Overlijdensrisicoverzekering hypotheek vinden en gaan voor de beste optie? Kom erachter!

Een overlijdensrisicoverzekering hypotheek afsluiten wordt tegenwoordig vaak verplicht vanuit de hypotheekverstrekkers als je een hypotheek gaat aanvragen en afsluiten.

De hypotheekverstrekker verplicht deze verzekering zodat ze er zeker van zijn dat de hypotheek afbetaald kan worden bij een plotseling overlijden van de verzekerde. Lees snel verder als je graag meer informatie wilt lezen over de hypotheek en overlijdensrisicoverzekering. Ook kun je meer informatie over overlijdensrisicoverzekeringen lezen door op de link te klikken.

Er zijn steeds meer overlijdensrisicoverzekeringen beschikbaar voor hypotheken

Sinds 2018 merken we dat steeds meer verzekeraars ervoor kiezen om overlijdensrisicoverzekeringen aan te bieden die perfect aansluiten bij de hypotheek. De ORV wordt dan vervolgens gekoppeld aan de hypotheek.

Het grote voordeel hiervan is de zekerheid die ontstaat voor de verzekeraar, dit betekent dat er ook voordelige premies kunnen worden aangeboden door verlaging van het risico. Hieronder hebben we een rijtje van verzekeraars die dit soort overlijdensrisicoverzekering voor de hypotheek aanbieden:

  • Hypotheek overlijdensrisicoverzekering van verzekeraar Scildon
  • ORV hypotheek genaamd ‘’Gewoonidee’’ van verzekeraar Dazure
  • Overlijdensrisicoverzekering hypotheek SL van verzekeraar Leidsche Verzekeringen

We raden altijd aan om allereerst het aanbod met elkaar te vergelijken op voorwaarden, prijzen en dekking. Zo ben je ervan verzekerd dat je niet onnodig teveel betaalt voor de verzekering. Je hebt keus uit verschillende aanbieders van overlijdensrisicoverzekeringen zoals ZwitserlevenReaalFBTO en Aegon.

Overlijdensrisicoverzekering hypotheek verplicht in Nederland?

Is een levensverzekering hypotheek verplicht in Nederland om af te sluiten? Goede vraag, wij geven je het goede antwoord. Vanuit de wet is het niet zoals bij een zorgverzekering verplicht om een overlijdensrisicoverzekering af te sluiten, deze keus is geheel aan jou. Lees snel verder als je wil weten of een overlijdensrisicoverzekering verplicht bij hypotheek is.

Echter zijn er soms situaties die ontstaan waarbij het verplicht is om te beschikken over een overlijdensrisicoverzekering, een voorbeeld hiervan is het afsluiten van een hypotheek. Een overlijdensrisicoverzekering bij hypotheek wordt vaak verplicht wanneer je een hypotheek hebt afgesloten die beschikt over de Nationale Hypotheek Garantie (NHG).

Ook bestaan er situaties met hypotheken zonder NHG waarin een hypotheek levensverzekering alsnog afgesloten moet worden, dit is puur afhankelijk van de hypotheekverstrekker.

Toch raden we je altijd aan om een overlijdensrisicoverzekering bij hypotheek te overwegen, zo komen je nabestaanden na een plotseling overlijden niet in de financiële problemen doordat bijvoorbeeld de hypotheek niet meer betaald kan worden. In principe is een hypotheek overlijdensrisicoverzekering niet verplicht, wettelijk gezien.

Hypotheek zonder overlijdensrisicoverzekering een verstandige keus?

Hypotheek zonder levensverzekering afsluiten? Is dit een verstandige keus kun je jezelf afvragen. Zoals we je hierboven al hebben verteld is het altijd verstandig om een ORV hypotheek te overwegen, doe dit dan ook alleen als je daadwerkelijk in het bezit bent van een koophuis met daarop een lening in de vorm van een hypotheek.

Overweeg dit dan dus ook als je een hypotheek hebt zonder Nationale Hypotheek Garantie of als het niet verplicht wordt vanuit de hypotheekverstrekker.

Het komt helaas nog vaak voor dat mensen een hypotheek zonder overlijdensrisicoverzekering kiezen en vervolgens de hypotheek niet meer kunnen betalen bij een plotseling overlijden van de verzekerde. Uiteraard wil je niet dat jouw nabestaanden achterblijven met financiële problemen in een rouwperiode. Meer weten over de hypotheek na overlijden? Druk snel verder en lees alles van A-Z.

Overlijdensrisicoverzekering verpanden aan hypotheek, maar wat is dit precies?

Een overlijdensrisicoverzekering verpanden aan hypotheek, misschien heb je er al van gehoord van de hypotheekverstrekker toen je aan het oriënteren was. Maar wat betekent dit eigenlijk? Als je de OVR verpand aan de hypotheek, dan doe je dit eigenlijk altijd bij jouw hypotheekverstrekker.

In de meeste gevallen is dit de bank of de verzekeraar waar je bij bent aangesloten. Doordat je de overlijdensrisico verzekering verpand geef je toestemming aan de verzekeraar om het uit te keren bedrag over te maken aan jouw hypotheekverstrekker. Dit gebeurt enkel als je komt te overlijden.

Er zijn twee grote redenen waarom er voor verpanden gekozen wordt. Zo heb je de hypotheekverstrekker die hierdoor weinig risico loopt en weet dat de hypotheek afbetaalt kan worden bij een plotseling overlijden.

Tegelijkertijd komen de nabestaanden van de overledene niet in de problemen doordat er geen geld beschikbaar is om de kosten te kunnen betalen. Het overige bedrag wat overblijft na betaling van de hypotheek wordt uiteraard overgemaakt naar de nabestaanden na afronding.

Een overlijdensrisicoverzekering hypotheek los afsluiten is vaak een goedkopere optie

Wanneer je voor een hypotheek aan het kijken bent wordt er dus vaak verplicht dat je een overlijdensrisicoverzekering moet afsluiten om deze vervolgens te koppelen aan de hypotheek.

Je krijgt dan ook tegelijkertijd vaak een aanbod van de hypotheekverstrekker om een overlijdensrisicoverzekering in combi met de hypotheek af te sluiten, maar vaak is het een stuk goedkoper om zelf rond te kijken en los een overlijdensrisicoverzekering naast de hypotheek af te sluiten.

Je krijgt vaak een aanbod

Ga je bijvoorbeeld een hypotheek afsluiten bij een bekende bank zoals de Rabobank, dan kan je de klok er op vooruit zetten dat er een overlijdensrisicoverzekering van dezelfde aanbieder wordt aangeboden.

Over het algemeen is dit niet direct de goedkoopste optie en we raden dan ook altijd aan om allereerst het gehele aanbod met elkaar te vergelijken middels de vergelijker.

Voordat je begint met vergelijken is het verstandig om contact op te nemen met de hypotheekverstrekker over welk soort hypotheek levensverzekering je moet beschikken. Soms komt het namelijk voor dat je een ORV moet afsluiten bij dezelfde verstrekker als waar je de hypotheek hebt afgesloten.

Lees dus eerst altijd goed de algemene voorwaarden voordat je vastzit aan een verkeerde overlijdensrisicoverzekering. Tegenwoordig is een levensverzekering gekoppeld aan hypotheek geen raar gezicht meer!

Waar op letten als je een hypotheek overlijdensrisicoverzekering gaat vergelijken en afsluiten?

We weten dat het vaak duur is om een hypotheek af te sluiten en dan hebben we het nog niet over de kosten die ontstaan door de verhuizing, verbouwing en de nieuwe inboedel die geplaatst moet worden.

Wij snappen dit goed en hebben daarom hieronder een handige lijst opgesteld waardoor het mogelijk is om kosten te besparen, ook kun je hiermee een overlijdensrisicoverzekering vinden die perfect aansluit op jouw hypotheek voor de voordeligste premie.

Volg je deze lijst, dan ben je er altijd van verzekerd dat je de beste ORV hypotheek voor jouw situatie kiest.

Bekijk het verzekerde bedrag

Als je overlijdensrisicoverzekering aan het vergelijken bent dan is het van belang dat je goed kijkt naar het verzekerde bedrag. Het verzekerde bedrag, ook wel het bedrag dat wordt uitgekeerd bij overlijden, moet namelijk vaak aan bepaalde eisen voldoen van de hypotheekverstrekker.

Als dit in orde is wordt dit verzekerde bedrag overgemaakt naar de hypotheekverstrekker bij overlijden, het resterende bedrag wat overblijft na betaling van de hypotheek krijgen natuurlijk de nabestaanden terug.

De looptijd van de overlijdensrisicoverzekering voor de hypotheek

Bij een overlijdensrisicoverzekering krijg je te maken met de looptijd van de verzekering, met de looptijd wordt de periode bedoeld waarin de verzekering actief is. Als de looptijd is afgelopen dan komt de overlijdensrisicoverzekering te vervallen en krijg je dus ook geen uitkering, ook bestaat dan vaak de mogelijkheid om je opnieuw te laten verzekeren.

We raden je aan om goed te kijken naar de looptijd, kies je bijvoorbeeld een looptijd van 20 jaar en loopt deze af en wil je uiteindelijk een nieuwe overlijdensrisicoverzekering afsluiten, dan wordt dit in de meeste gevallen een stuk duurder en lastiger doordat je een stuk ouder bent geworden. Oudere mensen krijgen lastiger een nieuwe overlijdensrisicoverzekering doordat de medische eisen voortaan een stuk hoger liggen bij de verzekeraars.

Korting beschikbaar als je niet rookt?

Tijdens het vergelijken raden we je aan om op zoek te gaan naar verzekeraars die kortingen aanbieden aan mensen die niet roken, toch nog een voordeel als je niet rookt. Vaak krijg je een korting op de premie die je normaliter maandelijks moet betalen. De echte reden hiertoe is het aantrekken van goede risico’s, mensen die niet roken hebben namelijk een kleiner risico op vervroegd overlijden.

Maar wat als je nu op het moment nog rookt en van plan bent om ermee te stoppen? Vaak kom je dan ook in aanmerking voor de niet-rokerskorting. Je moet meestal 24 maanden gestopt zijn om de premiekorting voor ex-rokers te kunnen ontvangen, bij sommige verzekeraars is dit soms wel 36 maanden.

Vergeet ook niet om aan te geven dat je gestopt bent met roken aan je verzekeraar, pas vanaf dat punt gaat de periode van 24 of 36 maanden in. Zonde als je al enkele maanden gestopt bent.

De en-bloc clausule van de OVR

Verder is het verstandig om te kijken in de algemene voorwaarden van de overlijdensrisicoverzekering naar de en-bloc clausule. Maar wat is nou eigenlijk de en-bloc clausule? Het geeft de verzekeraar de mogelijkheid om tijdens de looptijd de voorwaarden en de premie aan te passen.

Let hier dus altijd goed op, je hebt geen zin om tijdens de looptijd enorm hoge bedragen voor je overlijdensrisicoverzekering te betalen.

Over het algemeen hebben de meeste overlijdensrisicoverzekering geen en-bloc clausule opgenomen in de algemene voorwaarden, maar er zijn nog steeds verzekeraars die dit wel gebruiken. Als deze niet aanwezig is dan kan je er dus zeker van zijn dat de voorwaarden en premies niet tijdens de looptijd veranderd kunnen worden.

Is er sprake van voorlopige dekking?

Vaak is het mogelijk om een voorlopige dekking te krijgen als je in het aanvraagproces zit van een overlijdensrisicoverzekering. Dit betekent dat je nabestaanden onder voorwaarden alsnog een bedrag uitgekeerd krijgen als de potentiële verzekerde tijdens het aanvraagproces komt te overlijden.

Ben er van bewust dat je dan dus nog niet definitief over een overlijdensrisicoverzekering beschikt. Vaak krijg je alleen vanuit de voorlopige dekking een bedrag uitgekeerd als de potentiële verzekerde is komen te overlijden door een ongeval.

Ben je alleenstaand of heb je een partner en kinderen?

Als je alleenstaand bent en over een hypotheek beschikt, dan wordt de ORV vaak automatisch verpand aan de hypotheekverstrekker. Dit betekent dat het verzekerde bedrag wordt uitgekeerd aan de verstrekker als de verzekerde persoon voor het einde van de looptijd komt te overlijden. Ook al ben je alleen zorg je er alsnog voor dat jouw familie niet in de financiële problemen komt hierdoor.

Heb je wel een partner en kinderen dan wordt het bedrag ook uitgekeerd aan de hypotheekverstrekker, vervolgens zitten jouw nabestaanden niet opgescheept met financiële problemen in een periode die al moeilijk genoeg is na een overlijden.

Eindleeftijd van de overlijdensrisicoverzekering

Er zijn veel aanbieders van overlijdensrisicoverzekering en het aanbod verschilt sterk met elkaar. Zo heb je dus ook de verschillende eindleeftijden die gehanteerd worden door de verzekeraars.

Als de eindleeftijd bereikt wordt, dan betekent dit dat de verzekering niet langer meer actief is na deze leeftijd waardoor de dekking komt te vervallen.

Over het algemeen wordt er door de meeste verzekeraars gebruik gemaakt van een eindleeftijd tussen de 65 en 80 jaar. We raden je zeker aan om hier naar te kijken tijdens het vergelijken en afsluiten.

Overlijdensrisicoverzekering hypotheek aftrekbaar bij de belastingdienst?

Is de overlijdensrisicoverzekering hypotheek aftrekbaar bij de fiscus in Nederland? We vertellen het je hieronder. Als je gaat voor een overlijdensrisicoverzekering dan kan je hierbij het onderscheid maken in de premie en de netto uitkering ORV.

Je betaalt zoals je waarschijnlijk weet iedere maand een premie aan de verzekeraar en als we over de uitkering praten dan gaat dit over het verzekerde bedrag dat wordt uitgekeerd bij een plotseling overlijden van de verzekerde. Meer lezen over de overlijdensrisicoverzekering en belastingdienst? Klik op de link om er meer over te lezen.

Betaalde premie is niet aftrekbaar bij de fiscus

Wanneer je ieder jaar de inkomstenbelasting moet doen is het niet mogelijk om daarbij de betaalde premie van de overlijdensrisicoverzekering in te dienen. Over de premie betaal je namelijk gewoon belasting en dit is niet aftrekbaar van het besteedbaar inkomen.

Bij uitkering van het verzekerde bedrag krijg je met erfbelasting te maken

We betalen in Nederland veel belasting en dus ook over wat geërfd wordt. Krijg je namelijk het verzekerde bedrag uitgekeerd dan moet hier volgens de erfbelasting wet belasting over betaald worden. Belasting betalen over uitkering levensverzekering is dus jammer genoeg het geval. Ben er dus van bewust dat er bij uitkering alsnog belasting over het verzekerde bedrag betaald moet worden.

Als je samen met jouw partner een hypotheek hebt afgesloten dan gelden er andere regels omtrent de erfbelasting, vaak krijg je dan namelijk te maken met premiesplitsing.

Levensverzekering gekoppeld aan hypotheek overzetten naar nieuwe hypotheek

Wanneer je gaat verhuizen naar een ander koophuis heb je over het algemeen ook altijd een nieuwe hypotheek nodig. Maar is het mogelijk om de levensverzekering die gekoppeld zat aan de hypotheek mee te nemen naar de nieuwe hypotheek?

Vaak is dit niet mogelijk doordat er veel verschil zit in het hypotheekbedrag van jouw nieuwe en oude huis. Het komt na een verhuizing vaak voor dat de overlijdensrisicoverzekering een te hoge of te lage dekking heeft.

Daarnaast kan het ook zomaar zijn dat je van hypotheekverstrekker bent gewisseld en dat de voorwaarden bij jouw nieuwe verstrekker anders zijn. We raden dan ook altijd aan om alle overlijdensrisicoverzekeringen bij een verhuizing te vergelijken, vaak kun je namelijk sowieso al veel besparen door verandering van de premies over de jaren heen. In dat geval kan een overlijdensrisicoverzekering oversluiten een goede keuze zijn.

Overstappen naar een andere overlijdensrisicoverzekering met een huidige hypotheek

Wanneer je beschikt over een overlijdensrisicoverzekering bij hypotheek en graag wilt overstappen naar een andere verzekeraar, dan is dit in de meeste gevallen gewoon mogelijk. Let hierbij wel op de voorwaarden die zijn gesteld door de hypotheekverstrekker tijdens het afsluiten.

Vaak is het verstandig om te kijken naar een overstap van ORV, dit omdat de premies van deze verzekeringen over de afgelopen jaren flink zijn veranderd. Hierdoor bespaar je dus in één klap veel geld.

Vaak is het mogelijk om op iedere premievervaldag jouw overlijdensrisicoverzekering op te zeggen, vaak moet je dan wel maandelijks premie betaald hebben.

Betaal je per jaar, dan kun je vaak per jaar ook opzeggen en overstappen naar een andere verzekeraar. We raden aan om advies op te nemen bij de hypotheekverstrekker, soms heb je namelijk toestemming nodig om de overstap rond te maken.

Levensverzekering gekoppeld aan hypotheek afkopen

Het komt soms voor dat huizenbezitters ervoor kiezen om de levensverzekering af te kopen omdat ze er niet tevreden over zijn of een ander beter aanbod hebben ontvangen. Vaak is het namelijk zo dat de kosten van de verzekering ervoor zorgen dat er minder rendement wordt behaald in combinatie met de hypotheek.

Soms is een levensverzekering hypotheek afkopen niet mogelijk door de soort levensverzekering die je hebt gekozen, vaak is het ook slim om de levensverzekering hypotheek berekenen te overwegen om erachter te komen wat de afkoopwaarde is.

Wanneer je niet tevreden bent met de combinatie is het vaak mogelijk om de levensverzekering af te kopen. Je krijgt vervolgens van de overlijdensrisicoverzekeraar een afkoopwaarde terug, waarmee je een deel of het gehele resterende hypotheekbedrag kunt betalen.

Ga je kiezen voor afkopen dan raden we altijd aan om contact op te nemen met de hypotheekverstrekker, deze kan jou beter advies geven en de precieze afkoopwaarde berekenen. Echter is afkopen niet met iedere levensverzekering mogelijk, we leggen het je zo hieronder uit.

Afkopen van een overlijdensrisicoverzekering niet mogelijk met hypotheek

Je kunt alleen gebruik maken van de afkoop optie als je beschikt over een verzekering waarin waarde wordt opgebouwd. Maak je gebruik van een ORV dan wordt er alleen uitgekeerd als de verzekerde komt te overlijden voor de looptijd, dit betekent dus dat er geen kapitaal wordt opgebouwd tijdens de looptijd.

Is de looptijd dus verstreken en is de verzekerde niet komen te overlijden, dan krijg je van de verzekeraar geen bedrag uitgekeerd, ook de premies die zijn betaald worden niet teruggestort.

Doordat er dus geen kapitaal wordt opgebouwd is het niet mogelijk om de overlijdensrisicoverzekering af te kopen met een hypotheek. Je krijgt bij het afkopen van een ORV namelijk de opgebouwde waarde uitgekeerd, maar er wordt geen waarde opgebouwd bij de hypotheek overlijdensrisicoverzekering en dus krijg je ook niks uitgekeerd.

Premie vrij maken is ook mogelijk

Je kunt niet afkopen, maar wel heb je de mogelijkheid om de overlijdensrisicoverzekering die gekoppeld is aan de hypotheek stop te zetten. Dit kan vaak maandelijks als je ook maandelijkse betaling doet, dit is hetzelfde bij jaarlijkse betalingen. Een overlijdensrisicoverzekering hypotheek beëindigen kan ook op deze manier, dit noemen we het premievrij maken van de ORV.

Ga je direct voor een nieuwe overlijdensrisicoverzekering kijken na het opzeggen? Zorg er dan voor dat je eerst een nieuwe verzekering hebt gevonden voordat je daadwerkelijk je oude overlijdensrisicoverzekering opzegt.

Wat kost een overlijdensrisicoverzekering bij hypotheek en overlijdensrisicoverzekering?

Wat je moet betalen voor een overlijdensrisicoverzekering in combinatie met de hypotheek hangt af van bepaalde factoren. De kosten worden namelijk aan de hand van een aantal factoren opgesteld, hieronder een rijtje van factoren die mede verantwoordelijk zijn voor de hoogte van de premie overlijdensrisicoverzekering hypotheek:

  • Leeftijd van de verzekerde
  • Gezondheidsrisico
  • Hoogte van het verzekerde bedrag
  • Administratiekosten

Het is slim om gebruik te maken van overlijdensrisicoverzekering hypotheek berekenen, zo kun je precies zien wat je ongeveer kwijt zult zijn aan de kosten. Ook werkt het goed om te vergelijken, zo ben je niet alleen zeker van de beste deal, maar ook de goedkoopste.

Overlijdensrisicoverzekering hypotheek vergelijken

Zoals je misschien al een paar keer hebt gelezen op deze pagina is het mogelijk om overlijdensrisicoverzekeringen met elkaar te vergelijken, en ook als je deze in combinatie met je hypotheek gaat afsluiten.

Vaak zitten er hoge verschillen tussen de prijzen, voorwaarden en dekking van de verschillende verzekeringen, door te vergelijken weet je zeker dat je de beste en goedkoopste overlijdensverzekering bij je hypotheek afsluit.

Overlijdensrisicoverzekering hypotheek vergelijken is dus verstandig en is binnen enkele minuten gebeurd.

Direct het gehele aanbod van alle verzekeraars bekijken met o.a. premies, dekkingen & voorwaarden? Druk hier voor een totaal overzicht.

- Jasper Jansen

Vergelijken

De premies zijn berekend met:

Geboortedatum 13-07-1990 (31 jaar)

Verzekerd bedrag

Het verzekerde bedrag waarmee deze vergelijking tot stand is gekomen. Daarbij is de verzekerde persoon een niet-roker & zijn er geen kinderen en/of partner aanwezig.

€ 100.000,-
1
Dienstenpakket LeefdoorPlan
4,0
Rated 4,0 out of 5
7 reviews 4,0/5
Verzekerd bedrag
€ 100.000,-

Gelijkblijvende overlijdensrisicoverzekering

Met een gelijkblijvende overlijdensrisicoverzekering staat het bedrag dat wordt uitgekeerd bij een overlijden vast. Het bedrag blijft de gehele looptijd hetzelfde. De premie van deze verzekering blijft ook over de hele looptijd gelijk. Daarnaast is een annuïtaire of lineaire verzekeringsvorm ook mogelijk.

Kinderen & partner gratis meeverzekerd?

Nee, kinderen en partner zijn niet gratis meeverzekerd.

4.78

Euro per maand
BEKIJKEN

Premie opbouw

Maandelijkse premie € 4,78,-
Distributiekosten € 16,80,-
Poliskosten € 6,50,-

*Eenmalige distributiekosten van € 16,80,-. Deze kosten worden over een periode van 10 jaar verrekend met de maandelijkse premie, wat neerkomt op € 0,14 per maand.

**De poliskosten kunnen verschillen per betalingsperiode. Er kan gekozen worden uit jaarlijkse betaling, half jaar betaling, kwartaal betaling of maandelijkse betaling.

Kenmerken

Kinderen meeverzekerd

Je kinderen zijn in de basis niet automatisch meeverzekerd bij een overlijdensrisicoverzekering van DELA. Deze verzekering is dan ook pas af te sluiten tussen een leeftijd van 18 en 65 jaar.

Hypotheek & de overlijdensrisicoverzekering

Bij het afsluiten van een hypotheek is een overlijdensrisicoverzekering vaak vereist vanuit de bank of kredietverstrekker. Het is dan ook mogelijk om de overlijdensrisicoverzekering van DELA te koppelen aan de hypotheek, dit wordt ook wel verpanden genoemd.

Welke looptijd kan gekozen worden?

De minimale looptijd waarvoor gekozen moet worden is 10 jaar. Deze overlijdensrisicoverzekering loopt tot een maximale leeftijd van 75 jaar. Bij DELA kun je zelf de duur van de looptijd bepalen. Dit is afhankelijk van jouw persoonlijke situatie en waar je de verzekering voor afsluit.

Distributiekosten

Distributiekosten zijn kosten voor het informeren over de verzekering en het verwerken van de verzekeringsaanvraag. Deze worden bij DELA apart in rekening gebracht.

Deze kosten worden dan ook niet verrekend met winstdeling of je inleg wat de uiteindelijke premie ten goede komt. Via het internet afsluiten levert je de laagste distributiekosten op, namelijk eenmalig € 16,80,-.

Deskundig en goede hulp

Rated 4,0 out of 5
29/03/2022

Ik ben deskundig en goed geholpen. Aanpassingen aan de verzekering werden snel afgehandeld.

Kyra

DELA overlijdensrisicoverzekering

Rated 5,0 out of 5
03/03/2022

goede dekking

Jasper Jansen

DELA overlijdensrisicoverzekering

Rated 5,0 out of 5
03/02/2022

Met het verzekerde bedrag een mooie uitvaart kunnen realiseren voor mijn vader, goede hulp gehad na het overlijden van dela

M. de Boer

Behulpzaam

Rated 3,0 out of 5
19/09/2021

Iedereen was behulpzaam, dacht mee, was flexibel en dacht in oplossingen. De aanvraag van mijn verzekering was zo geregeld!

Louke

Prima

Rated 4,0 out of 5
09/09/2021

Een prima verzekering.

Bertie
2
Dienstenpakket ORV
4,1
Rated 4,1 out of 5
7 reviews 4,1/5
Verzekerd bedrag
€ 100.000,-

Gelijkblijvende overlijdensrisicoverzekering

Met een gelijkblijvende overlijdensrisicoverzekering staat het bedrag dat wordt uitgekeerd bij een overlijden vast. Het bedrag blijft de gehele looptijd hetzelfde. De premie van deze verzekering blijft ook over de hele looptijd gelijk. Daarnaast is een annuïtaire of lineaire verzekeringsvorm ook mogelijk.

Kinderen & partner gratis meeverzekerd?

Nee, kinderen & partner zijn niet gratis meeverzekerd.

6.33

Euro per maand
BEKIJKEN

Premie opbouw

Maandelijkse premie € 6,33,-
Distributiekosten € 69,-
Poliskosten

*Eenmalige distributiekosten van € 69,-.

**Centraal Beheer hanteert enkel distributiekosten en maandelijkse premie.

Kenmerken

Kinderen meeverzekerd

Je kinderen zijn in de basis niet automatisch meeverzekerd bij een overlijdensrisicoverzekering van Centraal Beheer.

Hypotheek & de overlijdensrisicoverzekering

Bij het afsluiten van een hypotheek is een overlijdensrisicoverzekering vaak vereist vanuit de bank of kredietverstrekker. Het is dan ook mogelijk om de overlijdensrisicoverzekering van Centraal Beheer te koppelen aan de hypotheek, dit wordt ook wel verpanden genoemd.

Welke looptijd kan gekozen worden?

De overlijdensrisicoverzekering van Centraal Beheer kan worden afgesloten voor personen met een minimale leeftijd van 15 jaar, hierbij moet de verzekeringnemer minimaal 18 jaar oud zijn. De polis loopt tot maximaal 75 jarige leeftijd en moet minimaal actief worden voor de leeftijd van 68 bereikt wordt.

Distributiekosten

Distributiekosten zijn kosten voor het informeren over de verzekering en het verwerken van de verzekeringsaanvraag. Deze worden bij Centraal Beheer apart in rekening gebracht.

Deze kosten worden dan ook niet verrekend met winstdeling of je inleg wat de uiteindelijke premie ten goede komt. Via het internet afsluiten levert je de laagste distributiekosten op, namelijk eenmalig € 69,-.

behulpzaam

Rated 5,0 out of 5
20/05/2022

Iedereen was behulpzaam, dacht mee, was flexibel en dacht in oplossingen. De aanvraag van mijn verzekering was zo geregeld!

Anita

Duidelijk

Rated 5,0 out of 5
13/05/2022

Je krijgt duidelijk en snel de informatie die je nodig hebt. Ook na het afsluiten is de uitleg helder.

Jan

Centraal Beheer overlijdensrisicoverzekering

Rated 4,0 out of 5
17/02/2022

Goed geholpen na overlijden van dierbare. Alles regelen was nieuw voor me maar zo gedaan uiteindelijk

Willie-love

Deskundig personeel

Rated 4,0 out of 5
13/01/2022

Ik ben deskundig en goed geholpen. Aanpassingen aan de verzekering werden snel afgehandeld.

Anna

Centraal Beheer overlijdensrisicoverzekering

Rated 4,0 out of 5
01/01/2022

Zat met wat vragen en moest vrij lang wachten bij de klantenservice helaas, uiteindelijk wel goed op weg geholpen door een werknemer van Centraal Beheer

S. Jansen

Laat een reactie achter

Je bericht zal eerst gecontroleerd worden voordat het online komt. Dit kan een tijd duren.