Overlijdensrisicoverzekering zonder afsluit kosten | Lees alle voordelen & informatie!

Wil je een ORV zonder afsluitkosten afsluiten? Dan is het verstandig om de informatie op deze pagina zorgvuldig door te lezen. Wij gaan jou namelijk precies vertellen waarom het slim is om de beste overlijdensrisicoverzekering af te sluiten en of het mogelijk is om er een af te sluiten zonder afsluitkosten.

Bij de meeste verzekeraars krijg je bij het afsluiten van een nieuwe polis te maken met een aantal extra kosten. Deze kosten kun je beperken door van te voren goed onderzoek te doen naar verschillende aanbieders en deze met elkaar te vergelijken.

Een overlijdensrisicoverzekering zonder afsluitkosten, is het mogelijk?

Zoals je misschien al hebt kunnen lezen worden er in de meeste gevallen bij het afsluiten van een nieuwe polis voor een overlijdensrisicoverzekering extra kosten in rekening gebracht. Wanneer je goed onderzoek doet naar verschillende aanbieders, mogelijkheden, premies en extra kosten is het mogelijk om de overlijdensrisicoverzekering zo goedkoop mogelijk af te sluiten.

Bovendien is het afsluiten van een overlijdensrisicoverzekering niet verplicht in Nederland, maar het kan zeker prettig zijn voor jouw nabestaanden. Daarentegen kan een hypotheekverstrekker jou verplichten om een overlijdensrisicoverzekering, die de looptijd van de hypotheek dekt, af te sluiten in combinatie met de hypotheek.

Hierdoor loopt de hypotheekverstrekker namelijk minder risico, omdat zij na het overlijden kunnen terugvallen op de uitkering van de overlijdensrisicoverzekering zodat de hypotheek kan worden afgelost. Daarnaast worden de nabestaanden van een overleden persoon hier ook mee ontlast. Verder maakt het vinden van een ORV zonder afsluitkosten het mogelijk om vanaf het begin al flink te kunnen besparen op de verzekering die je nodig hebt voor de toekomst. (overlijdensrisicoverzekering afsluitkosten)

Verschillende aanbieders van een overlijdensrisicoverzekering

In dit stuk proberen wij jou een indicatie te geven van de prijzen en verzekeringsvormen van verschillende aanbieders aan de hand van voorbeelden. Hierbij is het belangrijk om rekening te houden dat de premies in de volgende voorbeelden allemaal gebaseerd zijn op een 34 jarige man die het afgelopen jaar niet heeft gerookt, waarvan het verzekerde bedrag €50.000,- bedraagt met een looptijd van 40 jaar. Daarnaast is de premie berekend met een annuïteitspercentage van 4%. Wij vergelijken hier 3 verschillende aanbieders in 3 verschillende soorten verzekeringsvormen.

Verzekeraar: Verzekeringsvorm:
Premie per maand:
(indicatie)

Voordelen:
Reaal Lineair dalend 3,05
Laatste 5 jaar geen premiebetaling
Looptijd bedraagt 2 tot en met 40 jaar
Dela Lineair dalend 3,90
Laatste 5 jaar geen premiebetaling
Maximaal verzekerd bedrag €1.000.000
Centraal Beheer Lineair dalend 4,23
Maximaal verzekerd bedrag €2.000.000
Tussentijdse opzegtermijn is 1 dag
Reaal Annuïtair dalend 5,17 Laatste 5 jaar geen premiebetaling
Looptijd bedraagt 2 tot en met 40 jaar
Dela Annuïtair dalend 4,60 Laatste 5 jaar geen premiebetaling
Maximaal verzekerd bedrag €1.000.000
Centraal Beheer Annuïtair dalend 5,57 Maximaal verzekerd bedrag €2.000.000
Tussentijdse opzegtermijn is 1 dag
Reaal Gelijkblijvend 9,47 Uit te keren bedrag blijft gehele looptijd gelijk
Looptijd bedraagt 2 tot en met 40 jaar
Dela Gelijkblijvend 7,07
Uit te keren bedrag blijft gehele looptijd gelijk
Maximaal verzekerd bedrag €2.000.000
Centraal Beheer Gelijkblijvend 13,36
Uit te keren bedrag blijft gehele looptijd gelijk
Tussentijdse opzegtermijn is 1 dag

*Houdt er rekening mee dat de premies gebaseerd zijn op een specifieke situatie en dat het indicaties zijn.

Wat zijn alle voordelen van een overlijdensrisicoverzekering zonder afsluitkosten?

Iedere aanbieder van een overlijdensrisicoverzekering bepaalt zelf hoe hoog het bedrag is wat valt onder de afsluitkosten. Dit is namelijk een belangrijke vorm van inkomsten voor de verzekeringsmaatschappij of financiële instelling die een overlijdensrisicoverzekering aanbiedt.

Daarentegen begrijpen steeds meer aanbieders van verzekeringen dat deze afsluitkosten een grote uitgave kunnen zijn voor sommige mensen. Toekomstige klanten die nog geen overlijdensrisicoverzekering worden hiermee belast bij het kiezen van een overlijdensrisicoverzekering.

Daarom kun jij op deze pagina verschillende aanbieders van overlijdensrisicoverzekeringen met elkaar vergelijken, zodat je onafhankelijk een vergelijking kunt maken tussen verschillende verzekeraars. Hierdoor heb je snel zicht op de hoogte van eventuele afsluitkosten of vind je misschien zelfs een overlijdensrisicoverzekering zonder afsluitkosten.

Welke verzekeringsvorm kies ik bij een overlijdensrisicoverzekering zonder afsluitkosten?

Bij een ORV zonder afsluitkosten kun je kiezen uit 3 verschillende soorten verzekeringsvormen. Meestal wordt er hierbij gekozen uit twee verschillende varianten, namelijk de gelijkblijvende- of de lineaire overlijdensrisicoverzekering. Kies je voor een gelijkblijvende overlijdensrisicoverzekering? Dan weet je precies waar je iedere maand aan toe bent, omdat de vastgestelde premie iedere maand hetzelfde blijft.

Daarnaast is het bij de start van de verzekering al bekend dat het verzekerde bedrag tijdens de gehele looptijd ongewijzigd blijft en wordt uitgekeerd bij overlijden van de verzekerde. Bovendien geldt bij iedere verzekeraar van overlijdensrisicoverzekeringen dat als de verzekerde komt te overlijden na de einddatum van de polis, er niets wordt uitgekeerd.

Waardering

8.5 / 10

★★★★★ 

Verzekerd Bedrag

100.000,-

Kinder dekking?

Ja

Maandelijkse premie

€ 6,91

Premielooptijd van 20 jaar

€ 10,50 eenmalige kosten

Verzekeringsvorm: gelijkblijvend

Waardering

8.5 / 10

★ ★★★★

Verzekerd Bedrag

€ 100.000,-

Kinder dekking?

Nee

Maandelijkse premie

€ 7,20

✓ Premielooptijd van 20 jaar

€ 69,00 eenmalige kosten

✓ Verzekeringsvorm: gelijkblijvend

  • Premies die hierboven zijn weergegeven zijn berekend met de volgende geboortedatum: 01-01-1983 (36 jaar), niet-roker.
  • Laatste keer gecontroleerd: 10-05-2020
Laatst geüpdatet op