnen met een goedkope uitvaartverzekering vergelijken om alle mogelijkheden op een rijtje te zetten. Je kunt direct beginnen met vergelijken of onze handige kostentool gebruiken om alles inzichtelijk te maken.

Snelle tips voor tijdens het onderzoeken

  • Kijk niet alleen naar een lage prijs, het is veel slimmer om een polis te kiezen die beschikt over een goede prijs-kwaliteitsverhouding.
  • Zorg er altijd voor dat je verschillende verzekeraars en het type verzekering goed langs elkaar legt tijdens het vergelijken.
  • Over het algemeen kun je het beste kiezen voor een polis met een lage premie en een hoog verzekerd bedrag, kijk ook nog even naar de voorwaarden die gelden.
  • Bekijk onze inhoudsopgave om direct overzicht te hebben in alle belangrijke onderwerpen bij het kiezen van een goedkope uitvaartverzekering in Nederland te vinden.

Hoe de goedkoopste uitvaartverzekering afsluiten?

Zoals we net al besproken hebben zijn er dus een aantal factoren die prijs van een uitvaartverzekering bepalen. Het is dus belangrijk dat je al deze factoren langsgaat om te kijken of je daadwerkelijk een goedkope uitvaartverzekering hebt gevonden.

We raden je nogmaals aan om niet alleen naar de prijs van de polis te kijken, maar vooral rekening te houden met de dekking in combinatie met de maandelijkse premie. Als je alleen op de prijs let kan het zijn dat je een te lage dekking hebt gekozen, daardoor krijg je te maken met onderverzekering en dat kan lelijk uitpakken voor de nabestaanden.

Factor 1: De leeftijd

Als je op zoek bent naar de voordeligste uitvaartverzekering is de eerst factor waar je naar moet kijken je leeftijd. De leeftijd is namelijk de belangrijkste factor in de totale berekening.

Als je jong bent kun je vrij voordelig een polis afsluiten, maar hoe ouder je wordt hoe hoger de maandelijkse premie. Dat komt omdat het risico voor de verzekeraar natuurlijk toeneemt naarmate je ouder wordt. Een persoon van 25 kan nog geen 3 tot 4 euro per maand betalen terwijl iemand van 60 het dubbele voor dezelfde polis betaalt.

Een andere factor die meespeelt is de looptijd, als je jong bent heb je een stuk langer de tijd om de volledige premie te betalen. Een oudere persoon kan in theorie eerder sterven, daardoor loopt de verzekeraar premie mis en de uiteindelijke kosten van de uitvaart zijn op dat moment hoger voor de verzekeraar.

Als je de goedkoopste uitvaartverzekering op de korrel hebt raden we je aan om de voorwaarden goed door te nemen. Soms zijn er wat afwijkingen in bepaalde dekkingen of lijkt een premie erg voordelig terwijl dat helemaal niet zo is door de voorwaarden die gesteld worden. Doorgaans begin je niet snel met een overstap als je een polis gevonden hebt, je kunt het dus maar beter in een keer goed doen.

Factor 2: De looptijd van de polis

De looptijd is de tweede belangrijke factor bij het vinden van de voordeligste uitvaartverzekering. Als je een polis wil gaan afsluiten is het slim om te kijken naar hoe lang je verplicht bent om een premie te betalen.

Doorgaans is het zo geregeld dat je 10,20, of 30 jaar lang premie betaalt. Ook is het mogelijk om levenslang een premie te betalen. De duur of looptijd van de polis bepaalt dus ook voor een groot deel wat de maandelijkse premie van je polis gaat worden.

Het is overigens niet het geval dat je niet meer verzekerd bent als de looptijd van je voordelige uitvaartverzekering is verlopen. De looptijd geeft enkel aan hoe lang je verplicht premie moet betalen aan de verzekeraar.

Factor 3: Een begrafenis of crematie?

Nog een grote factor in de maandelijkse premie is de keuze voor een begrafenis of crematie. Als je de goedkoopste uitvaartverzekering probeert te vinden zul je direct zien dat cremeren vaak de goedkoopste optie is.

Dat komt omdat er bij een begrafenis meer kosten gemaakt moeten worden voor een kist, graf en de grafrechten. Als je het goedkoopste uit wil zijn kun je dus het beste kiezen voor een crematie ten opzichte van een begrafenis.

Factor 4 : De dekking van je polis

Een goedkope uitvaartverzekering vinden is een ding, toch is het nog veel belangrijker om goed te kijken naar de dekking van je polis. Als de premie laag is, maar de dekking niet afdoende om je wensen uit te voeren is het niet verstandig om een goedkope uitvaartverzekering te kiezen.

De dekking is natuurlijk veel belangrijk, als je namelijk een te laag verzekerd bedrag hebt kunnen bepaalde kosten niet gedekt worden door de verzekeraar.

We raden je aan om dus eerst onderzoek te doen naar de kosten van je gewenste uitvaart, daarna kun je goed kijken wel bedrag je moet verzekeren. Als het bedrag niet voldoende verzekerd is loop je het risico dat nabestaanden voor de extra kosten moeten opdraaien.

Factor 5: De goedkope uitvaartverzekering vergelijken

De laatste factor in het vinden van de goedkoopste uitvaartverzekering is de vergelijking. Je wil natuurlijk niet te veel premie betalen als dat niet nodig is. Een ding is zeker, je wil een betaalbare uitvaart die helemaal naar eigen wens verloopt.

Het is dan wel verstandig om een goede vergelijking te maken van alle aanbieders, daardoor krijg je een goed beeld van de voor- en nadelen van een uitvaartverzekering en kun je de verschillende dekkingen goed langs elkaar houden.

Zo kun je bijvoorbeeld kijken of er kinderen gratis worden meeverzekerd, krijg je inzicht in de voordelen van bepaalde polissen en kun je de voorwaarden goed nakijken. Je hebt diverse soorten goedkope uitvaartverzekeringen beschikbaar, al deze polissen hebben verschillende premies en voorwaarden waardoor het belangrijk is om goed onderzoek te doen.

Wat moet er allemaal geregeld worden?

Naast het feit dat de nabestaanden tijd moeten hebben om te rouwen, is het tegelijkertijd ook een heel drukke en hectische tijd. Er moet namelijk van alles geregeld worden rondom de begrafenis of crematie. Gelukkig is er de begrafenisondernemer die de nabestaanden veel werk uit handen kan nemen en overal, tot aan de kleinste details denkt.

Alleen kan je zomaar een willekeurige begrafenisondernemer bellen en wat kost dat? Vaak hangt dat af of de overledene een uitvaartverzekering heeft afgesloten. In de meeste gevallen bel je dan de verzekeraar die ervoor zorgt dat de begrafenisondernemer langskomt.

Geen verassingen

Het is dus van belang, dat als je je nabestaanden niet voor verrassingen wilt plaatsen na je overlijden, je een uitvaartverzekering afsluit en ook aan iemand laat weten waar je de verzekering hebt. Het is dan na je overlijden één telefoontje naar de verzekeringsmaatschappij wat er voor zorgt dat veel werk uit handen van de nabestaanden worden genomen.

Welke goedkope uitvaartverzekering kiezen?

Van belang is om een keuze te maken of je een natura- of kapitaal uitvaartverzekering wilt. Met een natura verzekering verzeker je de geleverde diensten. In de meeste gevallen zullen dit diensten zijn die de verzekeringsmaatschappij zelf aanbiedt, omdat de meeste verzekeraars ook een uitvaartonderneming zijn.

Kiezen voor goedkope naturapolis?

Het voordeel hiervan is dat je vaak kunt kiezen wat voor diensten je gedekt wilt hebben. Hiermee kan je je verzekering goedkoper maken. Over het algemeen zitten er heel wat voordelen aan het afsluiten van een uitvaartverzekering.

Maar als je jezelf volledig dekt, dan heb je de zekerheid dat je nabestaanden geen zorgen over het regelen van je uitvaart hoeven te hebben. Een kapitaalverzekering daarentegen verzekert een bepaald bedrag.

Kiezen voor goedkope kapitaalpolis?

Bij je overlijden, zal er dan een bedrag worden uitgekeerd, waar dan de diensten mee gekocht moeten worden. In principe hebben de nabestaanden dan de vrijheid om te kiezen voor een bepaalde uitvaartondernemer en nabestaanden zouden kunnen bezuinigen op bepaalde diensten, zodat men nog een bedrag kan overhouden.

Bij een naturaverzekering zullen nabestaanden hooguit een eindafrekening krijgen, met eventueel alleen een te betalen bedrag voor afgenomen diensten die niet gedekt waren. Bij een kapitaalverzekering zullen nabestaanden van de uitvaartonderneming een volledige nota ontvangen.

Het verzekerde bedrag

Of je nu voor een naturaverzekering of een kapitaalverzekering gaat, vaak moet je kiezen tot welke hoogte van bedrag je verzekerd wilt zijn. Vaak biedt een maatschappij een keuze uit ‘pakketten’ zodat je vaak een keuze uit ongeveer drie vaste bedragen hebt met verschillende premieverschillen.

Wil je de goedkoopste uitvaartverzekering, dan kan je kiezen voor het laagste bedrag, maar dan moet je zelf niet teveel te wensen hebben voor je uitvaart. Soms kan je kiezen uit een bepaald standaard bedrag en kan je er enkele opties aan toevoegen die voor jou van belang zijn en opties, die je juist niet belangrijk vindt weg kunt laten.

Het is dus altijd zeer belangrijk precies na te gaan, vooral bij een naturaverzekering, wat voor diensten er onder het verzekerde bedrag vallen. Ook bij een kapitaalverzekering moet je de kosten voor de geleverde diensten kunnen inschatten, opdat je niet voor een te laag bedrag verzekerd bent en je nabestaanden jouw wensen niet volledig kunnen uitvoeren. Je uitvaartverzekering aanpassen of uitbreiden kan nog wel eens lastig zijn.

Welke goedkope uitvaartverzekeraars zijn er?

Er zijn in Nederland enkele grote maatschappijen die een uitvaartverzekering aanbieden. Deze bedrijven zijn tegelijkertijd ook grote uitvaartondernemingen. Dat is natuurlijk heel handig, omdat alle kennis en expertise direct aanwezig is bij deze verzekeraars.

Dan ben je verzekerd dat de verzekeringsmaatschappij ook de benodigde expertise in huis heeft en je nabestaanden eigenlijk alleen maar de maatschappij hoeven te bellen. We zetten de belangrijkste maatschappijen op een rijtje:

Monuta

Monuta werd in 1923 opgericht. De naam Monuta staat voor Mors Lanua Vitae, oftewel ‘de dood is de poort van het leven’. Monuta heeft ongeveer 1,4 miljoen verzekerden, die gebruik kunnen maken van de uitvaartdiensten die Monuta aanbiedt. Monuta heeft door het hele land diverse uitvaartcentra. Bij Monuta kan je kiezen voor een pakketverzekering of een geldverzekering. De pakketverzekering telt drie opties: Basis, ter waarde van € 7.000,-, Plus, ter waarde van € 8.500,- en Top, ter waarde van € 10.000,-.

Yarden

Yarden is ontstaan in 2001 uit een fusie van twee uitvaart- en verzekeringsmaatschappijen. Standaard biedt Yarden een naturaverzekering aan ter waarde van € 8.000,- waarbij je dit bedrag zelf mag verdelen in een gedeelte diensten en een gedeelte in geld. Ook de kapitaalverzekering van Yarden staat standaard op € 8.000,-

DELA

De in 1937 opgerichte DELA staat voor ‘Draagt Elkanders Lasten’. Dela heeft twee naturaverzekeringen met verschillende waardes: Basis, met een waarde van € 6.350,- en Plus ter waarde van € 8.750,- Ook kan je kiezen voor een geldverzekering voor een bedrag die je zelf kan bepalen. Dela is landelijk flink vertegenwoordigd met rouwcentra.

Ardanta

Bij Ardanta kan je kiezen voor een type uitvaart, zoals eenvoudig, standaard of compleet. Op basis daarvan wordt je bedrag bepaald en waarvoor je dan bent verzekerd. Wil je dus echt een heel eenvoudige begrafenis, dan is het mogelijk om om hier een zeer lage maandpremie te betalen.

PCUitvaart

Misschien ken je deze verzekeraar nog niet zo goed? PCUitvaart is namelijk een grote aanbieder in Noord-West Nederland. Toch is deze aanbieder al actief in de markt vanaf 1931. Met ruim 85 jaar ervaring zorgt PCUitvaart er voor dat elke uitvaart een persoonlijke en vooral betaalbare ervaring wordt.

Het doel van het bedrijf is duidelijk, het zorgdragen voor een behoorlijke en betaalbare uitvaart voor haar klanten. Met de jarenlange ervaring en flexibele mogelijkheden is het voor iedereen mogelijk om een mooie uitvaart te realiseren met de hulp van PCUitvaart.

Goedkoopste uitvaartverzekering vergelijken

Waardering

9,6 / 10

★★★★★ 

Dienstpakket + geld bedrag

Combinatie verzekering t.w.v. € 9.000

Verdeling verzekerd bedrag

Vrij te besteden bedrag is € 3.000,-, hiermee kan je gedeeltelijk zelf bepalen hoe je uitvaart er uit komt te zien. Naast dit vrij te besteden bedrag kies je voor een dienstenpakket t.w.v. €6.000,-. Bereken simpel jouw premie voor een hoger of lager verzekerd bedrag door te klikken op de oranje knop.

Kinderen gratis?

Nee

Maandelijkse premie

€ 8,58

 Voordelige combinatie uitvaartverzekering

Premie is excl. eenmalige distrubitie- en polis kosten van €16,70 

Waardevaste premie

Waardering

8.6 / 10

★ ★★★★

Verzekerd Bedrag

€ 8.000

Kinderen gratis?

tot 21 jaar

Maandelijkse premie

€ 9,98

✓ Premielooptijd tot 85 jaar

✓ 10% extra budget bij Yarden uitvaartzorg

✓ Wensen tijdens looptijd aanpasbaar

Waardering

8.7 / 10

★★★★★ 

Uitvaartverzorger + geld bedrag

Combinatie verzekering t.w.v. € 9.000

Verdeling verzekerd bedrag

Vrij te besteden bedrag €7.000,-. De overige €2.000,- is gereserveerd voor een Monuta uitvaartverzorger. Voor een hoger of lager verzekerd bedrag raden we het je aan om gratis je persoonlijke premie te berekenen, druk op bekijken en wordt direct doorgestuurd naar de premie berekenaar.

Kinderen gratis?

tot 18 jaar

Maandelijkse premie

€ 10,57

✓ Combinatie uitvaartverzekering met hoge kwaliteit service

Premie is incl. distrubitiekosten van €64,00

Waardevaste premie

Waardering

8,9 / 10

★★★★ 

Geld bedrag

Kapitaal verzekering t.w.v. € 9.000

Verdeling verzekerd bedrag

De gemiddelde uitvaartkosten liggen onder nabij de €9.000,-. Met PCuitvaart spaar je en ontvang je 1% rente.

Kinderen gratis?

tot 18 jaar

Maandelijkse premie

€ 14,08

Niet online afsluitbaar

Waardering

0 / 10

★★

Verzekerd Bedrag

€ 9.000

Verdeling verzekerd bedrag

Combinatie verzekering waarbij een deel van het verzekerde bedrag wordt uitgekeerd in geld en het andere deel in diensten.

Kinderen gratis?

Nee

Maandelijkse premie

€ 17,24

Niet online afsluitbaar

Waardering

0 / 10

★★

Verzekerd Bedrag

€ 9.000

Verdeling verzekerd bedrag

Combinatie verzekering waarbij een deel van het verzekerde bedrag wordt uitgekeerd in geld en het andere deel in diensten.

Kinderen gratis?

Nee

Maandelijkse premie

€ 13,51

Niet online afsluitbaar

  • Deze vergelijking is tot stand gekomen via de volgende persoonlijke gegevens: geboortedatum 01-05-1995 (25 jaar), geen partner & kinderen, niet roker.
  • Klantwaardering is vastgesteld aan de hand van gepubliceerde klantbeoordeling op de website van de aanbieder. 
  • Betaalduur/looptijd: de gehele levensduur.
  • Laatste keer gecontroleerd: 31-05-2021
Laatst geüpdatet op